Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
Kahveler.Net 5 Yaşında !

kuruluş tarihimiz : 07.04.2012

5 yıl gelip geçmiş aniden... gerçi çokta ani demeyelim !

çünkü o 5 yılda üniversiteyi tamamladım
askere gittim
yüksek lisans yaptım
işe başladım
evlendim
ve bir çocuğum oldu :D

5 yıl öncesini düşündüğümde taze kahve kavramını bilenleri parmakla sayabiliyorduk. yanlış anlaşılmasın bende yeni öğrenmiştim :D ve halen hep beraber öğreniyoruz. bugün etrafıma baktığımda her taraf 3. dalga kafelerle dolu ve bir yandan kahve festivalleri yapılıyor. bu kültürün 5 yılda bu kadar gelişebileceğini hiç düşünemezdik. hiç mütevazilik göstermeyeceğim. bu olaylara katkımız çok büyük gerçekten... katkımız derken forumumuz, forumdaşlarımızın emeğinden bahsediyorum.

tabi ki öncülük yapanlarımız da oldu. onlara vefa borcumuz var ... başta şerif abi ve ünsal hocam olmak üzere...

bir çok kişiye ekmek kapısı da olduk...

ama kimi üyelerimiz de var ki buradan yetiştiler kendi işlerini kurup popüler olduktan sonra bir daha uğramaz oldular. onlara hep öğrenmeye gelmişsiniz, iş katmaya gelince topukladınız dedik ama içimizden :D olsun onların da canları sağolsun, başarılarıyla övünüyoruz...

forumumuzda talihsizlikler de oldu 1500 tane üye ve binlerce konu kayboldu...

ancak onca zorluğun üstünden geldik hızlıca toparlandık. her yıl ziyaretçi sayımız katlandı.

5. yılın coşkusuyla içinden gelenleri yazıya dökmek istedim :D

kendi adıma emeği geçmiş ve/veya geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Cy
 

OverdoseCoffee

Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2016
Konum
İzmir
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Aboo! Zorluklar, entrika, intikam. Dizi gibi olmuş, nice 5 yıllara :rolleyes:
 

muraty

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Eki 2014
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Vay be, 5 yıl olmuş mu yahu. Nice 5 yıllara o zaman.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Sayın @cy

Bu forum için bu yıl dönümü vasıtası ile size teşekkür etmeliyiz. Öyle ki bu forumun yaklaşık 1.5 senelik bir üyesi olarak forumu maddi kazanç yuvası olarak görmediğinizi gözlemledim. Bu tarz hobi forumlarında genel olarak forum sahipleri tüm ekipman/araç gereci bedavaya getirebilir. İsteseydiniz sizde kahvenizi ekipmanınızı bedavaya getirip yalan yanlış bilgilerle reklam yapabilirdiniz ama bunun yerine forumun şeffaflığını korudunuz. Forumun bu sektöre karşı çok güçlü bir potansiyeli olduğunu lakin daha bunu efektif bir şekilde kullanamadığımız kanısındayım. Tabi bu üyeler olarak bizim duruşumuz ve organize olmamızla ilgili bir mesele.İnşallah nice yıllarda biz üyeler olarak sektöre karşı gücümüzü daha efektif kullanabiliriz. Tüm bunlara vesile olduğunuz için kendi adıma teşekkür ederim .

Saygılarımla
Doğan
 

Mr Rocket

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Kas 2015
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Hem seviyeli hem samimi paylaşımların olduğu kahveler.net için sayın @Cy 'ye ve tüm forumdaşlara teşekkürü borç bilirim. Nice yıllara!...

