Coffee Department

'Online Satış Siteleri' forumunda adolate tarafından 11 Nis 2016 tarihinde açılan konu

  1. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Kendileri ile hiç bir ilgim yok, daha öncesinde Coffee Department hakkında bir başlık yoktu. Bu yüzden bu başlığı açtım. Deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşabiliriz.


    Düzenli olarak yaptığım siparişlere devam ediyorum. Bu hafta için siparişimi Coffee Department'den vermiştim. Kahve biraz önce elime ulaştı.

    Öncelikle şu an mevcut siteleri üzerinden alışveriş yapılmıyor. Ben kendilerine facebookdan ulaştım. Bana hesap numarası verdiler ve siparişimi verdim. Sipariş boyunca güzel bir iletişimimiz oldu Coffee Department ile. Alışveriş yapmak isterseniz mail yada facebook yoluyla ellerindeki çekirdekler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Güler yüzlü ve samimi bir iletişim hissi verdiler. Çekirdeği önümüzdeki ilk kavurmalarından sonra göndermelerini talep etmiştim. Siparişimden 1 gün sonra kavrulmuş ve kargoya verilmiş. Araya hafta sonu girdiğinden dolayı dinlenme süresi tam geldi ve son kahvemi demlediğim şu saatlerde akşam ve yarın kahvesiz kalma ihtimalimden kurtardı beni.

    Siparişini vermiş olduğum kahve Kenya Rianjagi AA idi. Kahve hakkında tüm bilgileri paketin arkasına el ile yazmışlar. Yanında ise fotoğraftaki sevimli defteri hediye olarak koymuşlar.

    Üzerinde yazmıyor fakat full city civarında kavrulmuş gibi görünüyor

    Deneyimimi içtikten sonra paylaşacağım.

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 11 Nis 2016
    OsmanDmrtr bunu beğendi.
  2. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Coffee Department

    ilk deneyimim

    V60-02
    Hario Mini ile 12 klik ve hafif eleme
    Yaklaşık 20-21 gram kahve
    350 gram su 90-91 derece
    50 gram ile 45 saniye blooming
    Akış 4.17 de tamamlandı

    tatlı üzüm ve ara ara şarapsı bir koku geliyor.
    tat yoğun hatta çok yoğun fakat acı değil(limon kabuğunu andırıyor yoğunluk)
    ara ara volkanik tatlar aldım ama rahatsız edici değil bu volkanik tat.
    Derin ve hafif bir tatlılık
    dolgun bir içim deneyimi sundu bana
    şarapsı bir bitişi vardı

    v60 performansı benim damak tadıma uygun değildi, bu kahvenin kötü olduğunu göstermiyor sadece benim damak tadım v60 da biraz daha zarif ve biraz daha meyvemsi sonuçları seviyor. bu tarz tatları french pressde çok seviyorum. Bu yüzden yarın french press demleyeceğim. Aeropress ile yoğun tatlar sevmem ama bazen beklenmedik sonuçlar çıkıyor bu yüzden aeropress ilede deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım.


    ek1. French Press

    hario mini 16 klik hafif elenmiş
    10 gram kahve 150 gram su
    su kaynadıktan sonra 1 dk 37 sn bekledi
    1 dk blooming
    toplam demleme 4 dakika


    Tek kelime ile harika, muhteşem bir limon kabuğu aroması ve ağızda bıraktığı elegant bir his. Harika bir üzüm tatlılığı ve çok doygun bir tat. Dünkü öngörüm french press için beklediğimden bile iyi sonuç verdi.kahve bittikten sonra dilimin gerisinde çok güzel bir limon tadı kaldı. Sabah erkenden kalkıp kahvemi çekiyor ve okuldaki odamda gün içinde 2-3 french press yapıyorum. Sanırım bundan sonra okuldaki kahve keyfim için bu çekirdeği düzenli olarak alacağım.

    ek.2 v60 ile nihaî sonuç

    bu çekirdekten daha iyi bir sonuç almayı kafaya taktım. Çekirdeğin yapısı kaynaklı sanırım akışı 4 dakikanın altına indiremediğimden dolayı, kahvenin koyu kavruluşundan gelen bir volkanik tat geliyordu. 1-2 kötü sonuçtan sonra v60 için akışı hızlandırıp muhteşem sonuca ulaşmış bulunuyorum.


