Taft Coffee Co.

Petscheneg

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Eyl 2016
Firma ile ilgili herhangi bir alakam yok. Forumda herhangi bir başlığı yok idi. Bu sebepten ötürü bir başlık açtım. Alışveriş deneyimlerimizi paylaşabiliriz diyerek konuyu açayım : )

Türkiye'nin en güçlü kahvesini ürettikleri iddiasındalar. Kahveleri hakkında çok fazla bir bilgi yok fakat robusta kullandıklarını düşünüyorum bütün yüksek kafeinli kahveler gibi. Çekirdekleri çok iri, yağlı ve çok koyu kavrulmuş. Bazı kaynaklarda koyu kavrulan kahvelerin yüksek kafein içerdiği söylense de bazı yerler aksini söylüyor. Bilenlerin aydınlatmasını rica ederim. Paketinin rengini de çok beğendim, gerçekten kaliteli bir hissiyatı ve tasarımı var, bu konuda başarılı buldum.

Uzun zamandır Deathwish Coffee'yi merak ediyordum ama bir türlü denemek nasip olmadı. Bunun güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum. Kafein toleransımı gittikçe arttırıyor olsam da kahhve.com'da ücretsiz kargo fırsatını görünce kaçırmak istemedim. Ayrıca hep ötekileştirilen ve hor görülen robusta çekirdekleri de gizliden gizliye sürekli aklımın köşesinde. 250 gr'ı 25 tl, robusta çekirdekleri için çok fazla olsa da; pazarlama taktikleri gerçekten etkili oluyor :D

Kahve bugün akşam geldiği için deneyemedim ama sabah içip ayrıntıları yazarım.
Güncelleme: Bu kadar yağlı ve koyu kavrulmuş kahveden tat anlamında beklentim zaten belli bir seviyedeydi. Uzun zamandır böylesine koyu kahve içmemiştim ve pek de özlemediğimi fark ettim. Karafı ilk salladığımda burnuma epey yanık kokuları geldi : )

Kafein konusunda değerlendirme yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum. Düzenli bir tüketici olduğum için vücudum epey direnç ve bağımlılık geliştirdi. Ama sabah bu kahveyi içmem bende kayda değer bir rush etkisi falan yaşatmadı. 30 gr çekirdeği türk kahvesi yöntemiyle uzun süre haşlayıp v60'ta filtreledim. Tadı zehir gibiydi ama bizim tren kömür seçmez diyip içtim. Ama çevremdekiler baya rahatsız oldu, benim için rahatsız edici değildi. Özetle, beklediğim kafein etkisini alabildiğimi söyleyemem. Çekirdek kalitesini değerlendirmem zor. Ayrıca o kadar övdüğüm paketinin de zip kısımları paketten ayrıldı ve şu an paket tamamen işlevsiz : )
 
Son düzenleme:

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Cevap: Taft Coffee Co.

Kahhve.com da ben de görmüştüm.Hiç gerek yok bence.Zaten yeterince kahve içiyorum.Bir de yüksek kafeinli içersem kalp krizinden ölür giderim :D
 

hacitalha

Yeni Demleyici
Katılım
11 Ara 2017
Konum
Ankara
Siparişim bugün geldi. Şu an taft coffee içerek yazıyorum. Kahve çekirdekleri büyük ve oldukça koyu. French Press ile demledim. (Hario çakması dandik bir öğütücüm var. French Press boyutlarına çıkınca tutarsızlaşıyor.) Köpük yok denecek kadar az çıktı ve kahvenin rengi epey koyu. Tadı hakkında pek bir yorum yapamayacağım. Yıllarca acımış ve bayat kahveleri içtiğim için damak tadım pek gelişmiş değil. Sadece öyle içilemeyecek derecede sert ve acı bir kahve olmadığını söyleyebilirim. Kafein konusuna gelince, şu an gündüz vakti olduğu için yine bir yorum yapamıyorum. Sabah kalkınca ve gece yatmadan önce de denemek lazım. Önümüzdeki günlerde bu kahveyi içmeye devam edeceğim. Kayda değer bir farklılık bulursam editlerim.

Edit: Kutunun içinden bir de sticker çıkıyor. Güzel bir pazarlama jesti. Kahve kavurucularına duyurulur.
 

hacitalha

Yeni Demleyici
Katılım
11 Ara 2017
Konum
Ankara
Bir önceki mesajı düzenleme seçeneği kaybolmuş. Sanırım belli bir süre geçince editlenmiyor. Buradan devam edeyim. Kahveyi bir de yeni aldığım espresso makinesinesiyle denedim. French Press'te pek köpük elde edememiştim ama espressoda gayet köpüklü bir kahve çıktı. Muhtemelen kullandığım hario değirmenin espressoda french presse nazaran daha tutarlı sonuç verdiğinden kaynaklanıyor. Kafein ise epey hissediliyor. Diğer kahvelerle arasında bariz fark var.
 
Üst