Termos mug

'Barista Aksesuarları' forumunda ozgur tarafından 14 Mar 2017 tarihinde açılan konu

  1. ozgur

    ozgur Isınmaya Başlayan Üye

    Kahve için termos mug alma niyetim var. Aşağıdaki linklerde iki modeli yer alan Contigo markasının bir kaç sitede tavsiye edildiğini gördüm.Kullanan var mı acaba? Ya da başka bir önerisi olan?

    https://www.amazon.com/gp/product/B00KR9OMLM/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

    https://www.amazon.com/gp/product/B00IR77HFE/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

    Bu arada amazon.com (kargo dahil fiyatıyla birlikte) yurtiçinden almaktan çok daha ucuza geliyor gördüğüm kadarıyla.

    Teşekkürler
     
  2. batugen

    batugen Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    Aman diyim, ben aldım d&r dan hiç memnun kalmadın, yarım saat sürmüyor soğuması kahvenin. İçi dışı plastik olmasının etkisi olur tabi ama anlam veremedim nasıl bu kadar kötü olabilir. Şuan hario mug kullanıyorum tavsiye ederim 2-3 saat rahat içilebilir sıcaklıkta duruyor.
     
  3. ozgur

    ozgur Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    Teşekkürler.
    Sizin tecrübenizin bu kadar olumsuz olması şaşırttı beni. Hangi modelini kullanıyorsunuz? İçi plastik mi bu arada?
     
  4. metehan

    metehan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    Stanley marka ürünlere bakın. 93 dereceden 85'e düşmesi 2 saati buluyor ki önerilen içme sıcaklığı 85 derece :)
     
  5. batugen

    batugen Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    Rica ederim, açıkçası bende şaşırdım hani çok bişey beklemiyordum ancak sabah sıcak kahvemi koyup yola çıkıyorum ofise gitmem 20dk sürüyor o dakikadan sonra artık keyif vermiyor. Üstelik kahveyi eklemeden içini de sıcak suyla ısıtmama rağmen. Gıdayla temasa uygun plastikten oluşuyor içi. Benim denediğim ürün: https://www.amazon.co.uk/Premier-Housewares-Contigo-Morgan-Autoseal/dp/B00A46J35I
     
  6. coupe

    coupe Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    Dostum ben her iki modeli de kullanıyorum ve kesinlikle autoseal olanı yani üstteki linktekini al.snapseal olanı açmak gerçekten zor,kuvvet uyguluyorsun resmen. Autoseal müthiş rahat.her ikisi de 3 saatten önce soğutmuyor kahveyi. Hatta 7-8 saat sonra bile içilebilir oluyor bana göre.
     
  7. ozgur

    ozgur Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    Teşekkürler. Stanley'inin kalitesini biliyorum. Hoşuma giden bir model göremedim ilk bakışta. Tekrar kontrol edeceğim.

    Bu ürünün maksimum sıcak tutma süresi 1 saat olarak belirtilmiş. Sanırım farklı bir model bu.

    Teşekkürler. Bu modellerin içi plastik mi?
     
  8. hiperman

    hiperman Yeni Üye

    Cevap: Termos mug

    Zamanında bende bu kararsızlığa düşmüştüm ve uzun araştırmalar sonucunda termos bakımından eğer litrelik termos söz konusu ise Stanley bir numara fakat iş bardak olayına gelince bu işin piri Zojirushi. Aşağıda linkini verdiğim inceleme yazısını okursanız bir fikir edinebilirsiniz zira bu sektördeki favori markalardan olan Thermal, Zojirushi, Contigo ve Stanley'in modellerini incelemiş. Amazon.com'dan aldığım Zojirushi SM-SA60 modelinden çok memnunum ve iyiki Contigo yerine almışım diyorum. Sabah 8 gibi okula giderken doldurduğum kahvemi öğlen 2-3 gibi hala dilimi yakacak seviyede sıcak olarak içebiliyorum. Hatta içerken soğusun diye kapağını açık bırakıyorum çünkü dilimi yakıyor.

    The Best Travel Mug Today - Tested
     
    Son düzenleme: 14 Mar 2017
  9. ozgur

    ozgur Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    Teşekkürler. Ben de Amazon'un yönlendirmesiyle Zojirushi marka muglara bakıyordum şimdi :)
     
  10. brkg

    brkg Aktif Üye

  11. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Son düzenleme: 14 Mar 2017
  12. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Termos mug

    starbucks muglarını deneyen var mı? geçen bir arkadaş 2-3 saat rahat sıcak tuttuğunu söylemişti.
     
  13. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Termos mug

    bende vardı dışı metal görünümlü olanlardan. hiç bir işe yaramıyordu.
     
  14. ogan

    ogan Yeni Üye

    Cevap: Termos mug

    Uzun süre soğutmayan, görünüşü çok çirkin olmayan ve uzun zamandır kullandığınız önerebileceğiniz bir mug varmı arkadaşlar?
     
  15. batugen

    batugen Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    Hario Mug tavsiye ederim çok memnunum.
     
  16. ogan

    ogan Yeni Üye

  17. batugen

    batugen Isınmaya Başlayan Üye

  18. coupe

    coupe Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    bu kapaklı modelleri tek elle kullanmak zor oluyor (hario, contigo snapseal vb. ) özellikle araçta kullanıyorsanız benim tavsiyem contigo autoseal modeline yönelmeniz,kenarına basıp üstten içmek oldukça pratik.
     
  19. esavas

    esavas Emir Savaş

  20. coupe

    coupe Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Termos mug

    sıcak tutma konusunda stanley ve yeti öndedir zaten. ben çok sıcak içemediğim için tercih etmemiştim,biraz soğusun istiyorum 1-2 saat içinde.