Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

'Türk Kahvesi' forumunda WishPhysics tarafından 7 May 2016 tarihinde açılan konu

  1. WishPhysics

    WishPhysics Yeni Üye

    Bir arkadaşım sırf Türk kahvesi için özel üretilen içi alüminyum dışı bakır olan cezveler olduğunu söyledi lakin herhangi bir internet sitesinde bu cezvelerden bulamadım. Benim cezvemin dışı bakır ancak içi alüminyum değil (sanırım). Bu konu hakkında fikir sahibi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum..
     
  2. esavas

    esavas Emir Savaş

  3. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

  4. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Kalay ya da Gümüş iç yazıyor bilgilerde. Size önermek için baktım ama kendim alacağım sanırım bi' tane :)
     
  5. karabelen

    karabelen Yusuf Karabelen

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Merhaba. Epey baktım ama alüminyum kaplama göremedim. Aşağıda linklerde nikel kaplama olanlar var. Şahsi kanaatim nikel kaplamanın kalaydanda alüminyumdanda daha iyi olduğu yönünde. Linkteki ürünler kalitelimi derseniz onu bilmiyorum işte.

    Bak

    http://www.marasbakir.com/?product=3193260&pt=MARAŞ+BAKIRI+CEZVELER
     
  6. WishPhysics

    WishPhysics Yeni Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Cevaplar için teşekkür ediyorum ben de birkaç tane buldum:

    Nikel gövdeli, sanırım aralarındaki fark boyutları

    LoveQ Dövem Sap Dövem Gövde Nikel Cezve Fiyatı - Taksit Seçenekleri

    LoveQ Dövem Sap Dövem Gövde Nikel Cezve Fiyatı - Taksit Seçenekleri

    Bakır 3'lü, yalnız fiyattaki farkın neyden kaynaklandığını çözemedim satıcı farkı mı acaba?

    http://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/loveq-3lu-tombik-dovmeli-bakir-cezve-P110878134

    http://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/loveq-3lu-tombik-dovmeli-bakir-cezve-P108668487

    Bunlar da nikel 3'lü ve tek:

    http://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/loveq-3lu-tombik-dovmeli-nikel-cezve-P110879481

    http://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/loveq-3lu-tombik-dovmeli-nikel-cezve-P108668491

    http://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/loveq-dovem-sap-dovem-govde-nikel-cezve-ltd-kbt038-P108668536

    http://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/loveq-dovem-sap-dovem-govde-nikel-cezve-P108668509

    http://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/loveq-dovem-sap-dovem-govde-nikel-cezve-P108668532

    Bunlar da zımbalı nikel diye geçiyormuş:

    http://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/loveq-3lu-zimbalii-nikel-cezve-P108668500

    O halde nikel mi bakır mı daha iyi oluyor onu da konuşmak lazım. Benim bildiğim bakır Türk kahvesi için yeğdir ama şimdi nikel seçeneğimiz de var.

    Düzeltme:

    En ucuz 3'lü seti Hepsiburada'dan buldum:

    http://www.hepsiburada.com/loveq-3-lu-tombik-dovmeli-bakir-cezve-p-MTLTD-KBT015

    http://www.hepsiburada.com/loveq-3-lu-tombik-dovmeli-nikel-cezve-p-MTLTD-KBT016
     
    Son düzenleme: 8 May 2016
  7. karabelen

    karabelen Yusuf Karabelen

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Merhaba. Sanırım bakır cezvenin tercih sebebi ısıyı iyi iletmesi. Ekteki tabloya bakarsak nikelin ısı iletimi bakıra göre 4 kat daha düşük. Çelik ise en kötüsü. Isı iletimi yönünden sıralarsak en iyisi Gümüş kaplı bakır, sonra eğer bulunabiliyorsa alüminyum kaplı bakır yada daha ucuz alternatif nikel kaplı bakır en son nikel olur. (Kalay tabloda olmadığı için bilmiyorum)

    Ben olsam bütün alternatifler arasında nikel kaplı bakır olanı tercih ederdim sanırım. Çünkü alüminyum kaplama bulunsa bile alüminyumun yiyeceklere teması uygun değil diye aklımda kalmış. Kalay kaplama bakır zaman içinde kalaylama gerekir diye biliyorum

    Kaynak. Metallerin İletkenlik ve Diğer Özellikleri » Elektrikce.Com
     

    Ekli dosyalar:

    mehmetaksit bunu beğendi.
  8. borayz

    borayz Yeni Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Alüminyumdan kaçının arkadaşlar, ne gıdaya değdirin, ne de alüminyum içeren deodorant, roll-on vb. kullanın. Alüminyumun meme kanseri ile ilişkisi net (erkekte de meme kanseri gelişebilir)
     
  9. vince

    vince Yeni Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Soy cezveler hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanan var mı? Fiyatını hakediyor mu sizce? Bugünlerde bir tane almayı düşünüyorum.
     
  10. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Soy Cezve türk kahvesinin zirve noktasıdır. Dünya Cezve Şampiyonasında birinci olmuş ülkemizin gururu turgay yıldızlının kendi özel geliştirdiği ve yarışmada kullandığı üründür. Merak edenler Youtube'da aratıp izleyebilir. Benimde çok almak istediğim bir ürün.
     
  11. pacamara

    pacamara Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Arkadaşlar merhaba, soy cezve almak isteyenlere yardımcı olabilirim. Bazı müşterilerim için fazla fazla almıştım, elimde biraz var hala. 4 adet C2G (gümüş kaplama), 2 adet C3G(gümüş kaplama) modelinden var. 150 ve 175 tl olarak verebilirim foruma özel olarak. Kronotrop'taki model C1 modeli.

    Alüminyum ve gıda yanyana gelmemesi gereken 2 kelime.
    Bakır ve gümüş iletkenliklerinden ötürü, Türk kahvesi yönteminde tercih ediliyor. Isıyı kestiğinizde bakır ısınmayı ve içeriye ısı aktarmayı keser.Türk kahvesi için çok ince öğüttüğümüzden ötürü, over extraction olmaya çok müsait. Bakır ve gümüş ikilisi ile de bunun önüne geçiyoruz.

    Bu ürünün hem kalaylısını hem gümüşlüsünü kullandım. Gümüş kaplama olan daha performanslı. Ürünleri bir de Eminönü'ndeki bakır kaplama cezvelerle karşılaştırmamak lazım. Zaten elinize aldığınızda anlıyorsunuz farkı. Son zamanlarda acayip derecede kafayı Türk kahvesine taktığım için biraz uzunca yazmak istedim. :) Ürünlerin hepsi el yapımı olduğu için fiyatının bana sorarsanız daha fazlasını hak ediyor. Kendim de bir tane C2 bir tane de Turgay tasarımı modelden kullanıyorum.


    Not: Arkadaşlar normal satış fiyatı: C2: 175, C3: 200. Lütfen daha fazla indirim için mesaj atmayınız.
    Not2: Ürünler Soy'un web sitesindeki ürünler. Soy Türkiye cezveleri. Soy'dan aldım ben de.
     
    Son düzenleme: 24 Mar 2017
  12. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Ben de C3G modelini kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim, bizim önceden kullandığımız cezveler bunun yanında plastik gibi kalıyor :D Fiyatlarda iyiymiş, almayı düşünen varsa kaçırmasın.

    Not
    C1: 1 Fincanlık
    C2: 1,5 Fincanlık
    C3: 2 Fincanlık
     
  13. WishPhysics

    WishPhysics Yeni Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Ben de Soy Turgay tasarımını aldım. Eğer Kronotrop'un ocağını almayacaksanız bence Turgay tasarıma gerek yok, tabanı düz olan model de olabilir yani. Yalnız 2 kişilik alsaymışım daha ideal olabilirdi. Şimdi de tekrar 2 kişiliğe para veremem. (Takas olur :D ) Bir de duyduğuma göre ücretsiz bakım yapılabiliyormuş.
     
  14. Agrimo

    Agrimo Yeni Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    İçi kalay kaplama olunca belli aralıklarla yeniden kalaylanması gerekiyor.

    Peki gümüş kaplamalarda durum nedir? Onların bakımı nasıl yapılıyor?
     
  15. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Yılda 1 kere ücretsiz bakım diye okumuştum bende.
     
  16. pacamara

    pacamara Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi


    Merhaba,

    Gümüş kolay kolay çıkmıyor. Tabi metal kaşık, bıçakla falan kazımazsanız. Ürün ömür boyu garantili, her çıktığında direkt Soy'a kargolarsanız, tamirini yapıp geri gönderiyorlar.

    Bendeki C2, 2,5 yıllık falan, bir kere bile bakım ihtiyacı olmadı.
     
  17. Agrimo

    Agrimo Yeni Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    [MENTION=841]esavas[/MENTION] ve [MENTION=446]pacamara[/MENTION]

    Teşekkür ederim.
     
  18. Reneli

    Reneli Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Arkadaşlar yeni sayfa açmak istemedim. Uzun zamandır Türk Kahvesi için cezve arayışlarındaydım. Coffee Department'ta Soy cezve C3G 2 kişilik modeli 200 liradan 175 liraya düştü. Ben aldım. Yanına da Colombia El Desvelado aldım. Türk kahvesi için uygun olduğunu söylediler telefonda. Bir nevi aldığım kahve hediye gibi oldu. Bekleyen varsa ;
    C3G modeli 175TL, C2G modeli 150TL, bilginize...
     
  19. alierhan

    alierhan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    Bende C3G olan cezveden sipariş verdim. 2 gün olacak hala işleniyor görünüyor. E posta attım cevap bekliyorum. Telefonla iletişim yok galiba yada ben goremedim.
     
  20. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kaliteli Türk Kahvesi Cezvesi

    0532 441 6663 ne kadar doğru bilmiyorum ama Google'da ara yazan kısma tıklayınca bu numara çıkıyor