 

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Yaklaşık 1.5 sene öncesi üyesi olduğum bu ülkenin tek forumu bugün beş yaşında olmuş.5 sene öncesini kendi açımdan değerlendirirsem sadece üçü bir arada ve yıllar öncesi kavrulmuş öğütülmüş Türk kahvesi içmekteydim.1.5 yıl öncesinde taze kahve ve çeşitli ekipmanla tanıştığım çok şeyler öğrendiğim bu formu bence kahveye yeni başlayacak olan varsa baştan aşağı okusun,incelesin.Biz okumadık vakti zamanında yanlış ekipman aldık kötü çekirdekler kullandık.Ama burada okudukça,burada okuyup araştırdıkça üzerine bir şeyler koyduk ve geliştik.Aynı kahve gibidir bu forum bağımlılık yapar :D Bilgisayarı açınca ya da telefonu elinize alınca sosyal medya hesaplarına değil de buraya yönelir,kahvenin gizemli dünyasına yolculuk yaparsınız.Mesela sizde bir ekipman yoktur bir arkadaşınız burada bir ekipman tanıtır,bir bakmışsınız sizinde elinizde o ekipmandan var,almışsınız.Yani bu forumda güven de vardır üyeler arasında :D Yardımlaşma,samimiyet ve güven ortamının hüküm süreceği nice beş yıllara :D @Cy ye ve tüm forum üyesi arkadaşlara teşekkür ederim :D
 

ctrlaltdel

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Nis 2015
Konum
İstanbul
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Valla tebrikler.
Kahve denince, "bakılması gereken yer" olarak akla gelen forumu kurmuşsunuz. Daha ne olsun. Nice senelere.
 

merrtk

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Haz 2016
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Türkiye'de belki de kahve sektörüne dair hem güncel paylaşımlar yapılan hem de kahveye dair her şeyi barındıran tek site kahveler.net. Bu site sayesinde her gün yeni bir bilgi öğreniyor, öğrendiklerimizi pekiştiriyoruz. Her gün farkındalığımızı artırıyoruz. Yeni şeyler deniyoruz, paylaşıyoruz. Çoğumuz belki Facebook, Twitter gibi mecralardan daha çok burada aktifiz. Bize kattığınız her şey için sonsuz teşekkürler. :D
 

albati

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Kas 2014
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Veritabanı kazasından önce üye olup Şerif hocanın, Nisan Ağca'nın, espresso delisinin aktif olduğu dönemleri hatırlıyorum.
100 liraya aldığım Essenso makinemle ve Tchibonun kahveleriyle, saatlerce okuduğum bilgilerden taze kahve içmeye çalışıyoduk :D
Sevgili admin, tanışmasak da arkadaşların dediği gibi mülayim, alçak gönüllü ve yardımsever olmasıyla forumu bir şekilde idame ettiriyor. Kendisine teşekkür ediyorum.
 

Master

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Mar 2015
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Herşey 2.5 sene önce bir french press ile başladı :D Pendik-yalova feribotlarında ve starbucklarda içtiğim filtre kahve ve americanolardan sonra evimde neden kahve içemeyeceğimi düşünüp bir adet french press ile gerçek kahve dünyasına adım atmıştım. Ardından kahve içme keyfimi yükseltmek amacıyla bir takım araştırmalar yaparken kendimi kahveler.net e üye olurken buldum, ve serüven burada başladı. Efsane arçelik,beko konuları o dönem çok aktifti ve bende o furyaya katılıp bir arçelik edinerek kahve keyfimi katlayarak devam ettirmiştim, nejdet hocamın efsane kahveleri ve kendisi ile tanışıp kahve konusunda püf noktalar almam falan da hala aklımda benim için çok özel zamanlardı çünkü. Üye olduğumdan bu zamana kadar ki olan süreçte bu forum bana çok şey kattı çok şey öğrendim, çok keyifli zamanlar geçirdim, geçiriyorum da. Forum ahalisi herşeyden önce çok seviyeli bir gün olsun burada kötü söz veya tartışma ortamı görmedim. Böyle başka bir sosyal ortamda yoktur bunu da idda ediyorum. Bence burası yaşatılmalı ve korunmalı. Nice 5 yıllara ! :D
 

djdigy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Tem 2015
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

doğumgünüm 7 nisan'da kurulmuş:D o da güzel :D
 

cliocu

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eki 2015
Konum
İzmir
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Nice 5 senelere inşallah.forum sayesinde kahveyi kendi kahvemizi yapmayı öğrendim.
 

