Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

'Yöresel Kahveler' forumunda adolate tarafından 22 Nis 2017 tarihinde açılan konu

  1. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye


    Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Kavurucu: @OverdoseCoffee nam-ı diğer KahveSakal
    Kavrulma Tarihi: 17/4/17
    Demleme Tarihi: 22/4/17

    Metod: Hario V60
    18 gram kahve[Comandante MIII ile 25 Klik öğütülmüş ve hiç ELENMEMİŞ]
    300 Gram 94 Derece su
    Toplam Akış: 3:00

    Karafı ilk salladığında geriden gelen yumuşak kakao, hafif limon rendesi ve kayısı kokusu
    İlk yudumda damağı kaplayan çiçeksi/narinciye kompleksitesi tatları
    İkinci yudumdan itibaren kendini belli eden meyvemsi soft bir içim
    Soğudukça belirginleşen tatlı meyve çaylarını anımsatan tatlar
    Tatlı, hafif baharatsı çikolatası bitişi
    Pürüzsüz gövde, parlağa yakın asiditesiyle standart Etiyopya kahvelerinden çok uzak değil. Ama kesinlikle çok kompleks bir kahve.



    Çok iyi ayıklanmış bir kahve ama kesinlikle elemeye ve düşük ekstraksiyona gelmiyor. Çok dikkatli demlenmeli.Demlerken çok kalın öğütmemeye ve hızlı akış olmamasına dikkat edin. Yoksa içtiğiniz şey olgunlaşmamış meyveli suya dönüyor.
    Mecburi not: Bu yorum sadece 17/04/2017 tarihli kavurum için geçerlidir.
     
    Son düzenleme: 22 Nis 2017
  2. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Hocam ben de aldım bu kahveden. Espro'da demledim şimdiye kadar. Künyedeki özellikler hiç ortaya çıkmıyor espro ile. Bugün chemex ile deneyeceğim bakalım değişecek mi durum.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Aman hocam esproya hiç yakışmadı. Espro çok fazla filtrelediğinden fazla açık bir tat çıkıyor ve hoş olmuyor. Rengi bile açık kalıyor. Chemex ile yapacaksanız bence herzamankinden biraz ince çekip süreyi uzatın.
     
  4. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Ben bu postu gözden kaçırmışım nasıl olduysa :D Konga çok ilginç bir kahve. Gövdesi çok düşük. Yanlış demlenirse [MENTION=949]adolate[/MENTION] 'in dediği gibi ilginç sonuçlar verebiliyor. Under extraction kaldırmayan bir kahve.
     
  5. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Yanlış anlaşılma olmasın belki ben beceremedim ama chemex'te de çok iyi bir sonuç alamadım :)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  6. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Hadi ya :( Demleme parametrelerini öğrenebilir miyim ? Ve içim sonrası düşünceleri ?
     
  7. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Diğer kahvelere göre biraz daha ince öğüttüm. Hario buono ile demliyorum. 16 gram kahve 250 gram su. 30 saniye bloom 3 dakika civarı akış süresi. Yarın tekrar deneyeceğim değiştirerek. Burada yaptığımız denemelerle doğru parametreleri buluruz sorun yok :)

    İçim sonrası ise espro ile demleme göre çok daha belirgin tatlar vardı ama çay gibi değildi yine de :)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Daha mı gövdeli oldu yani ? Çay gibiden kasıt içim olarak(gövde ile alakalı), tat olarak değil orada karışıklık yaşamıyoruzdur umarım :D
     
  9. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Evet evet gövde olarak da çok çay gibi değil sanki :) tat olarak değil onun farkındayım ama bahsettiğim gibi kötüleme amaçlı değil yanlış anlaşılmasın. ben beceremedim sanırım. Denedikçe buraya yazarım tekrar :)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  10. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Benimde yanlış anlaşılmasın :D Kahveden alabileceğiniz keyfi arttırmak amacım efenim :rolleyes:
     
  11. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Ona şüphemiz yok :)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  12. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Bugün french press denedim aynı kahve ile. Hem espro hem de chemex'e göre daha dengeli, tatları daha belirgin bir kahve oldu :)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  13. trblnfxn

    trblnfxn Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    espresso performansı nasıl olur acaba ki [MENTION=888]OverdoseCoffee[/MENTION]
     
  14. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Ben deneyemedim henüz. Espresso makinasında güncellemeler var :) bitince deneyeceğim. Cafe imports da gördüğüm profile göre bir kaç kişiye kavurdum ama bakalım :) forumlarda iyi yorumlar var Afrika kahvesi sevenler için.

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. CoffeeLab

    CoffeeLab Yeni Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    hocam kavurdunuz tabi, hemen tadıyım diyince baharatsı tadlar gelir.
     
  16. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış


    Pardon?
    Ben kahve kavurmuyorum. Satın aldığım bir kavrumun incelemesi sadece. Ayrıca incelemeyi okursanız kavrulmasının beşinci gününde tatmış olduğumu görürsünüz. Ayrıca kahvedenin tadında baharatsılık yoktu. Bitişte hissedilen bir çikolata baharat kompleksitesinden bahsetmiştim. Ayrıca baharatsılığı degaze olmamış kahvenin tadıyla özdeşleştirmemek gerekir bence. Baharatsılık kahvede istendik notalardan biridir.
     
    Son düzenleme: 27 Nis 2017
  17. trblnfxn

    trblnfxn Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    neyse ben o arada shasta ve musasa siparişimi geçtim dün. bir sonrakine artık :)
     
  18. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Espressonun yerini tutmaz lakin filtre kavrumu olmasına rağmen moka pot performansı iyi. Asidite belirgin fakat hoş. Kayısı tarzı sarı meyveler ön planda.
     
  19. medplus

    medplus Aktif Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Bu kahve şu an sitede Etiyopya Yirgacheffe Gr. 2 olarak bulunan ve satışta olan kahve mi acaba?

    Edit: Diğer sayfaya bakmadan buraya yazarsam böyle olur.Değilmiş:)
     
    Son düzenleme: 7 Haz 2017
  20. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Etiyopya Yirgacheffe Konga Yıkanmış

    Hayır :) konga şuan stokta yok. Yirgacheffee gr2 biraz daha gövdeli ve daha meyvemsi bir versiyonu

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi