Kahvecilerin sattigi harman kahvenin icerigini saklamasi normal mi?

CooLStyLe

Yeni Demleyici
Katılım
6 Eki 2018
Mevzuat gereği pakette ürün çeşidi (%100 Arabica) ve Menşei bilgisi bulunması gerekiyor. İlla genellikle altta yazan üretim izni metninde olmasına gerek yok. Bizim paketlere bakacak olursanız menşei bilgisi ambalajın üzerindedir yazıyor mesela.
Üstat size özelden bir mesaj attım, müsait olduğunuzda cevaplarsanız mutlu olurum.
 

Haggard1963

Tecrübeli Demleyici
Katılım
15 May 2022
Blenddeki arabica-robusta içeriği elbette belirtilmek zorunda. Hatta bence sadece bu değil, hangi ülkelerin kahveleri ve oranları da belirtilmeli; neticede bir gıda üründen bahsediyoruz. Belki belli miktardan sonra x bir kahve bende alerji yapıyor, olamaz mı?
Blend kahveler zaten çoğunlukla daha özensiz/hızlı demlemeler için tercih ediliyor, kimsenin herhangi bir kavurucunun blendinin sırrını çözmeye çalıştığını sanmıyorum. 🙂
 

CooLStyLe

Yeni Demleyici
Katılım
6 Eki 2018
Her yerden yazmışsınız maşallah :D cevaplandı :D
ona rağmen 3 günde anca ulaşabildim size ve doğru bilgiye üstat. siz olmasanız telefonu açan hanımefendi (sanırım adı Hüsna idi yanlış telaffuz ettiysem affola) yanlış yönlendirecekti ne yazık ki. Bunu da feedback olarak kabul edin lütfen, eleştiri haddime değil lakin double wall olayını 2 gün ara ile arayarak teyit almıştım, yine de kafama yatmadığı için her mecradan size ulaşmaya çalıştım.
 
Son düzenleme:
Üst