Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

'Kahve Nasıl Yapılır ?' forumunda esavas tarafından 17 Oca 2017 tarihinde açılan konu

?

Hangi Marka Su Kullanıyorsunuz ?

  1. Sırma

    14.6%
  2. Madran

    3.9%
  3. Erikli

    14.0%
  4. Abant

    8.4%
  5. Korusu

    3.4%
  6. Fuska

    0.6%
  7. Buzdağı

    5.6%
  8. Erikli

    5.1%
  9. Kalabak

    3.4%
  10. Diğer

    45.5%
Birden fazla oya izin veriliyor.
  1. esavas

    esavas Emir Savaş

    Merhaba arkadaşlar, açıkçası bu benim merak ettiğim bir konu. Malum suyun kalitesi hem makineye hemde fincana etkisi açısından epey önemli, aynı şekilde süt de öyle. Hangi marka süt ve su kullanıyorsunuz, nedenleri ile birlikte yoruma yazabilirseniz bilgilenmiş oluruz.

    Not: Daha önce "hangi su?" diye bir başlık açılmış ama ben anket şeklinde yapmak istedim aynı zamanda.

    Not:2 Anket olarak sadece 10 tane açabildiğimden Su markalarını yazdım, Süt markalarını ekstra olarak yorumlara yazarsanız sevinirim.
     
    Son düzenleme: 17 Oca 2017
  2. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Su: Sırma Damacana
    Süt: A101 Birşah Yağlı Süt

    Suyun sebebi belli çeşme suyu içilecek gibi değil. Bir sürü süt denedim pahalısıdan en ucuzuna. Güzel tat için yağlı süt olmasının ve köpük için doğru tekniğin önemli olduğunu keşfettim. O yüzden boşuna süte çok para vermemeye karar verdim.
     
  3. egecan

    egecan Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Süt kullanmıyorum.
    Su olarak sırma madran kullanıyorum 6.75 ph, 30 klor, ppm belirsiz. Çok fazla memnun olduğum söylenemez önerilere açığım.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  4. Horizon

    Horizon Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Diğer başlıktada belirttigım gibi Sırma su kullanıyorum, gecen hafta Pınar madran da denedim tatlı bir tadı var fakat espresso icin Sırma daha başarılı . Erikli denemem çok kötü olmuştu hic tavsiye etmem. Su için iyi bir arıtma sıstemi kurdurmaya niyetim var fakat acele etmiyorum.Süt olarak hic sütlü içecek tüketmediğim için yorum yapamayacağım.
     
    Son düzenleme: 17 Oca 2017
  5. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Firma Yetkilisi

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Agora Su (Bozdağ) & Torku Süt.
     
    bugra_c bunu beğendi.
  6. metehan

    metehan Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    PH oranı düşük olduğu için Sırma. Yüksek ph'lı sular kahveye yakışmıyor. Bu arada Ömer Aydın bey de sırma öneriyor.
     
  7. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Tüm suları denedim marketlerde satılan, şu ana kadar beni en çok memnun eden pınar madran oldu. Tabi pour-over için konuşuyorum. Değerleri scaa water standartlarında kabul edilebilir sınırlara yakın.
     
    Son düzenleme: 19 Nis 2017
    Cineas bunu beğendi.
  8. mertberkegr

    mertberkegr Aktif Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Ben geçen haftalarda coffee sapiens instagram sayfasında bir yazı gördüm . Orada ph i nötr ve biraz yüksek bir suyun kahvenin asiditesi için önemli olduğu yazıyordu. Ayrıca su alırken iletkenlik oranindan da sertliğini ve bir kısımda tds i yorumlayabildigimizi bu yüzden düşük iletkenlikli suları tercih etmemiz gerektiğini söylemişlerdi. Ben de markette Tüm suların etiketlerini okumaya başladım . Geçtiğimiz sene kahve festivalinde uludağ premium suyun kahve için ideal sulardan biri olduğu reklamı yapılmış ben de o sebepten onun değerlerine baktım . Ph i 7.1 iletkenligi de 60 küsür bir şeydi sanırım . Ancak cam şişede olduğu için aşırı pahalıya geliyordu. Ben de onu referans alıp ona yakın su aradigimda metro markette rioba marka suyu buldum . Ph i 7 ve iletkenligi de 90 . O yüzden o suyu kullanıyorum şu anda filtre kahvelerim için .
     
  9. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Hamidiye kullanıyorum.Süt olarak da sek yağlı süt ideal oluyor latteler için.Bizim köy çesmesi de iyi hiç kireç yok.Daha önce Kevser kullandım.Makine kireç bağladı boğuldu.
     
  10. batugen

    batugen Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Su: Ters ozmoz arıtma
    Süt: Sek günlük süt ama son zamanlarda sek çiftlik köpük için daha iyi gibi geldi.
     
  11. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    su konusunda hangi cihazı kullanıyorsunuz? ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ve memnun musunuz?
     
  12. batugen

    batugen Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Filter Queen kullanıyorum. 5 filtre var ekstra da PH dengesi için karbon filtre takılı. 1 yılı geçti. Çok memnunum. İçen herkes de çok beğeniyor, yumuşak bir içimi var. Laboratuvar da test de yaptırdık gayet iyi çıktı değerler.
     
  13. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    erikli ve sırma kullanıyorum. açıkcası evde arıtma var ancak güvenemiyorum. değer ölçümü vs yapamadım. ancak bu iki markanın ph'ları uygun oluyor.
     
  14. hayzin

    hayzin Paylaşımcı Üye

  15. MichaelJackson

    MichaelJackson Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Ben sut olarak itimat kullaniyorum (hatta diger sut urunlerini de genelde burdan temin ediyorum). En kotu Sek kulaniyorum zira itimat tedarik etmek biraz zor. itimatin sutleri cabuk bozuluyor bir de bu var. Iki gun sonrasina son tuketim tarihi veriyor.
     
  16. meziatto

    meziatto Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Su: Erikli
    Süt: Günlük Sek Tam Yağlı

    Not: Ankette Erikli seçeneği iki kere belirtilmiş.

    Erikli su kullanıyorum, su içerken tadı benim için farkediyor, sevdiğim bir kaç sudan biri.

    Kahve için yine mevcut olduğundan Erikli kullanıyorum ama tad olayına hiç dikkat etmemiştim.

    Öte yandan kimyasal olarak suyun ph'ı 7'den ne kadar düşük ise kahvenin asiditesini logaritmik olarak o derece artıracaktır, 7'den büyük ise o derece düşürecektir. Dediğim gibi ben dikkat etmemişim. Meraktan bir kaç su alıp tadım yapayım diyorum.
     
  17. meziatto

    meziatto Yeni Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    batugen, arıtma için hangi cihazı kullanıyorsunuz, kurulum ve varsa sarf malzemesi maliyeti ne civarda ve en önemlisi tadı nasıl?

    Bilgi verebilirseniz çok makbule geçer.
     
  18. batugen

    batugen Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Filter Queen kullanıyorum. 5 filtre var ekstra da PH dengesi için karbon filtre takılı. 1 yılı geçti. Çok memnunum. İçen herkes de çok beğeniyor, yumuşak bir içimi var. Laboratuvar da test de yaptırdık gayet iyi çıktı değerler. 6 ayda bir filtre değişimi gerekiyor yaklaşık 450-500TL gibi tutuyor diye hatırlıyorum. Faturayı bulursam bakarım.
     
  19. mrsandman

    mrsandman Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Ben hep erikli su kullanıyordum. Bu konuyu okuduktan sonra denk geldim ve pınar madran aldım. Gerçekten fark ediyormuş onu söyleyebilirim. Birde sırmayı deneyeceğim.
     
  20. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hangi Marka Süt ve Su Kullanıyorusunuz?

    Bimden aldığım 10 litrelik sırma hem fiyat olarak hem içim olarak hem de kahve olarak gayet iyi.Aromalar temiz ve net bir şekilde alınıyor.