Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

'Diğer Türler' forumunda OverdoseCoffee tarafından 17 Nis 2017 tarihinde açılan konu

  1. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Artık havalar ısındı ve yavaş yavaş soğuk demleme kahvelerin zamanı geldi. Benim en sevdiğim cold brew tekniği ise cold drip.

    Sormak istediğiniz bir şey varsa yorum yazmaktan veya bana ulaşmaktan çekinmeyin.

    Sürç-i lisan ettiysek affola.

    https://www.youtube.com/watch?v=IHVkDU7aI0Q
    Kanalıma abone değilseniz abone olmayı unutmayın :p
     
  2. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    [MENTION=888]OverdoseCoffee[/MENTION] videoda yine viski notaları var en sevdiğim :D Güzel video olmuş yine eline sağlık hocam.
    Ben evde bi aeropress set-up ı hazırladım hastaneden aldığım serum setinin sadece ayar düzeneğini şişe kapağına entegre ederek fena olmadı.
    Şu dolapta 2 hafta beklettiğim kahveyi de bir iki gün önce içtim ama viski notası alamadım :)
     
  3. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Kursam mı eve şöyle bir düzenek diyorum, sonra vaz geçiyorum. Antalya'nın sıcağında iyi gidebilir aslında.
     
  4. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Serum setini eczanede bulabilir miyiz hocam. Bende aeropressli düzenek kullanıyorum.Fena da olmuyor.Viski notası demişken Jackin içine bir shot bundan atsak ne olur acaba :)
     
  5. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Bu tatları veren kahve harmanı aslında hafif isli bir tadı var. Biraz fermente olunca tadı viskiyi andırıyor. ;)

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  6. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    [MENTION=942]bahadr[/MENTION] hocam eczanede var mıdır bilmiyorum hiç sormadım :confused:
     
  7. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Soğuk kahveler alkol ile çok güzel kokteyl çıkarıyor bir ara çekerim.

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Suyu koyduğumuz yer için pet şişe seçersek su çok hızlı damlıyor sanırım az önce küçük bir deneme yapınca fark ettim. Musluktan edinmek lazım.
     
  9. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Musluk lazım birsey :)

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  10. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Yakışır senin gibi manuel brewer adama xD

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  11. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    [MENTION=888]OverdoseCoffee[/MENTION] olay harmanda diyorsun :)
     
  12. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Ben ilk başta şişe kapağını çok ince iğneyle deldim dakikada yaklaşık 30-40 damla damlıyordu. Yalnız şöyle bi sorun oldu şişedeki su miktarı azaldıkça azalan basınçtan dolayı olmalı damlalar çok seyrekleşmeye başladı demlemenin yarısından sonra. orda da az daha büyük delikli şişe kapağı devreye girmişti :)
     
  13. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Ben de şişeyi deldim kürdan sıkıştırdım sıkı olmayacak şekilde bakalım sabaha ne olacak :D tek korkum kahvenin filtreden geçmemesi ince öğütüm yüzünden. Neyse ilk denemenin günahı olmaz. Denemeler azcık başarıyla geçerse musluktan edinmeyi düşünüyorum, çok pahalı değildir zaten.
     
  14. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    https://www.balmumcukimya.com/arama&filter_name=ayırma hunisi :rolleyes:
     
  15. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

  16. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

  17. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Olmuyor. Sabit hızda akıyor. Adamlar yapmış yau :) Plastik olanlar ısı değişikliğinden etkilenip kitlenebiliyor 1-2 gere müdahale gerekiyor.
     
  18. drhasan

    drhasan Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Cold Drip Kahve Nasıl Yapılır?

    Yapmışlar valla :D Yerleşik hayata geçince bi düzenek kurmak gerekecek o vakit.
     
  19. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

  20. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye