yeşil çekirdek temini...

'Kahve Çekirdekleri' forumunda cemeray tarafından 19 Oca 2017 tarihinde açılan konu

  1. cemeray

    cemeray Paylaşımcı Üye

    herkese selamlar,
    ev kavurucuları için yeşil çekirdek temini,dolar kuru arttıkça fiyatlarında yükselmesiyle yeni arayışlara itiyor. daha önce bennerden(birlikbaharat) alıyordum n11 aracılığı ile. sanal bahratı da denedim. çeşitli yörelerin çekirdeklerini bulabileceğimiz fiyat avantajı sağlayan yerler var mıdır?

    benner(birlikbaharat)
    sanalbaharat
    hammaddeler
     
  2. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Probador colectiva da yeşil çekirdek satıyor bazı ürünlerde. Ayrıca e-gurme de yeşil olarak satıyor ama çeşit yok fazla.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. kaya

    kaya Hasan KAYA

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    kahve.com' u deneyebilirsiniz cekirdek cesitliligi acisindan.
     
  4. cemeray

    cemeray Paylaşımcı Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    öneriler için teşekkürler,
    ancak kahve.com 1 kg sumatra yeşil çekirdeği 97 tl ye Brasil Fine Cup Santosu 74tl ye satıyor. kargo var mı bakmadım bile :)
    Probador colectivaya da baktım şimdi, nikaragua kahve yi 57 tl den satıyor.

    şuan alışveriş yaptığım yerden sumatra çekirdeği 43, nikaragua (aynı bölge olmayabilir) için 36 tl ödeyerek alabiliyorum. fakat bu bile fiyat olarak bana yüksek geliyor. özellikle İstanbul içi görerek uygun fiyatlardan alabileceğimiz yerler önemli. amacım firmaları karşılaştırıp daha ucuzunu bulmak değil, ucuz ve kaliteli çeşitler satan yerleri tespit edebilmek.
     
  5. deserthawk

    deserthawk Yeni Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Hammaddelerin kahvelerde iş yok bence.

    Birlikbaharat en iyisi, ben direkt kendilerinden aldım, colombia 20-21 tl bir şeydi kilosu. Bence mail order-havale falan komisyonsuz alabilirsiniz.
     
  6. cemeray

    cemeray Paylaşımcı Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    hammaddler sanırım birlik baharatın stoğunu kullanıyor, stoklarında ki ürünler birebir aynı. birlikbaharata eklenen aynen hammaddelere de ekleniyor. yarın arayayım bakalım havale ile çalışıyorlar mı? kolombiyanın n11 üzerinden fiyatları 32-34 civarı gözüküyor.
     
  7. cemeray

    cemeray Paylaşımcı Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    birlik baharat ile mail ile iletişim kurdum.3 kg değişik yörelerin kahvelerinden havale ile fiyat istedim. n11 ile arasında 13tl fark olan bir fiyat verdi ki bence yetersiz bir indirim oldu.
     
  8. deserthawk

    deserthawk Yeni Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Supremo 1 kg 21 TL idi geçen ay. Belki kurdan kaynaklı bir zam yaptıysa bilemiyorum.
     
  9. mrsandman

    mrsandman Aktif Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Probador collectiva'dan 1 kg çiğ brezilya çekirdeği almıştım. Çekirdekler yaklaşık 1300 gr ve resmen ayıklanmış olarak geldi. Yani sanırım kavurulduğunda elinizde 1 kg kahve olacak şekilde ayarlanmış olarak geldi. Yeşil çekirdek aldığım hiçbir yerde bu şekilde olmamıştı. 1 kg ve gayette ayıklanmamış olarak geldi. Bu sebeple ilk başta pahalı gelen fiyatları aslında düşününce gayet makul bir seviyeye iniyor. Aslında bunu sitelerinde belirtmeleri lazım ama nedense belirtmemişler.
     
  10. intelligenc

    intelligenc Paylaşımcı Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    kavrulduğunda elinizde 1 kg . kalması önemli mi :)

    tek seferde 1300 gr. kahveyi evde mi kavuruyorsunuz?
     
  11. mrsandman

    mrsandman Aktif Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Şöyle önemli oluyor. 1300 gr kahve kavurduğunuzda elinizde 1000 gr kahve oluyorsa 1000 gr kahve kavurduğunuzda elinizde 700 gr kahve oluyorsa birinin diğerinden pahalı olması sizcede normal değil mi? Yok ben şahsen 250-300gr arası kavuruyorum. Bir haftalık kahve tüketimim bu kadar oluyor genelde.
     
  12. intelligenc

    intelligenc Paylaşımcı Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    1000 gr. kahve fiyatına 1300 gr veriyorsa iyi tabi. ama zaten sattığı fiyat tatminkar.. 300 gr. ın lafı olmaz :) ... Tabi yeşil çekirdek satma işi farklı bir konu, burda tartışmıyorum
     
  13. mrsandman

    mrsandman Aktif Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Valla neyi tartışıp tartışmadığınızı bilemem.
    Gayet basit matematik eğer bir yerde 1kg 30 tl ise diğer yerde 1.3kg 35 tl ise ikincisi daha ucuza geliyor demektir. Bunda anlaşılmayacak birşey yok.
    300 gr ın lafı olur. Yaklaşık 10 tl fiyatı olduğu düşünülürse.
     
    experienced bunu beğendi.
  14. egecan

    egecan Yeni Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...



    35 tlye ne zaman hangi çekirdeği aldığınızı öğrenebilir miyim? Ben baktığımda hepsi 50küsür lira. 35 tlye neredeyse toptan fiyatına geliyor bence harika.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  15. mrsandman

    mrsandman Aktif Üye

  16. egecan

    egecan Yeni Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Probadoru sormuştum esasen ama yine de teşekkürler


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  17. mrsandman

    mrsandman Aktif Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Ben probadordan 35 liraya çekirdek aldığımı söylemedim yanlış anlamışsınız. Söylemeye çalıştığım probador daha pahalıya satıyor çekirdekleri ama çekirdekler hem miktar olarak daha fazla geliyor hem de ayıklanmış olarak geliyor. Yani teoride daha iyi bir hizmet alıp daha fazla para ödemiş oluyorsunuz. Ama başka yerde kilosu 35 tl, probador da 65 tl derseniz tam olarak doğruyu yansıtmıyor.

    Kaba bir hesapla başka yerden alacağınız çekirdeklerde %15-20 civarı çöp çıkıyor. Üstüne birde 300 gr farkı eklerseniz yaklaşık şöyle bir sonuç çıkabilir:

    Başka firma 35 tl + %15 fire = temiz çekirdeğin kilosu 40 tl.
    Probador da ise çekirdek zaten temiz bu durumda 300gr fazlalığı düşersek kilosu 50 tl.

    Ama tabi ki bu karşılaştırmayı yapabilmek için iki farklı firmadan birebir aynı çekirdeği almak lazım.
    Zaten sitelerinde belirtmediklerinden dolayı probador'un her siparişte böyle davranıp davranmadıklarından emin değilim. Benim ki sadece 1 defalık bir tecrübe sonuçta.
     
  18. BandOf

    BandOf Yeni Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    %20 çöp imkansız..çöpten kastınız nedir hangi cins çekirdekte var bu..
     
  19. mrsandman

    mrsandman Aktif Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    İmkansız!?
    Neye dayanarak böyle konuştuğunuzu bilemiycem. Bir sonraki kavurmada ayırdığım çekirdekleri gramajıyla resim çeker atarım bakarsınız imkanlı mı imkansız mı.

    Değişken oranlarda olmakla beraber bugüne kadar aldığım her çekirdekte vardı.
    Çoktan aza doğru düşünürsek sumatra, ethiopia, colombia, kenya diyebilirim.
    Geçen hafta sumatra yı ayıklarken kafayı yemek üzereydim. Ayırdığım 250gr çekirdeğin malesef 40 grını çöpe attım. Ki istediğim kadarda temiz ayıklama yapamadım. Yapsam elimde kavuracak çekirdek kalmayabilirdi.
     
  20. intelligenc

    intelligenc Paylaşımcı Üye

    Cevap: yeşil çekirdek temini...

    Bahsi geçen çekirdeklerde ayıklamaya ihtiyaç olabilir ancak 250de 40 gram bana biraz fazla geldi.. ama latin amerika çekirdeklerinde bu rakamlar gerçekten imkansız.. kenya natural etiyopya gr4 ve sumatra düşük kalite çekirdek alıyosunuz bence