Espro Travel Press

'French Press' forumunda adolate tarafından 24 Oca 2017 tarihinde açılan konu

  1. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Öncelikler herkese selamlar.

    Yaz başından beri kullandığım yeni oyuncağım espro press. İlk bakıldığından sıradan french pressin afilisi gibi görünse de. Tat bakımından kesinlikle çok üstün meziyetlere sahip. Bu ürünü alacağımda Türkçe hiç bir inceleme yada tanıtımı olmadığını fark ettim ve yaklaşık 6 aylık düzenli kullanımımdan sonra bu güzel ürünü sizlere tanıtmak istedim.

    Bu ürünü aeropressimi sattıktan sonra aldım. Ben aerpressden pek keyifli tatlar yakalayamadım. Belki benim beceriksizliğim fakat yüksek gövdeli kahve tercihine sahip biri olarak her türlü filtresini denediğim aeropress bana fazla gevrek tatlar verdiğinden espro bana ilaç gibi geldi. woodneck daimi favorim idi. Ancak espro ile demlediğim kahvelerde farklı nitelikte özel bir deneyim sunuyor.

    Tasarım :

    Filtreleme sistemi aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz üzre çift katmanlı ve filresi inanılmaz derecede sıkı ve ince. Aşırı ince filtre olduğu için tortu diye bir problem yok. Dilerseniz çift katmanlı filtre sisteminin arasında kendi filtresini koyabiliyorsunuz[bkz resim 2]. Filtresi bitince chemex veya v60 filtresi keserek yerleştirebilirsiniz. Ben sadece evde kullanmayacağım için travel ürününü tercih ettim. Bu ürünün dış katmanı aynı zamanda bir mug olma özelliğini taşıyor ve demleme işlemini bitirip filtreyi ittirdiğinizde geçiş imkansız olduğu için ekstraksiyon duruyor ve kahvenizi dilediğiniz gibi içebiliyorsunuz. Mug kahveyi uzun süre sıcak tutuyor. Hatta kahvesini hafif soğuyunca seven biri olarak fazla sıcak tuttuğunu söylemeliyim.

    Tat : Esproyu doğru şekilde kullanmaya başladıktan sonra alacağınız tat kesinlikle oldukça temiz. Doğru demlenmiş bir espro ile v60 arasında tatsal berraklık açısından fark yok. Tortu sorunu olmadığı için kahve bardağınızda ekstrakte olmaya devam etmiyor. Ben esprodan kahvenin aromalarını çok net aldığımı söyleyebilirim. Öyle ki yukarıda bahsettiğim kağıdı kullandığımızda gövdesiz ve aeropressi andıran tatlar verirken, kağıtsız kullandığınızda kahvenin tüm aromalarını çok zengin bir biçimde hissedebiliyorsunuz. Aromalar bakımından v60dan eksiği yok diyebilirim. Tek farkı yüksek gövde ve doygun tat. Esproya bence en çok bal, şerbet, reçel, karamel tarzı notalara sahip yüksek gövdeli kahveler yakışıyor. Yüksek gövde aromaları kesinlikle zenginleştiriyor diyebilirim. Ben esproyu demlerken kahvemi chemexden biraz kalın ama klasik french pressden biraz ince öğütüyorum. Demelerken ise kronotropun sitesindeki french press yöntemini uyguluyorum. Şu ana kadar demlediğim yöntemler arasında en çok yakışan bu tarif oldu. TARİF İÇİN BURAYA TIKLAYIN
    Kısacası farklı bir alternatif arayanlar için önerebileceğim çok güzel bir yöntem.
    RESİM 1
    [​IMG]
    RESİM 2
    [​IMG]
    RESİM 3
    [​IMG]
     
    HaLiL27 ve Cy bunu beğendi.
  2. cliocu

    cliocu Yeni Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Güzel bir alete benziyor.nereden aldınız? Kendine ait filitresi yok mu acaba.
     
  3. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Yazın probador colectivadan almıştım. İçerisinden bir paket filtresi çıktı. Fakat v60 ve chemex filtresi ile daha iyi sonuç veriyor.
     
    medplus bunu beğendi.
  4. mrsandman

    mrsandman Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Ben 1 senedir evde orta boyunu iş yerimde travel boyunu kullanıyorum. Son derece başarılı bir ürün. Kahvesi V60 ile french press arası gibi oluyor.
     
  5. drerkal

    drerkal Yeni Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Travel için ilk baktığımda probador colectivada 200 TL idi. Şimdi 135 TL görünüyor. Sipariş ettim bakalım :)
     
  6. mrsandman

    mrsandman Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Resmen Amerika fiyatlarına gelmiş. Denemek isteyenler kaçırmasın. Probador'un yeni fiyat politikası çok başarılı. Umarım sürdürebilirler.
     
  7. drerkal

    drerkal Yeni Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    145 olmuş. Fiyat ayarlaması yapıyorlar herhalde.

    Mobil cihazımdan gönderildi.
     
  8. metehan

    metehan Yeni Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    travel modeline göz diktim desem yalan söylemiş olmam çağatay bey güzel işler çıkarıyor bu sıralar :)
     
  9. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Ayrıca satılan mikro filtrelerden de almak gerekiyor mu acaba? [MENTION=949]adolate[/MENTION] hocam

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  10. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    İlk aldığımda içinden filtresi çıktı. Açıkçası ben filtresiz tercih ediyorum, duruyor öyle. Bence gerekmiyor. Eğer gerekirse hario yada chemex filtresi keserseniz kendi filtresinden daha değişik hoş sonuçlar veriyor.
     
  11. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    ben de espro yu yaklaşık altı aydır kullanıyorum ve çok memnunum. french press ve v60 arası bir yogunlugu oluyor benim tecrübelerime göre. travel press olarak da kullanabilir olması, çok kullanışlı yapıyor--az sürede az malzeme ile dışarıda güzel bi kahve içebiliyorsunuz.
     
  12. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Ben de modaya uyup siparişimi verdim az önce probador'dan. Yanına da kenya kiunyu'yu da sıkıştırdım :) adolate hocamın verdiği tarifi denemek için pazartesiyi beklemek zor olacak.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  13. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Bugün kargom ulaştı ve ilk demlememi probador kenya kiunyu ile yaptım. Gerçekten sonuç çok iyi. V60-chemex'e çok yakın sonuçlar alınabilir gibi görünüyor ilk bakışta.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  14. poko

    poko Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    [MENTION=949]adolate[/MENTION] hocam selamlar,
    uzunca bir süre kullanmış birisiniz, p3 ile travel arasında kaldım ben de, size sorularım olacak;
    amazon'da yorumlarda presi kavrayan kauçuğun kahvenin tadını bozduğu, yada kapak kısmında koku oluştuğu gibi yorumlar okudum. siz böyle durumlar yaşadınız mı? direkt mug'dan içerken bir sıkıntı yaşadınız mı?

    ek olarak; kahve kapasitesi 10 oz biraz gözümü korkuttu yeter mi acaba diye, max çizgisini geçebiliyor musunuz sıkıntı oluyor mu?
    son sorum da; termos olarak ne kadar etkili, kaç saat sıcak tutuyor, ve o arada overextraction'ı gerçekten engelliyor mu?
     
  15. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Açıkcası ben kahveyi biraz soğuyunca içmeyi seven biriyim. Ben espro traveli alırken normal modeller yoktu o yüzden tercih ettim ama çok sıcak tutuyor ve benim içmeyi sevdiğim soğukluğa gelmesi uzun sürüyor.

    Kahve yapmaya yarayan çoğu ekipman gibi koku sinmesi durumu var ama aeropress ile karşılaştorolamayacak kadar az.

    Max çizgisiyle 300 gram su alıyor tek kişi tükettiğimden yeterli. 20/300 yakışıyor.

    Press aparatı tamamen geçişi kestiğinden bence eksreaksiyon durduruyor. Ben arazi ortamında bardaksız kullandım bitene kadar tatsal bir değişim yaşamadım.

    Açıkcası seyahat için düşünmüyorsanız diğerlerlerinden almak daha mantıklı bence. Termosunu tek kullandığım oldu içine v60 demleyip 2 saat kapağı kapalı beklediğimde hala yeterli sıcaklıktaydı.
     
  16. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Bende P5 var. Gayet memnunum. Gerçi hala kahve öğütme kakınlığını tam tutturamadım ama olsun. :)

    adolate'nin de belirttiği gibi bu tarz ürünlerin koku yapma durumu var. Ancak demlemeden hemen sonra temizliğini yapıp kaldırırsanız çok fazla koku yapacağını sanmıyorum. Ben öyle yapıyorum. Sorun yaşamıyorum.
     
  17. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Ben de siparişi verdim.Çelik olan travel pressten.İnşallah memnun kalırım :)
     
  18. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Esproyu beğendim vallah.Chemex V60 french press üçünün ortası bir kahve oluyor.Gayet tatlı bir içimi var.İse giderken demledim bu sabah.3.5 saat geçmesine rağmen epey sıcaktı.İçilebilir kahve sıcaklığı.Meksika Finca monte azul ile denedim.İşte dışarıda kahve sorunumuzu çözdük bu alet ile.
     
  19. freedom

    freedom Yeni Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Ben de bu üründen sipariş verdim, umarım memnun kalırım :) [MENTION=949]adolate[/MENTION]
     
  20. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Espro Travel Press

    Hayırlı olsun hocam :) Ben alırken tereddüt etmiştim.Ama gerçekten çok pratik bir alet.