AeroPress Filtreleri

'Aeropress' forumunda kahvemehmet tarafından 28 Şub 2016 tarihinde açılan konu

  1. kahvemehmet

    kahvemehmet Yeni Üye

    Herkese merhaba,
    AeroPress için Able Disk (Normal ve Fine) ve IIMS Superfine Disk filtreler arıyorum. Satan bir yer var mı bildiğiniz? İnternette Türkiye içinde bulamadım.

    Teşekkürler
     
    Son düzenleme: 28 Şub 2016
  2. kahvemehmet

    kahvemehmet Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Pardon başlığı AeroPress nasıldr'ın altında açmak daha doğru olacaktı. Açtıktan sonra farkettim. Düzenle içinde, mesajı sili de göremedim.
    Yeni olduğum çok mu belli oldu :)
     
  3. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

  4. intelligenc

    intelligenc Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    çok ucuzmuş.. :p
     
  5. Bayboras

    Bayboras Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    merhabalar,
    Ben Norm Coffee'yi görmeden kasım sonu gibi Amerikadan sipariş etmiştim, ancak gelmedi :( Ben olsam riske girmeden Norm'dan almayı düşünürüm ki sonra ben gibi soğuk su içmeyin üzerine.
     
  6. kahvemehmet

    kahvemehmet Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Teşekkürler
    ABD'den sipariş edecektim. Bunu öğrenmem çok iyi oldu.

    Bu arada Able'de çok pahalı olmakla birlikte şöyle bir şey varmış.

    GOLD DISK COFFEE FILTER DESIGNED FOR AeroPress

    IIMS Superfine Disk'ten haber yok sanırım.

    Arkadaşlar bir de Aliexpress'te şöyle ürünler var. Bunlar standart mı yoksa fine mı? Kullananlar varsa görüşlerini sabırsızlıkla bekliyorum.


    Tahmini Teslimat Zaman


    Tahmini Teslimat Zaman
     
  7. baristaburak

    baristaburak Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Şimdi bir sorum olacak. Able ve standart filtre arasında ki fark nedir? Ve onları kağıt filtreden ayıran özellik nedir?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. ismailcan19

    ismailcan19 Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Şöyle şimdi kağıt filtre ile kahveyi demlediğimizde sanırım basınçın az gelmesinden dolayı kahve daha az gövdeli oluyor ve bazı tatlar kağıt filtreden dolayı ortaya çıkmıyor.
    Fakat metal filtre kullanırsak hem basınç artıyor bu sayede çok daha gövdeli kahve çıkıyor ayrıca hem kağıt filtre tadı olmuyor hemde hiçbir aroma kaybı yaşanmıyor
    Bende metal filtre var 2 ayrı kahve yaptığınızda bariz bir şekilde kağıt filtre ile yapılan kahve daha düşük aromalı oluyor ayrıca o kağıt filtre tadı beni rahatsız ediyor.
    Mesela benim öğütü kaynaklı sorunum var türk kahvesi inceliğinde kahve çıkıyor ortaya dolayısıyla bu bardağa akıyor ve bu hoşuma gitmediği için son 2 seferdir ilk kağıt filtre üstüne metal filtre koyuyorum bu şekilde bile bir %50 kayıp olduğunu söyleyebilirim
    Ne metal filtre kadar yoğun bir tat ne de kağıt filtre kadar az bir tat ortaya çıkıyor :D

    Bu ürünlerden bir çok çeşit olması da anladığım kadarıyla tatsal olarak farklılıklar yaratıyormuş. Kimi gövdeli kimi aromalı kimi daha tatlı vs gibi neye göre alınır bilemiyorum denemek gerekir imkan varsa yoksa :confused: yorumlara göre almak gerekiyor:)
     
  9. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Öncelikle şöyle bir değerlendirme var bence çok ama çok faydalı.

    NİSAN AĞCA'NIN FİLTRE SAVAŞLARI ADLI YAZISI İÇİN TIKLAYIN

    Hocam profesyonel tadımcı falan değilim Evde kendi kendime kahve yapıyorum eminim bunu benden daha iyi yorumlayacak burada bir çok kişi vardır, fakat Able Fine kullanıcısı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki kağıt filtre gerçekten aromaları öldürüyor. Able fine ile aldığım sonuç gerçekten çok temiz. Aroma çok hoş bir şekilde iniyor bardağınıza. Kahvenin gövdesini bir miktar yok ediyor ve kuru tatları ön plana çıkarıyor.
     
  10. baristaburak

    baristaburak Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    [MENTION=949]adolate[/MENTION]
    Çok faydalı bi paylaşımdı teşekkür ederim ıms bulamayacağıma göre able standart benim işimi görecektir. Tekrar teşekkür ediyorum Ben


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Bu norm kafe kargoyla eve kadar gönderiyor mu? Able fine almakta karar kıldım.Aliexpresste de var ama ben burdan alacağım.
     
  12. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Hocam ben normdan aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 6 tl kargo bedeli kesmişler idi.
     
  13. kahvemehmet

    kahvemehmet Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Kohiden metal filtre sipariş etmiştim. Sorunsuz bir biçimde yaklaşık 2 hafta içinde elime ulaştı. Bilginize

    Products | Kohi Labs
     
  14. yselim

    yselim Yavuz Selim

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    aeropress uygun fiyata nerden alabilirm?
     
  15. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Able'nin kendi sitesinden de Türkiye'ye gönderim var 12.5$ + 7.5$(kargo) :20$'a geliyor. Norm'daki ile aynı fiyat beklemeye değmez yani.
     
  16. Graywolf

    Graywolf Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Nerden sipariş verdiniz ebay amazon? Ben sipariş verip de ürünleri gelmeyen biri duymadım nasıl gelmedi anlatır mısınız

    Ebay veya amazonda fiyat daha uyguna geliyorsa kesinlikle burdan almayın bu filtre basit bişey gümrük vs zaten sorun olmaz ben aeropress i bile yurtdisindan iki paket kağıt filtre ve taşıma çantasıyla kargo dahil 120 liraya almıştım kargo da 10 günde kapıma geldi ülkemizdeki uyanıklara sakın paranızı kaptırmayın öyle 70 dolara kadar sorunsuz geliyor zaten aklınızda bulunsun arkadaşlar
     
  17. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri


    hocam bazı ekipmanlar gerçekten yurt dışından fazlasıyla ucuza geliyor. Ama ben able fine alacağımda amazondan bakmıştım. Fiyat norm kafe ile farkı 3 lira civarı idi. Bende norm kafeden aldım. Filtre konusunda bence sıkıntı yapmadan yurt içinden alınabilir.
     
  18. Bayboras

    Bayboras Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Able'in kendi sitesinden almistim, bir bucuk ay sonra da ulasmadi diye mail attim adamlara adresimi teyit ettirdiler ancak yine de gelmedi.
     
  19. kahvemehmet

    kahvemehmet Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Genel yorumlar kohinin filtresinin able'den dahi iyi olduğu yönündeydi. Ben de kohiden sipariş ettim. Çok önemli değil ama "Happy brewing Mehmet" diye el yazısıyla not bile yazmışlar.

    aeropress ve bazı metal filtreleri daha ucuza aliexpresste gördüm ama sağlık açısında güvenemediğim için almadım.
     
  20. yselim

    yselim Yavuz Selim

    Son düzenleme: 21 Nis 2016