SCAE Turkey Yarışma Sonuçları

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Bu yılın yarışmaları bitmiş, şampiyonları paylaşmak istedim.

Turkey Cezve/Ibrik Championship

Koray Erdogdu

SCAE Turkey Latte Art Kahve Şampiyonası

Özgür Genç

SCAE Turkey Kahve Demleme Yarışması/

Orkun Üstel

SCAE Turkey Barista Kahve Yarışması

Nisan Ağca

SCAE Turkey Kahve Kavurma Yarışması

Serkan Sağsöz


Seneye bizi Dünya Şampiyonasında temsil edecek isimler bunlar.

Özellikle Nisan Ağca'yı tebrik etmek gerekiyor. Kendisi bir Home Barista olarak, günde yüzlerce kahve yapan baristaları yine geride bırakmış.

Tüm şampiyona sonuçlarını şu sayfadan öğrenebilirsiniz: https://www.facebook.com/kahvelekesii/
 
Son düzenleme:

Coffeenomy

Yeni Demleyici
Katılım
14 May 2017
Cevap: SCAE Turkey Yarışma Sonuçları

Merhaba
SCA Türkiye ve Özgür Genç arasında neler oluyor bilen var mı ? Dünya Şampiyonasına katılmayacağını ilan etmiş .
 

drhasan

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Eki 2016
Cevap: SCAE Turkey Yarışma Sonuçları

Ben dün sca türkiye sayfasındaki şu açıklamayı gördüm ama olayın Özgür Genç tarafını bilmiyorum hocam.
-----Alıntıdır-----
"Bugüne kadar SCA Türkiye ekibi olarak 2017 Türkiye Latte Art sampiyonu Özgür Genç'i mahçup etmemek adına gerçegi yansitmayan, asilsiz, saygısız itham ve konuşmalarına büyükleri olarak cevap vermemeyi tercih ettik. Fakat bugün yaptığı, kendisinin protesto olarak adlandırdığı, bizim ise kötü niyet ve iki yüzlülük olarak nitelendirdiğimiz bu davranış bizim SCA Türkiye yönetimi olarak şahıslarımıza zarar vermekten çok başta kendisinin mesleğine zarar vermektedir. Bu tip hırslar kendisinin profesyonelliği, mesleğine olan saygısı ve sevgisi ile ilgili zaten her şeyi anlatmaktadır. Aynı şekilde Türkiye'nin sektördeki prestijini de zarara uğratmaktadır. Kendisinin Dünya Şampiyonası'na katılabilmesi için kullanılan ve maalesef sokağa atılan maddi imkanlardan hiç bahsetmek istemiyoruz bile. Protesto edecek bile olsa, etik ve profesyonel bir bireyden beklenen önceden haber verme duyarlılığı gösterip, en azından ikinci olan meslektaşının şampiyonaya katılma hakkını elinden almamasıdır. Çünkü adil olmak aslında budur."
-----Alıntıdır-------
Çok detay bilmiyorum ancak yorumlardan da anladığım kadarıyla diğer branşlarda birincilere verilen sponsor desteğinin, latte art dalında dünya şampiyonasına katılımında sponsor desteği vermemesiyle ilgili bir durum.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: SCAE Turkey Yarışma Sonuçları

Kahve Lekesi adlı facebook sayfası ki çok sevdiğim bir sayfadır, şöyle bir yazı yazmış durumla ilgili. Bence çok önemli bir yazı .

-----

Sayın SCA Turkey komitesi ve değerli SCA Turkey üyeleri, affınıza sığınarak bir Nitelikli Kahve sektörü mensubu olarak bu konuda sizinle fikrimi paylaşmak isterim: Herhangi bir şekilde, fikirlerinizce taraf biçmeden önce SADECE ve SADECE! Türkiye Nitelikli Kahve sektörünün tarafında oldumuğu altını çizerek belirtmek isterim!

2 tarafında bir birini suçladığı bu konuya kesinlikle ve kesinlikli şeffaf bir açıklama gelmelidir! SCA Turkey, dünya nitelikli kahve sektöründe Türkiye'yi temsil eden tek resmi bir dernektir. Bu dernek, dernek üyelerinin ve sponsorların katkıları ile ayakta durmaktadır! Bu dernek tüm Türkiye Nitelikli Sektörü mensublarına eşit mesafede ve destekleyici olmak zorundadır. Bunu kabul ederek bu derneğin komite seçiminde aday oldunuz ve seçildiniz.

Ortada 2 farklı iddaa var! Bunun arkasında neyin yattığını biz Türkiye Nitelikli Kahve sektörü mensubları/ SCA Turkey üyeleri ve sponsorları bilmek en doğal hakkımızıdır. Bu konuya herhangi bir şeffaf açıklama ve çözüm gelmezse Türkiye Nitelikli Kahve sektörünün prestijine büyük bir zarar verecektir! Bir sonraki yarışmalarda veya etkinliklerde lazım olan maddi desteği üye aydatları veya sponsor deteklerinin azalması sonucu bu derneğin yok olma riskini göz ardı etmemeliyiz.

SCA Turkey 2016 Latte Art şampiyonu Özgür Genç'in ithamlarının ve sizin SCA Turkey komitesi olarak Özgür Genç'e ithamlarınıza şeffaf, adil ve tarafsız bir açıklama ve en kısa sürede bir çözüm bulunmasının Nitelikli Kahve Sektörü mensubları tarafından beklendiğine eminim.

Ödüller konusunda potansiyel sponsorları bulma ve SCA Turkey'e destek vermelerini ikna etmeniz SCA Turkey'in en önemli görevlerinden biridir! Tabi ki bu ödüllerin eşit ve adil bir şekilde dağıtılması bunun bir parçasıdır diye düşünüyoruz. Biraz empati yapacak olursak Özgür Genç'in ithamı ile herkesin biraz alınacağına eminim! Sonuçta SCA Turkey sadece ve sadece Barista, Roasting, Cezve ve Brewers Cup'tan sorumlu değildir. Her disipline eşit önem vermeniz, bu tarz istenmeyen olayları meydana gelmesini engelleyeceği, herhalde malümünüzdür. Eğer bir yarışmayı düzenleme kararı aldıysanız o yarışmanın standartlarına uygun yarışma alanı gibi şampiyonların ülkemizi dünya sahnesinde temsil etmeleri için gerekli sponsorun bulunmuş olması, yarışmanın iyi organize edilmiş olması adına en önemli yapı taşlarından olduğunu düşünüyorum!

Bazı ülkelerde hiç bir ödül verilmiyor gibi bir savunmayı malesef destekleyemeyeceğim... Çünkü bazı ülkelerde finalistlerin hepsine ödül verilmekte! En kötüyü değil en iyisini örnek alıp insanları Nitelikli Kahve sektörüne kazandırma konusunda daha yapıcı olmalıyız. Diye düşünüyorum!

Tabi ki SCA Turkey 2016 Latte Art şampiyonu Özgür Genç'in son dakika bu tarz bir protesto ile kazanacağı tecrübeleri yok sayarak hem kendine hemde ülkemizin nitelikli kahve sektörüne zarar verdiği haşinadır.

Yaşam tecrübelerim şunu söyler; Hiçbir zaman olayda tek taraf %100 suçlu veya haklı değildir. Bu olay takip ettiğim kadarı ile mart-nisan 2017'ye kadar dayanmaktadır... Keşke bu olay en başta çözümlenmiş olsaydı da, latte art'ta ülkemizi şampiyonumuz temsil etseydi.

Aysin Aydogdu Hanımın dediği gibi Make Coffee, Not WAR! Daha yapıcı olmak zorunda olmamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye kahve sektörü herkesin karnı doyacak kadar büyük! Nitelikli kahve sektörü camiyası olarak birlik olup en büyük rakibimiz commercial kahve sektörüne karşı bir olmak zorundayız yoksa hepimiz yok oluruz... Kısaca 'Ya BİR oluruz, yada YOK oluruz'.

Unutmayalım ki Nitelikli Kahve etik, adil yapı taşları üzerine kurulmuş bir sektördür! Kimseyi küçük veya hor görmeyelim...

Büyük bir Nitelikli Kahve Ailesi olmak dileği ile saygılar sevgiler!

----
 

Coffeenomy

Yeni Demleyici
Katılım
14 May 2017
Cevap: SCAE Turkey Yarışma Sonuçları

Benim anlamadığım yarışmaya başvuru aşamasında ilan edilip daha sonra verilmeyen bir sponsorluk mudur bu ? Koşullar bilindiği halde yarışmaya katılıp sonradan mı çark etmiş ? Yoksa bütün branşlarda yarışanların eşit koşullarda ödüllendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğine ben de katılıyorum . Ancak bu ayrı bir tartışma konusu.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: SCAE Turkey Yarışma Sonuçları

Budapeşte'den sonuçlar geldi, sanırım Brew ve Ibrik'de bu yıl finala kalamadık. Olsun, ben temsilcilerimizin elinden geleni en iyi şekilde yaptıklarından eminim. Kasımda kalbimiz Seul'da [MENTION=446]pacamara[/MENTION] ile :D
 
Üst