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

6 yıl önce 3'ü1 aradalar çok şekerli ya deyip 2'si1 arada içen bir öğrenciydim. Birkaç yıl sonra kapsüllü makineleri görüp ev ortamı için "vaaay daha iyisi de varmış" diyen bir insan olmuştum. Şuan geldiğim nokta ve edindiğim bilgiler ortada, çoğuda bu forum sayesinde, katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürler.
 

Ferhan

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Nis 2017
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Ben epey geç dahil olmuşum foruma (daha bir hafta bile olmamış) emeği geçen herkese teşekkürler. Birlikte nice yıllara
 

drhasan

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Eki 2016
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

[MENTION=462]Master[/MENTION] hocamın yazdıklarını okuyunca kendi kahve serüvenim gözümün önüne geldi. Benim de yaklaşık 1 sene önce bir sözen el değirmeni almamla evdeki frenchpressi faaliyete geçirmemle başlayan gerçek kahveyle olan seviyeli ilişkim bugünlere kadar geldi. Hala öğrenecek çok şey var o nedenle bu güzel ortamda daha nice 5 senelere..
Pek forum kültürün olmasa da; bir çok arkadaşın da bahsettiği gibi en seviyeli tartışmaları en arkadaşça tavırla bu forumda gördüm. Katkıda bulunan herkese teşekkürü bir borç bilirim.
 

keremp

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ara 2014
Konum
istanbul
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Yazılanları okuyunca bende aynı düşüncelerlerle dalmış olarak buldum kendimi .

2010 yılında carrefour 'un kampanyası ile almış olduğum King espresso makine ile başlamıştım. Madem aldık, araştıralım neler var, ne yapmam lazım, nasıl daha iyi kahve içerim diye başladı yolculuk. Gerçi biraz ara verdim sonrasında.
2015 te bir arkadaşımın ya böyle bir makine varmış, ben alacağım, anadolu da buldum bir yerde sende istermisin demesiyle, meşhur Arçelik espresso makine ile tekrar başladım. Devamın da porlex el değirmeni, yetmeyince breville değirmeni aldım. sonrasında makine yetmemeye başladı haliyle. BFC Hx E61 grup başlıklı makineye geçince kendimi barista gibi hisssetmeye başladım :D

Değirmen konusunda daha da ilerletip kendimi uygun fiyatlı ikinci el Macap M5d'ye geçince tamam oldu dedim. Sonraları Syphon, V60 gibi değişik yöntemleri denemeye başladım. 3.dalga bir kahve dükkanı gibi oldu ev.
Bunları niye mi anlattım? Bunları burada ki arkaşların bilgisi ve paylaşımları sayesinde oldu. daha da büyüyerek gelişen bilgilerle kendimi de geliştirdim. bu forumun ciddi katkısı var bende.

Bu vesile ile teşekkür ederim tüm paylaşımları yapanlara.

nice 5 yıllara :D
 

sevgun

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Şub 2016
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Herkes kendi macerasını anlatınca benim de anılarım canlandı. Benim hikayem biraz enteresan. Şöyle ki; bundan 1-1.5 yıl önce iş yerinde bir dolapta benden önce kim bilir kimin aldığı boş bir moka pot kutusunun üzerinde aletin resmini görüp "bu ne menem bişey ola ki acep :D)" diye düşünerek araştırmaya başlayıp kendimi burada ve nitelikli kahve dünyasında bulmamla başladı. Bu süre zarfında bu forumun büyük katkılarıyla çok şey öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum. Bu vesileyle forumda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.
 

vaporator

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Şub 2017
Konum
İstanbul
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Birbirimizi kırmadan, üzmeden, sağlık sıhhat, birlik ve beraberlik içerisinde nice nice 5 senelere inşaallah
 

burak

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Kas 2014
Cevap: Kahveler.net 5 Yaşında !!!

Delonghi BCO 260 alacakken kahveler.neti bulup başlık açtım bu makine nasıl diye. Herkes olumsuz yorum yapınca 2014 Ağustos'unda saatlerce telefon görüşmesi yaparak Amasya'nın Sulova ilçesindeki bir Beko bayisinden 2170 buldum ve aldım. Kahve tutkumu başlatan, fikirleriyle bana kahveyi sevdiren herkese çok teşekkürler.

Nice 5 yaşlara.
 
Üst