Kahve ve makinesi hakkında / Delonghi ecp 35 31

merveasoglu

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Şub 2024
Merhaba, dışarıda pek kahve çay içmeyen biriyim. Evdeki çaycı sabahtan akşama çalışır, çok severiz. ve kahve ile tek olayımız, türk kahvesinden ibaret. Çok nadiren soğuk kahve için kullandığımız çözünür kahve yanık tadıyla çarpıntıdan başka birşey yapmıyor. Mecbur değilsek almıyoruz.

Sıfırdan makine/malzeme/ekipman kullanımını, kahveleri özellikleriyle öğrenmek istiyoruz diyerek Ecp 35.31 kahve makinesi aldık, mis gibi kahve yaparız, keyifle içeriz diye amma lakin Türk kahvesini makinede bile köpüklü yapamayan biriyim ben ilk deneme fiyasko 😂 Forumu biraz karıştırdım, videoları ve sosyal medyayı, biraz makineyi inceledim, birşeyler denedim. Sütlü köpüğe kahve diye fısıldamış gibi birşey oldu 🥲 sütü çok katmışım. Ama köpük güzelmiş, oğlumdan geçer not aldı 😌


Gerçi böyle bir forum olduğunu daha önce bilseydik, alacağımız makine başka olurdu diye tahmin ediyorum. Kapsüllü makinelere niyet edip, filtre mi alsak dedik. Süt ve köpürtücülü makineler daha cazip geldi. F/p ürünü delonghi iyidir dedik ve bunu aldık. Zor sorulardan önce bu basit soruların cevabını almalı ve güzel bir kahve yapmalıyız.

1) makinenin içinden çıkan 3 filtre var, biri tek biri double shot. e ticaret sitelerinde lör tapa işaretli olanın kapsülle kullanıldığını yazmışlar ancak forumda böyle bir detay göremedim. Sadece meraktan soruyorum, bu makinelerin böyle bir özelliği var mı? Eğer öyleyse kapsül de denemek isterim.

2) süt köpürtmeyi kotardım, yağ gibi bir köpük elde edebildim hayret. Ancak kahve konusunda yanlış birşey yapar da bozarım diye korkuyorum. Hemencik bozulacak birşey gibi de gelmiyor da, İnce yada iri çekilmiş kahve koyulsa en fazla ne olabilir? Kt79 öğütücüyü kolayca haşat ettiğim için şimdi korkmaktayım.

3) koca memlekette kahveyi iri çekeni bulamadık. Bazı işletmeler makinenin ayarı bozuluyor diyerek çekmedi. Biri de şirket yasakladı, çarşıda Suriye kahvecileri var orda iri çekiyorlar dedi. gecenin yarısında Suriye kahvecisine yönlendirdi 😂 neyseki bugun bir kuruyemişçi de tuzdan hallice çektirdik. Doğru boyutta olup olmadığından emin değiliz asla. yine forumda net bir bilgiye rastlamadım boyut konusunda. Çekilen kahvenin birkaç gün beklemesi gerektiğini okudum . Önümüzdeki günlerde denemeye devam edeceğim. Yumuşak içim peşindeyiz. Çok çetrefilli bir olaymış kahve yapmak, 1 saniye ve 1 gramla çok şey değişiyor, doğrumuzu bulmak zaman alacak.

4) Urfa sınırları içerisinde kaliteli kahve dükkanı öneriniz var mı? Türk kahvesini hakkıyla yapanı bulmak zor şu memlekette, elin espressosu şöyle dursun 😅 kıyaslamak denemek istiyoruz, şans yaver giderse birkaç taktik de öğreniriz.

Yumuşak içimli, soft kahve öneriniz de varsa alırız. Çocuklar acı kahveye yanaşmıyor pek. Ben de şekersiz şerbetsix içebileceğim birşey arıyorum.

Forumda dolaşıp okuduklarımdan kendime pek birşey çıkaramadım. Birçoğu üst düzey kaliteli bilgilerdi, beni ve ufak sorunlarımı biraz aştı. Birkaç işletme ve 1/2 olayını öğrendim, en kısa zamanda öğütücü almaya niyet ettim. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Merhabalar, öncelikle hoş geldiniz.
Sorularınıza elimden geldiği kadar yanıt vermeye çalışayım, başka arkadaşlar da yardımcı olacaktır:

1- makinenin içinden çıkan 3. basket kapsül için değil de kahve podları (poşet çay benzeri bir sistemleri var) için olması lazım, kapsül ile kullanabileceğinizi zannetmiyorum.

2- kahvenin inceliği - kalınlığı makinenizi bozmaz. istediğiniz kahveyi elde edemezsiniz sadece.

3- maalesef en büyük sıkıntınız bu olur. eğer öğütücünüz yok ise, makinenize uygun şekilde öğütülmüş kahve bulmak çok zor. yine de denemek isterseniz illy'nin öğütülmüş kahvelerini deneyebilirsiniz. espresso serüveninize devam etmek isterseniz, portafiltre ve sepetlerinizi güncelleyerek ilerlemenizde fayda var. ama dediğim gibi en önemli nokta öğütücü oluyor.

4- urfa'yı bilmiyorum maalesef.

kahve konusunda ise ideal öğütümü yakalayabilirseniz, blend türü kahveler ile başlamınızı tavsiye ederim. o noktaya gelirseniz yardımcı oluruz burada forum olarak.

iyi günler,
 

merveasoglu

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Şub 2024
yine de denemek isterseniz illy'nin öğütülmüş kahvelerini deneyebilirsiniz. espresso serüveninize devam etmek isterseniz, portafiltre ve sepetlerinizi güncelleyerek ilerlemenizde fayda var.

Teşekkürler. Yine forumda önerilen 3 farklı kahveyi sipariş verdim, illy de aralarında, sevindim. Tamper siparişi de vermiştim kargo beklemekteyim. Bottomless filtre için öneriniz var mı? 51 mm ölçüsü
 

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Teşekkürler. Yine forumda önerilen 3 farklı kahveyi sipariş verdim, illy de aralarında, sevindim. Tamper siparişi de vermiştim kargo beklemekteyim. Bottomless filtre için öneriniz var mı? 51 mm ölçüsü
alıp kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklardır ancak neouza'nın 51 mm portafiltrelerinden genel olarak memnun kullananlar diye biliyorum.
 
Üst