Tamper ihtiyaçmi?

'Yeni Başlayanların Mutlaka Bilmesi Gerekenler (SSS' forumunda Wertymath tarafından 26 Mar 2017 tarihinde açılan konu

  1. Wertymath

    Wertymath Yeni Üye

    Arkadaslar malum tamper espress için önemli ona şüphe yok.


    Yalnız ülkemizde hem pahalı hemde zor temin ediliyor.


    Sorum şu;

    Amatör düzeyde delonghi tarzı makinelerde tek delikli basıncli sepet var ve plastik bir aparat veriyorlar tamper niyetine.


    Bu tip sepet için yine 15 kg metal tamper ritüeli

    şartmıdır?

    yoksa lüks müdür?

    Yani

    "Arkadaşım dandik bir makinenin var metal tamper falan sonucu değiştirmez plastik aparatla otele geç"


    diyorsanız açık konuşun :D


    Birde hazır konu acmisken

    Makinenin dandik falan ama şu siteden şu( espresso için uygun ) çekirdeği bir dene diye tavsiye acayip açığım.
     
  2. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tamper ihtiyaçmi?

    Delonghi makine olarak tabiki düşük profil bir cihaz ancak tamper sonucu direk etkiler zira kahvenin düzgün tamp olmaması durumunda kanallanma ve hızlı akış v.s gibi pekçok şey olur sonuç olarak sulu tatsız tuzsuz bir içecek elde edersiniz.
     
  3. symbol

    symbol Yeni Üye

    Cevap: Tamper ihtiyaçmi?

    Bende de delonghi ec155 var yanında basit plastik bir sabit tamper var. Benzer ölçülerde pslanmazdan bir adet yaptırmayı düşünüyorum. 70-80 tl bir tampere çok geliyor bana da


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  4. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Tamper ihtiyaçmi?

    Tamper ve tamping espressoda en önemli ayaklardan biridir. Plastikle gerekli baskı sağlanmaz.
     
  5. Wertymath

    Wertymath Yeni Üye

    Cevap: Tamper ihtiyaçmi?

    Evet bende yg725 den 62 Tl ye yerli 61mm tamper aldım.kargo ücretsiz .[​IMG]
     
  6. Wertymath

    Wertymath Yeni Üye

    Cevap: Tamper ihtiyaçmi?

    Bu arada arkadaşlar YG724 den aldım 51mm Tamper delonghi Sepete çok az büyük geldi.


    Dün aradım firmayı sepet ile beraber kargolayın ona gore ayarlayalim dediler dün yolladım.


    Bu gün ayarlayip kargolamislar.


    50-60 liralık bir ürün icin bile bu kadar ilgilenmeleri beni şaşırttı.mutesekkir kaldım..��




    Diğer ürünler içinde tavsiye ederim
     
  7. coffeeologist

    coffeeologist Yeni Üye

    Cevap: Tamper ihtiyaçmi?

    Merhabalar,
    Delonghi ecov.310 için uygun metal tamper'in ölçüsü nedir? Bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim.
     
  8. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Tamper ihtiyaçmi?

    Kumpas varsa kendiniz de ölçebilirsiniz.
     
  9. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Tamper ihtiyaçmi?

    Aliexpress tarzi sitelerden de ucuza tamper temin edebilirsiniz, Yurt icinde en uygun ve kullanisli sanirim YG724 de var.

    Sorunuz cevabina gelecek olursak, plastik tamperler genelde daha kucuk capta, o yuzden ben kullanmayi beceremedim. Tamper bence espresso icin olmazsa olmaz aksesuarlardan.

    Kahveniz cok taze ve ogutme ayariniz dogruysa belki plastik tamperle nispeten iyi espresso alabilirsiniz :)
     
  10. Sabritur

    Sabritur Yeni Üye

    Bence plastik templer genelde küçüktür o yüzden plastikler ile templerken ortayı templiyorsunuz kenardan dairesel bir baskısız kahve oluyor ve kahvede kanallamalara sebep oluyor buda tatsız bir espresso içersiniz demek oluyor