Yeni Konu Açmak

'Forum Hakkında' forumunda Aslanbek tarafından 15 Haz 2017 tarihinde açılan konu

  1. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Merhabalar,

    Forumun üye sayısı gün geçtikçe artıyor sevindirici bir şekilde. Fakat malumunuz üzere reklam amaçlı üye olup forumu bilgi alışverişi yapılan bir yer olarak görmeyen üyelerimiz de oluyor. Aslında şirket sahiplerinin-çalışanlarının forumda kendilerini tanıtıp sonrasında ürünlerini tanıtmaları destekleyen biriyim ama fake hesaplar ile ürün reklamı yapıldığında pek hoş olmuyor bence.

    Bunun tam olarak önüne geçmek mümkün değil ama benim şöyle bir önerim var. Yeni üyeler 10 mesajdan sonra yeni bir konu açabilsinler aynı özel mesajdaki kural gibi. Böylelikle foruma üye olup ilk mesajda konu açıp reklam yapan ve sonra foruma uğramayan kişilerin bir nebze olsun önüne geçilebilir diye düşünüyorum.

    Ne dersiniz?
     
  2. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Firma Yetkilisi

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Ben karşı çıkıyorum buna. Forum ahalisi eğleniyor onlarla. Bence bunun önüne geçmemeli [emoji16]

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak


    Hocam her defasinda uzun uzun yaziyorlar reklamin bu sekilde olmayacaguni anlatmak icin yazik oluyor arkadaslarin zamanlarina uzuluyorum :) burada bahsettigim kisiler tabi bizim forum ahalisinin zamanlari reklam yapanlarin degil :)


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  4. campos

    campos Aktif Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Bence güzel fikir. Ne kadar önler bilemiyorum ama kesinlikle kısmen de olsa işe yarar.
     
  5. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Klimacılar da olmazsa nasıl geçer bu forumsa zaman :)Ya da acayip sitelerden ekipman tanıtanlar olmazsa.
     
  6. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Çok iyi fikir, ama açıkcası ben onlarla eğleniyorum :D açamazlarsa eğlencem gider :p. Tabi firmalar kendilerini üeünlerini tanıtsın bizimle fikir alışverişi yapsın. Bu harika birşey ama diğeri hiç etik değil :(
     
  7. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Burada ayarlar nasıl bilmiyorum ama yöneticisi olduğum diğer forumda "Genel Sohbet" harici belli bir sayıya ulaşmadan başlık açamazlar. Bu uygulama bazen floodu arttırıyor ama gerekli bir uygulama.
     
  8. Coffeenomy

    Coffeenomy Aktif Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Reklam amaçlı üye olanların kendilerini ifade edebilecekleri bir bölüm olmalı ya da böyle bir bölüm varsa firma yetkilileri bu bölüme yönlendirilmeli bence . Aksi halde bilgi edinme ve paylaşma amacıyla katılan yeni üyelerin önüne böyle bir engel koymak , haklarını kısıtlamak onların heveslerini kırar.
     
  9. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Aksine önce forumu gezip bilgi edinirler. Ardından bilmiyorlarsa forum kültürünü biraz tanırlar. 10-20 mesaj atmak paylaşım yapmak, bilgi edinmek isteyen birisi için çok zor bir iş değildir.
     
  10. Coffeenomy

    Coffeenomy Aktif Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Bu önermeyle yola çıkarsak reklam amaçlı üye olanlar için de bir caydırıcılığı olmayacak demek ki . :)
     
  11. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Çok aşırı kalabalık forumlarda bu tarz uygulamalar ihtiyaç olabiliyor ama bu forum için bence gerekli değil. Bazen yeni üye birisinin de gerçekten işine yaracağı bir konu için başlık açması gerekebilir, açamayınca da forumdan uzaklaştırmış oluruz böyle kişileri. Sonuçta başka forumları kullanmış, forum kültürünü bilen ama buraya yeni üye olmuş ve başlık açması gereken kişilerde olabiliyor. Tabii bu benim fikrim :)
     
  12. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    en doğru yöntemi bulmak gerekiyor. reklam verecek kişiler 10 - 20 mesajla uğraşamam deyip herhangi bir konunun içerisine de reklam içeriği bırakabilirler. bu sefer de konu bütünlüğü bozulacak. kaybı minimuma indirecek bir yöntem lazım.

    düşünsenize "Bugün İçtiğim Kahve" konusunun ortasında kocaman klima reklamı :( yeni konu açılmasındansa böyle olması daha iyiyse kısıtlama getirilsin. ama şu da var; reklam içerikli konu açılması durumunda konuyu tespit edip bütün olarak silmek daha kolay olabilir diye düşünüyorum. bilemedim :)
     
  13. manzanilla

    manzanilla Yeni Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Şahsen benim 10 mesaj sınırını aşmam üye olduktan sonra 3,5 ay civarı sürdü. Ondan önce bir o kadar da üye olmadan takip ediyordum forumu. Tabii ki de sadece tanışma kısmındaki konulara "Hoşgeldiniz" yazarak 5dakikada da 10 mesaj sınırı aşılabilir ama forum kullanıcısı mesaj sayısını arttırma gereği hissetmemeli bence.

    Bir de bu reklam konusunda fazla alarm durumunda olunduğunu düşünüyorum. Bir firmadan/üründen memnun kaldığını söyleyen yeni üye olmuş/az mesaj sayılı birine böylesine etik dışı bir hareketten dolayı ithamda bulunmak- eğer 100% emin değilsek- bence biraz ağır bir durum. İnsanların gerçekten ilk mesajları "ben bu üründen memnun kaldım" olabilir ve bunu iyi niyetli bir şekilde de yapabilirler. Benim gördüğüm son iki olayda kişiler müşteri olduklarını ispatladılar mesela. Ondan sonra ne dense durumu kurtarmıyor maalesef. Klima mevzusu apayrı bir durum tabii, o ayan beyan reklam.
     
  14. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yeni Konu Açmak

    Bunların önüne tamamen geçmek imkansız arkadaşlar. Foruma üye-hit arttıkça daha çok gelecekler ve hiç bitmeyecekler! :D Yöntemleri ne kadar iyileştirirseniz de bir yerlerde açık kalacaktır. Burada da iş yöneticilere düşüyor. :)
     
  15. hacitalha

    hacitalha Aktif Üye

    Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye olanların genelde yaptığı ilk şey yeni başlık açıp sorunlarını dile getirmek oluyor. Aslında çoğunun cevapları diğer başlıklarda var ama aramakla uğraşmayıp yeni konu açıyorlar. Böyle olunca forumun sistemi bozuluyor. Bazen araya konu dışı şeyler giriyor. Site yönetimi buna bir çözüm bulabilir mi? