Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

'Cappuccino' forumunda Mr Rocket tarafından 17 Oca 2017 tarihinde açılan konu

  1. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Herkese selamlar,

    Yaklaşık 300 ml soğuk sütü ideale yakın biçimde "microfoam" hale getirebilmeme rağmen buhar bittiği için süt ne yazık ki "ılık" kalıyor. "Flush" yapıp yeniden buhar düğmesine basıp kaldığım yerden devam etmek zorunda kalıyorum.

    Forumda bu sorunu yaşayan var mı acaba?Çözüm önerilerinize açığım.
     
    Son düzenleme: 18 Oca 2017
  2. taikiaeb

    taikiaeb Yeni Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Slm.makınenızde spv modifikasyonu varmıdır?
     
    Son düzenleme: 18 Oca 2017
  3. BandOf

    BandOf Yeni Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Öncelikle Merhabalar
    Kullandığınız cihaz ev tipi bir ürün olduğu için tek ve ufak bir kazana sahip. Bekolarda da olduğu gibi aynı anda bir kaç işlemi yapmaya çalıştıgınız zaman cihazın gücü yetersiz kalıyor. Uzun süreli kullanım için de 2 yol çıkıyor. Ya cihazınıza modifikasyon yapmalısınız ya da ev kullanımı için üretilmiş daha profesyonel espresso makinelerini incelemelisiniz
     
  4. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Ben ilk köpürtmeden önce tuşa basmadan içinde kalan suyu tahliye ediyorum. Daha sonra tuşa basıp buhar gelinceye kadar çok hafif açıyorum. Buhar gelince buhar vanasını kapatıp süte daldırıyorum ve vanayı tekrar acıyorum. Böylece köpürtmeye yüksek sıcaklıkla başladığından daha iyi sonuç alıyorum.
     
  5. besir

    besir Ahmet Ceyhan

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Normal kullanımda aynı problemi ben de yaşıyorum.
    Temel olarak buhar ışığının yanmasını beklememiz gerekmekte. Ancak buhar ışığı yanmadan kısa süre önce makinanın içinden etrafa buhar çıkışı oluyor. Bu buhar çıkışını görünce süt köpürtmeye başlıyorum ve daha uzun süreli buhar almış oluyorum. Bu şekilde kullanmadan önce makinanın iyi ısınmış olması lazım.
    Bu yaptığımın mantığı ise şu: Normal kullanımda hazır durumuna gelen makina buhar üretimini durduruyor. Bu şekilde ise neredeyse hazır konuma gelmiş olan buhar basıncı seviyesindeyken buhar çıkışı olduğu için makina buhar basıncı yetersiz gibi algılıyor ve daha fazla buhar üretmeye çalışıyor. Uzun buhar çıkışı sırasında buhar düşüşünü telafi etmiş oluyor.
     
  6. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Microfoam yapma sorunu yaşadım ama bendeki Arçelikle hiç ısıtamama sorunu yaşamadım. Hatta çoğu kez sütü önceden pitchera koyup dondurucuda 10 dk falan bekletiyorum. Silvia buhar çubuğu var bu arada bende, etkisi var mı bilmiyorum.
     
  7. taikiaeb

    taikiaeb Yeni Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Muhtemelen makinaya ya spv modu yapilmis yada spv subabi kilitlenmis calismiyor. Shot aldiktan sonra buhar tusuna basmadan once buhar vanasini sonuna kadar acip shot alma tusuna basin. Butun havasi ciksin. Taki buhar cubugundan sadece su gelene kadar bekleyin. Daha sonra buhar vanasini kapatip buhar tusuna basin. Isindiktan sonra tekrar vanayi bir miktar acip cubuktan gelen suyu alip sut kopurtme islemine gecin. Bu k8simda problem yoksa muhtemelen buhar termostati devreyi 135 dereceye gelemeden aciyor. Makine Yeterli buhar uretemiyor.
     
  8. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu


    Merhabalar,

    Hayır, ne SPV ne OPV modifiyesi var.
     
  9. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Söylediğinizi ilk kahve yapımımda uygulayıp geri bildirimde bulunacağım.Teşekkürler

    Bahsettiğiniz grup başlığından yoğun buhar çıkışı bende de oluyor.Ancak buhar ışığı yeşil hale gelmediği için köpürtmeye geçmiyordum.O halde size göre grup başlığından buhar çıkmaya başlar başlamaz köpürtme işlemine mi geçmeliyim?Denemeye değer bence!

    Bundan kastınız, buhar çubuğunda kalan suyu vanayı çevirerek dışarı attıktan sonra buhar düğmesine basmak mı acaba?

    Bugüne kadar buharın yetmemesi ile ilgili bir konu olmadığı için şüpheye düştüm. Hata benden mi kaynaklanıyor diye.Hele bir yukarıdakileri deneyeyim sonra sizin dediğinizi yapıp 4-5 bin liraya yeni bir makine alırım.:D
     
  10. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Evet aynen anladığınız gibi. Sıcak buharla başlamazsanız hem sütün içine su karıştığından hem de yeterli zamanda sıcaklık olmadıgından problem oluşuyor.
     
  11. besir

    besir Ahmet Ceyhan

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    O yoğun buhar çıkışını görünce direkt başlayabilirsiniz. Ancak kendi gözleminizi yapmakta da fayda var. Etrafa buhar çıkmaya başladıktan sonra ne kadar sürede hazır ışığı yanıyor, bir kaç kez bakın. Neredeyse hazır olduğu anı bulabilirsiniz. İki önemli nokta var; maninanın iyi ısınmış olması gerekli ve minimum bir kez buharının tamamen boşaltılmış olması gerekli. Bu benim deneme yanılma ile kendi kendime bulduğum bir şey. Umarım siz de olumlu sonuç alırsınız.
     
  12. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Bu bölümü anladığımı söyleyemeyeceğim.:confused:
     
  13. besir

    besir Ahmet Ceyhan

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Yani bir kez buhar hazır ışığı yanacak ve buhar vanası açılıp buhar hazır ışığı sönene kadar bekleyip ışık sönünce vana kapatılacak.
     
  14. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Arçelik'te Buharın Yetmeme Sorunu

    Herkese çözüm önerileri için teşekkür ederim. Bu sorun aslında forumda "Beko Damlatma Sorunu !" başlığında konuşulmuş. Oradaki bir öneriyi uygulayarak sorunun üstesinden geldim. Aramakla uğraşmak istemeyenler için o başlığa yazdığım mesajı buraya da kopyalıyorum, ne de olsa bu başlık daha spesifik: