Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

'Online Satış Siteleri' forumunda esavas tarafından 9 Kas 2016 tarihinde açılan konu

  1. esavas

    esavas Emir Savaş

    Merhaba arkadaşlar, genellikle amazon.com sitesini kullanırım alışveriş yapmak için ama acaba hiç amazon.de'den makine veya öğütücü alan var mı? Varsa birkaç sorum olacaktı;

    1) Fiyatlar 75€ aşınca vergiye takılıyor, yanlış bilmiyorsam %20 olması lazım. Peki makine veya öğütücüyü vergisini ödeyerek getirtebiliyor muyuz yoksa bunların getirtilmesinde bir engel var mı? (Telefon satın almadaki gibi)

    2) İlla ki satıcı olarak amazon.de'nin kendisinden mi almamız gerekli, yoksa satıcı profili yüksek birinden de alsak olur mu?

    3) Oradan gelen makine veya öğütücü buradaki prizlerle uyumlu mu olur?
     
  2. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    1. amazon tahmini bir vergi hesaplayıp önceden sizden alıyor.gümrük işlemlerini sizin adınıza hallediyor. ürün geldikten sonra siz benden fazla vergi aldınız deyip fazlalığın geri alınabildiğini iddia edenler var. (bunu hiç denemedim) şu anda amazon.de önce yüzde 16 civarı vergi düşüyor, sonra yüzde 25 civarı ekliyor net fiyata. normalde türkiyede avrupa birliği ülkelerinden gelen mallardan yüzde 18 vergi alınıyor. yani yüzde 7'yi istemenizin yolu açık. amazon.com doğrudan yüzde 30 civarı ekleme yapıyor, yerel kdv'yi düşmüyor. yani eğer amazon.de ve com'da aynı fiyatlı bir ürün varsa almanya sitesinden almak yüzde 30 civarı ucuza geliyor. (tabi bir çok ürün amerika sitesinde daha ucuz) bu arada şimdi baktım, eğer 75 doların altında kalırsanız da yerel kdv fiyattan düşülüyor. hatta diyelim 2 ürün aldınız. normalde ab fiyatı 85 euroydu, yüzde 16 düştü 72 euro kaldı. 75 euronun altında olduğunuz için gümrük ödemiyorsunuz.

    2. bilmiyorum ama güvenilir olması lazım. almanlar eleştiri konusunda cömertler. bir de çoğu satıcı ürünün üreticisi. bu da bir avantaj.

    3. almanyadaki prizler ile türkiyedekiler aynı, voltaj da aynı. ancak arada bazı amerikan akımlı sonuçlar çıkabiliyor. ürün sayfasında soru/cevap kısmında genelde sorulmuş oluyor. ya da siz sorarsanız cevaplayan çıkar.
     
  3. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Breville Bcg820 aldım ben oradaki adı ile gastroback. Dikkat edilecek en öneml şey satıcı amazon olmalı. Vergi dahil 220 euro'ya aldım bakalım gelirse burdan yazarım.

    ayrıca hario ürünleri de gayet uygun fiyatlara geliyor şöyle iki paket oluşturmuştum.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 9 Kas 2016
  4. smpltt

    smpltt Yeni Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    amazon.de ücretsiz kargo süresi var mı Türkiye için
     
  5. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    şu an gelen bilgilere göre süre koyulmadı
     
  6. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    dün ben de bir sipariş verdim. diğer satıcılardan alırken dikkat edilecek bir husus da " Versand durch Amazon" diyorsa sayfasında, ürün amazon'un sattıkları ile aynı kargoya giriyor. yani 50 euro(bazı ürünlerde 29 euro) üzeri kargo bedava kampanyasında toplama etki ediyor. bu seçenek yoksa diyelim bir tane amazon tarafından gönderilen 25 euroluk bir ürün aldınız bir tane de satıcının direk gönderdiği 25 euroluk ürün aldınız. 2 tane 25 euroluk sipariş vermişsiniz gibi oluyor. ikisine de ayrı ayrı kargo ödüyorsunuz. böyle bir durumda aynı ürünü amazon aracılığı ile gönderen diğer satıcıları deneyin.

    bir de bazı ürünleri amazon aracılığı ile olmasa bile direk gönderen bazı satıcılar toplam fiyata bakmaksızın ücretsiz kargo ile yapıyor. maalesef bundan emin olabilmek için önce o ürünü sepete eklemeli sonra en son ödeme sayfasına kadar gitmelisiniz. mesela Blue Bottle Coffee işletemcisi ve The Blue Bottle Craft of Coffee kitabının yazarı James Freeman'ın hario yerine önerdiği bonmac dripper bu durumda: https://www.amazon.de/gp/product/B0050EOCXW/ref=ox_sc_sfl_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A2M71BCV3575WP almak isterseniz japan-kamikaze00, 10chanshopeu, YUKI STORY isimli satıcılar ücretsiz kargo yapıyor. verdiğim link direk japan-kamikaze00 sayfasını getiriyor sanırım. kargo dahil 14,49 euroya geliyor.
     
  7. yalcinclk

    yalcinclk Yeni Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Merhaba, enplus ta BCG820 1000 tl gözüküyor ama magazaya gittiginizde 800' e iniveriyorlar. Türkiye garantisi olması açısından değerlendirilebilir bence. Amazon'dan şu durumda 50-75 euro arası ürünler mantıklı duruyor, kargo ve vergi masrafı olmaması için.
     
  8. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Türkiye'ye nazaran daha ucuza getirtebildigimiz espresso makineleri var mı peki? Mesela rancilio silvia+rocky paketi görmüştüm vergi dahil 3100tl ye geliyordu.

    Bir de vergi hesaba katılıyor öyle geliyor deniyor ama ben ödeme aşamasına geldiğimde kargo&vergi kısmında fiyat eklemiyor, vergisini ödeyip almak için satıcının Amazon.de mi olması lazım??

    Mesela şöyle bi' şey buldum, satıcı amazon değil ama kargoyu amazon yolluyor, fiyatlara KDV dahildir diyor ama ithalat ücretini kesmiyor,şimdi ben bunun siparişini verirsem vergisini ödemiş mi olacağım?
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 10 Kas 2016
  9. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    maalesef ben telefonla görüştüm ellerinde sadece teşhir ürün kaldığını ve teşhir ürünü de 990 tl den vereceklerini söyledikleri için amazon.de'den tercih ettim. Ayrıca artık bcg820 getirmeyeceklerini söylediler. Onun yerine 2 alt modeli olan bcg400'ü 799 TL'den getireceklermiş. Şu an benim satın aldığım ürün 770 tl'ye mal oldu vergi+kargo dahil.
     
    Son düzenleme: 10 Kas 2016
  10. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    sanırım türkiye'yi sisteme tam anlamıyla dahil edememişler. yukarıda bahsettiğim vergilendirme sistemi sadece kendi ürünlerinde oluyor. mesela 10 euroluk bir üründe vergi düşme işlemini de kendisi dışındaki ürünlerde yapmıyor.
     
  11. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    [MENTION=841]esavas[/MENTION] satıcı amazon olmayan ürünlerde değişik işler dönüyor mesela geçen gün oscar lux + grinder 500 euro kargo vergi dahil fiyat veriyordu. Ben güvenemedim açıkcası zaten 1 2 saat sonra fiyat kalktı.
     
  12. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Hem yollayıcının hem satıcının amazon.de olduğu ürünlerde vergiyi gösteriyor. Bu arada gösterdiğim üründeki 361€ fiyat vergili hali ise acayip uyguna geliyor. Orada yazan KDV dahil yazısı Almanya için mi yoksa Türkiye için mi anlamadım iki kere mi vergi ödüyoruz biz şimdi?
     
  13. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Hocam çok saçma fiyatlarda var dediğin gibi, mesela bezzera unica ya baktım 1000€ olan da var 500€ sıfır sattığını söyleyen de var. Arada iki kat fiyat farkı var, ve satıcınında ismi abuk subuk up uzun karman çorman bi' şey. Amazon.de bi amazon.com değilmiş yani. Ama yinede bezzera, ecm, rancilio falan hepsini diğer sağlam satıcılardan satın alabiliyorsun, amazon.com'da bunları kargolayan bile yoktu.
     
  14. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    arada dolandırıcılık dönen hesaplar var. mesela adam cimbali m21'i 10 euroya koymuş siteye. almadan önce bana şu adresten mail atın diyor. ne tip bir dolandırıcılık çözemedim ama dolandırıcılık olduğu kesin. gıcıklığına aldım ürünü. yarım saat sonra sipariş iptal edildi. zamanım olunca satıcıyı da şikayet edeceğim amazon'a
     
  15. mrsandman

    mrsandman Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Eğer başınız ağrımasın istiyorsanız sadece satıcının amazon olduğu ürünleri satın alın.
    Satın almadan önce ürünün Türkiye'ye gönderildiğinden emin olun. 75 Euro üzeri ürünlerde gümrük ücretleri blokesi yapıldığından emin olun. O zaman ürün kapınıza kadar gelir herhangi birşeyle uğraşmazsınız. Fazla alınan depozito 1 ay içersinde amazon tarafından hesabınıza yatırılır.

    Yaklaşık 4 senedir tüm elektronik ihtiyacımı amazondan karşılıyorum. Bugüne kadar fazla sıkıntı yaşamadım. Ve amazon her seferinde sıkıntıyı çözdü. Hiç çözümsüz bırakmadı. O kadar iyiler ki yapabilsem market alışverişimi bile kendilerinden yapardım.
     
  16. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    bu kısmı nasıl oluyor. otomatik olarak mı? çünkü benim daha önceki işlemimde(amazon.com) böyle bir iade olmadı. ben de sormadım.
     
  17. mrsandman

    mrsandman Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Evet otomatik olarak eğer amazon gümrük işlemleri için hiçbir ücret ödemezse tamamnı veya sizden depozito olarak aldığı ücretten daha az bir ücret öderse aradaki farkı ödemeyi yaptığınız kredi kartına yatırıyor.
     
  18. Master

    Master Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Vergi ücreti geri iade konusu kesin bir durum değil yalnız.. Tamamiyle gümrük memurunun insafına kalmış bir durum. Ürün gümrükten geçerken sizin ürününüz arada kaynar da gümrük memuru tarafından kontrol edilip vergi alınmaz ise amazon alınmayan vergiyi 2 ay gibi bir süre içinde size geri yatırıyor.
     
  19. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    şimdi hocam benim eklediğim o öğütücünün satıcısı amazon.de değil başka bir satıcı ama 4bin küsür oydan %91 mi ne olumlu oy almış. Ürünü eklediğimde o mavi renk yazan ihthalat bilmemne ücreti gelmiyor ama alt kısımda fiyatlara KDV dahildir diyor. Şimdi ben amazon.de yi Türkçeye çevirdiğim için fiyatları vergili haliyle mi görüyorum acaba? Yoksa sipariş versem gümrüğe takılır ve orada mı öderim vergiyi anlamadım.
     
  20. mrsandman

    mrsandman Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Bahse konu kdv dahildir yazısı sizin için değil Alman kullanıcılar için yazan bir ibare aslında. Siz siteyi Türkçe görüntülediğinizden bu yazıya aldanmışsınız. Zaten ürün gümrüğe geldiğinde KDV değil gümrük vergisi ödüyorsunuz. Amazon dışındaki diğer satıcılar sizden depozito alarak ürünü sizin kapınıza kadar göndermezler. Bu seçenek sadece Amazon'a ait. Özetle eğer ürün kapınıza kadar gelsin ve süpriz bir gümrük ücreti çıkmasın istiyorsanız sadece satıcısı amazon olan ürünleri alınız. Diğer satıcılar ürünü gçnderseler bile gümrüğe gidip ekstra ücret ödemek hatta ve bazen ürünü gümrükten çıkartamamak gibi durumlarla karşılaşma riskiniz var aldığınız ürüne bağlı olarak.