Funk Coffee

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
Haftalardır konusunu açamadığım tatlı mekan diyerek gireyim yazıma. Eskişehir'e gittiğimde Değerli @hasimsolmaz 'ın tavsiyesi ve uğramadan geçme , demesi ile keşfettiğim kafe. Bir iki kişiye Eskişehir'de nereye gideyim? sorumun karşılığında buranın adı geçmemişti. Sanırım yeni açıldığı için ve kendileri de reklam peşine düşmedikleri için isimleri yavaş yavaş duyulacak ama bence hızlanmalı! Hazır festival de geliyor, sonrasında da benim gibi kafe arayanlara referans olsun diye yazıyorum. Kendileri ile bir bağlantım yok demek isterdim lakin içtiğim Türk kahvesinden sonra bir gönül bağım oldu, seve seve yazıyorum eminim gidenler de sevecek.

Oğuzhan Güzgü'yü bu seneki cezve -ibrik kategorisinden de hatırlıyor olabilirsiniz ya da daha önce yaptığı kahveleri tattıysanız, duyduysanız zaten unutmanız imkansız. Ben de yarışmada izledim kendisini ama kafede olduğundan habersizdim. Funk Coffee 2022 yılının aralık ayında Oğuzhan Bey ve iki arkadaşınca kurulmuş. Oğuzhan Bey ile işin kavurma bölümünde Uğur Bey @ugurkayacik yer alıyor kendisi aynı zamanda kalite kontrol ve halkla ilişkiler kısmından da sorumlu. Bir otelin altında Charie's Friends isimli mekandalar, üç işletme bir arada. Barın bir köşesi de Funk Coffee başlığı ile sizi karşılıyor. Oğuzhan Bey, dört yıldır kahve emekçisiymiş bence Türk kahvesi gönüllüsü de diyebiliriz. Funk'ı açma sebebi ise değişik olarak yapmak istediklerini gerçekleştirebilmek, farklı sunmak istediği ürünleri kendinin de dahil olduğu işletmede gelenlere sunabilmekmiş. Sadece nitelikli çekirdekleri kullanıyorlar, filtre kahve makinesi yok , işi seve seve yaptıkları ve aslında koşturmadan kurtulup keyif almayı hedefledikleri çok açık. Mönüyü de dönemsel kahve seçkisine göre düzenleyip önceden yaptığı içecekler ile harmanlıyormuş. Ben gittiğimde Gordion ve Old School çekirdekleri vardı ellerinde, ayrıca kendi kavurdukları bir çekirdek de vardı bu çekirdek de numune kavurucu makinesi ile kavrulup gidenlerin deneyimi için sunuluyor. Ben ilk gittiğimde Türk kahvesi içme niyetinde değildim, V60 içtim, soğuk bir kahve içtim, sonra yanımdaki arkadaşların da denediği Funk Shui'yi içtim (dönemsel olarak Funk Shui, Cold But ill gibi seçeneklerde var listede) içeceklerin tadına bakarken önümde Türk kahvesi gördüm. Ne yalan söyleyeyim hani amacım farklı çekirdekleri, işini seven bir baristanın elinden içmekti, oraya gidince herhangi bir çekirdeği Oğuzhan Bey'in elinden de içerime dönmüşken durum, bu Türk kahvesi de ne? demedim değil. Ben hiç nitelikli Türk kahvesi içmemiştim, ilk yudumda hissettiğim pişmanlığın tarifi yok. Bu kadar güzel bir kahve olacağını hayal edemezdim, Oğuzhan Bey'in 'Noldu Türk kahvesi içmeyecektin ? ' bakışı ve hiç tavrını bozmadan afiyet olsun deyişindeki keyfi bence görülmeliydi. Ola ki Eskişehir 'e gidersiniz, yakınından yöresinden geçersiniz, mutlaka kahvesini deneyiz. Kendisi her kahveyi keyifle yapıyor ama Türk kahvesi konusunda sizinle bilgisini hem paylaşıyor hem de deneyiminiz bence şekil değiştiriyor. Türk kahvesini yapan kişi sayısı çoğalmalı, fikrini savunmama sebep oldu kendisi. Uğur Bey de @ugurkayacik de oradaydı , benim sensory eğitimi ile ilgili bütün merak ettiğim noktaları tek tek anlattı üşenmeden sağ olsun , kahveye gönül vermiş herkesin bu çatı altında toplanması tesadüf değil gibi.

Gittiğiniz kafede barista ile konuşabilmek aynı zamanda da dinlenerek ,keyif alarak kahve içmek bu zamanda pek rastlanır tablo değil. Fakat zaten kurulma sebepleri de tam olarak bu, iletişimi kahve üzerinden kurmak bana her zaman artı getirdi. Atölyeler de düzenliyorlar, benim yeni hedeflerimden birisi de aralarında olabilmek o atölyelerde. V60 reçetesi oluşturmak, nitelikli Türk kahvesi gibi atölyeler yapılmış, tadım etkinliği planlanıyormuş ileriki tarihler için instagram hesaplarından bunların duyurularını takip edebilirsiniz. Yazdığım bilgilerin çoğunu kendisinden aldım, forumda böyle bir başlık olmalıydı. Sağ olsun vaktini ayırdı, tanımamız için bilgi aldım umarım aramıza da katılır. Funk dinleyen ,Türk kahvesini bu kadar güzel yapan baristalardan öğreneceğimiz çok şey var bence. Umarım uzun yıllar, istediklerinin peşinde ilerler yaşamı da. @ugurkayacik zaten forumda imiş daha çok iletişimde olmayı diliyorum .

Sanırım iki saati geçik oradaydık,çok keyifliydi, her zaman kahve barında oturmayı tercih ederim orası ayrı ama zaten mekanın bahçesi de olduğu için rahatça istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. Festivale gideceklere iyi haber kendileri de varmış Eskişehir 'de bence uğramadan geçmeyin.
 
Son düzenleme:

Daunterm

Profesyonel Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
Konya
Coffee Funk çok tatlı bir "brew bar" olmuş. Tabi bu benim ifadelerim. Nitelikli kahvecilerde en sevdiğim özelliğin gerçekten dostluğun/sohbetin kahve ile eşdeğer güzellikte olmasıdır.

Oğuzhan Bey'in ellerinden Gordion Signature Seri 1 içtim. Kahve özlediğimiz o kırmızılığı bizlere sunuyor. Ayrıca kahveyi içerken bir-iki kahve triği de öğrenmiş oldum :D.

"Ayrıca kendisinin ellerinden muhteşem bir türk kahvesi içmek nasip oldu. Kendisinin yarışmaya hazırlandığı kahveyi bana denettirmesi de ayrıca çok mutlu etti beni. Fakat yarışma sonuna kadar doğal olarak kahve hakkında bilgi vermedi ahahah. Yarışma güzel günler geldiğinde yapıldığında kendisinden detayları öğreniriz fakat daha önce de nitelikli türk kahvesi içmiş olsam bile ilk yudumda dahi beni çok keyiflendirdi." - Yarışmalar oldu, kahveler öğrenildi..

Toplamak gerekirse Funk Coffee Eskişehir'e gidildiğinde uğranılması gereken güzel bir mekan olmuş. Mutlaka denemenizi, kısa süreniz olsa bile en azından selam vermenizi tavsiye ederim ❤️‍🔥
 
Üst