Hoop Ceado ile Demlerken Akış Bozuluyor

Yunlike

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2022
Herkese Merhaba, ben son zamanlarda yaşadığım bir sorunla ilgili görüş almak istedim hoop ceado demleyicimde son zamanlarda istediğimi alamıyorum acaba hata bende mi yoksa değirmeni mi yanlış ayarlıyorum sormak istedim @pepukkahve İsmail Bey gibi yapıyorum işlemleri daha evvel wacaco exagrind değirmenim vardı onda 38-39 klikte (1254-1287 mikron) öğütümlerde gayet güzel sonuçlar alıyordum. suyu döküyorum kahve çekirdekleri cuppingdeki gibi yüzeye çıkıyor İsmail Bey gibi ajite ediyorum kahve çekirdekleri aşağı gidiyor ve demlemem oluyordu ancak yakın zamanda 1zpresso K-Ultra ya geçtim 70-71 klik öğütüp yine aynı işlemleri yapıyorum ancak. 1:30 daki ajitasyondan sonra bi anda akış bozuluyor . Bu konuda yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler... Hoop Ceado???
 

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Hocam selamlar,
çekirdekten çekirdeğe benzer sorunlar olabiliyor. Kahve su ile şiştikten sonra sanırım gözenekleri tıkıyor olabilir. Biraz daha kalında denediniz mi? Bazı kahvelerin su direnci çok fazla oluyor özellikle açık kavrum ve yıkanmışlar. Bir diğer etkende demleme ekşpmanının düz bir yüzeyden olduğuna dikkat edin :D ben öyle bir sorun yaşamıştım.
 

Yunlike

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2022
Hocam selamlar,
çekirdekten çekirdeğe benzer sorunlar olabiliyor. Kahve su ile şiştikten sonra sanırım gözenekleri tıkıyor olabilir. Biraz daha kalında denediniz mi? Bazı kahvelerin su direnci çok fazla oluyor özellikle açık kavrum ve yıkanmışlar. Bir diğer etkende demleme ekşpmanının düz bir yüzeyden olduğuna dikkat edin :D ben öyle bir sorun
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler İsmail Bey bir de öle deneyeceğim sağolun :D
 
Üst