    Hario 12 klik
    18 gram kahve(oldukça elenmiş ve tozlardan çok büyük oranda arınmış)
    300 gram su
    30 gram ile booming
    45. saniyede suyu oldukça sert bir şekilde dökmeye başladım (dikkatli ama sert bir şekilde suyu dökerseniz akış daha hızlı tamamlanıyor)
    3.20 de akış tamamlandı.

    sonuç sanki yukarıdaki ilk denediğim kahve değil, sert limon kabuğu aroması,yerini hoş bir limonumsuluğa bıraktı. Bolca kurabiye ve tatlı üzüm notaları aldım. Kahve hala yoğun ama bu yoğunluğa ağız sulandıran bir gevreklik eşlik ediyor. Çok zevkli bir içim sundu bana.
     
    Son düzenleme: 16 Nis 2016
  3. intelligenc

    intelligenc Paylaşımcı Üye

    Cevap: Coffee Department

    ben mi beceriksizim diye düşünüyorum... sitede kahve göremedim.. nerden alıyoruz kahveyi..sadece chemex var filtre ve öğütücü var..
     
  4. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Coffee Department

    Hocam ben facebooktan mesaj attım ve havaleyle aldım yukarıda dediğim gibi. Mail yada facebooktan alabilirsiniz sizde.
     
    Son düzenleme: 12 Nis 2016
  5. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Coffee Department

    siteyi aktifleştirdiler fakat 4 çeşit kahve var. bir şans tanımak istiyorum fakat seçenek çok az
     
  6. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Coffee Department

    güzel konu olmu... metin bey türkiye'de kahve standartlarını yükselten bir herif. balat'ın tam göbeğinde burası. birkaç kez gittim. ortamı, atmosferi gayet iyi ve sıcak. ben tavsiye ederim kahvelerini de mekanı da.
     
  7. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Coffee Department

    İzmir kahve festivalinde Nisan Ağca'nın standında stickerları falan vardı bu firmanın, ilgimi çekmemişti pek.
     
  8. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Coffee Department

    arkadaşlar buradan colombia finca veracruz aldım çok memnun kaldım diğer çekirdekleri de denemeyi düşünüyorum
     
  9. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Coffee Department

    şu ana kadar denediğim firmalar (probador,coffenutz,kafeingo,coffeehaus,kahvefabrikası,baristocrat) arasında favorim oldu kendileri. Bu arkadaşlardan aldığım kahveler hem tat olarak çok iyi etki bıraktı hemde ilginç bir şekilde çok uzun süre taze kalıyor. 30. gününde zevk alarak içtiğim kahveler hep buradan çıktı. Ancak gel gelelimki fiyatlar diğer yerlere göre pahalı :(
     
  10. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Coffee Department

    ben de ilk siparişimi verdim ve hafta sonu geldi. (peru /la fortuna)

    siparişimle beraber iki sticker ve küçük bir not defteri göndermişler sağ olsunlar. ilk siparişte mi gönderiyorlar yoksa standart mı bilmiyorum ama küçük hoş detaylar.
     
  11. pacamara

    pacamara Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Coffee Department

    Selam, stand onlarındı, ben onların standa yardımcı olmak için uğruyordum genelde. :)

    Nisan
     
  12. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Coffee Department

    Merhaba hocam, bayağıdır uğramıyordunuz buralara :)
     
  13. pacamara

    pacamara Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Coffee Department

    [MENTION=215]albati[/MENTION] buralardayım, izliyorum :)
     
  14. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Coffee Department

    geçen gün v60 filtresi siparişimle beraber denemek için el salvador / pena redonda rica etmiştim. sağ olsunlar göndermişler.

    az önce v60'da demledim ve mükemmel oldu. tat profillerindeki; kakao, tahin ve kırmızı meyve tatlarının hepsini bir amatör olarak almayı başardım. insanların bahsettiği "tatlı/şekerimsi" tatları da aldım. çok güzel bir kahveymiş. öneren herkese teşekkürler.
     
  15. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Coffee Department

    Kesinlikle bende kendilerinden çok memnunum üst üste 5 6 defa sipariş geçtiğim tek firma oldular :) Bu arada ellerindeki colombia'da çok başarılı. Diğer konuda La fortuna ve Pena'yı iyi bulduğumu yazmıştım Colombia'da gözden kaçmasın.
     
  16. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Coffee Department

    Geçen verdiğim siparişte bilgi kartı vardı. Probor Colectiva'dan sonra yurtiçinde gördüğüm ikinci bilgi kartı. Çok hoşuma gidiyor bu kartlar.

    [​IMG]
     
    experienced bunu beğendi.
  17. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Coffee Department

    Herkese Merhaba,

    Dün İstanbul'da havanın güzel olması sebebiyle hem gezmek hem de kahve almak için dışarı çıktım ve Coffee Department'e gittim.

    Benim gibi trafik ile uğraşmak istemeyenler için; Anadolu yakasından Kartal metrosu ile Uzunçayır'a oradan da Metrobüs ile Ayvansaray durağına geçtim. Ayvansaray durağından sahil istikametinde (Eminönü/Karaköy istikametine doğru) yaklaşık 10-15dk'lık yürüyüş ile rahatlıkla varılıyor. (Yandex Navi ile kapılarının önüne kadar sorunsuz gittim.)

    Gitme sebeplerimden biri de Metin Bey ile tanışmaktı. Ancak fuar sebebiyle kendisi yoktu. Diğer arkadaşlar da sağ olsunlar çok yardımcı oldular. V60 demleme, kahve öğütme vs. konularla ilgili baya sohbet ettik. Hatta Colombia Finca Veracruz ile V60 denemesi yaptık ve muhteşem bir kahve çıktı. Herkes iki yudumda kahvesini hüpletirken ben yavaş yavaş tadını ezberlemeye çalışarak içtim :) Çok güzeldi ve zaten o kahveyi almaya gitmiştim.

    Aklımda kalan bir kaç notu da bu vesile ile aktarayım; kahve kavurma makinalarını değiştirmişler. Artık farklı bir yerde yeni bir makina ile kavurma yapılıyormuş ve yeni makine sebebiyle kahvelerin tatları çok daha iyi olmuş. Nisan ayı ile birlikte yeni kahvelerin de satışına başlayacaklarmış. (zaten sitelerinde şuanda 2 çeşit kahve var. böyle bir şeyi tahmin etmiştim)

    Ben ziyaretimden çok memnun kaldım. Metin Bey ile tanışsam çok daha memnun olacaktım ama o da artık bir dahaki sefere.

    Küçük bir not daha; geçenlerde bir kuruyemiş firması ile gramaj üzerine yaşadığım olumsuz deneyimden ötürü eve gelince kahve paketini tartayım dedim. Paket ağırlığıyla beraber yaklaşık 190gr geldi. Muhtemelen dikkat edilmedi ya da bir hata oldu diye düşünüyorum. Bana en az 60gr kahve borçları oldu :)
     
    Son düzenleme: 31 Mar 2017
  18. metin

    metin Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Coffee Department

    Merhaba

    Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Ve bu vesile ile tüm forum üyesi kahve severlere selamlarımı sunarım...

    Balat'ta karşılaşamamış olmamıza ve satın almış olduğunuz kahvenin eksik çıkmış olmasına da üzüldüm.
    Bana adresinizi özel mesaj olarak göndermeniz mümkün ise hatamızı telafi etmek isteriz. Farkında olmadığımız bu karışıklık için özür dileriz.

    Balat'ta benim yokluğumda ekip arkadaşlarım size doğru ön bilgileri vermişler; Nisan ayı içinde yeni koleksiyon kahveleri yetiştirmeye çalışıyoruz, umarız beğenirsiniz.

    Umarım bir sonraki seferde karşılaşıp sohbet etme imkanı da buluruz.
     
  19. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Coffee Department

    Metin Bey,

    Ben de ilginize çok teşekkür ederim.

    Eksik kahve için; bir sonraki siparişimin açıklama kısmına not olarak eklerim. Ya da eşimi kandırabilirsem tekrar sizi ziyarete gelebiliriz. Bir şekilde ödeşiriz, sorun olmaz.

    Görüşmek üzere.

    Selamlar.
     
  20. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Coffee Department

    tarikatımız büyüyor. hoşgeldiniz metin bey :)
     
    experienced bunu beğendi.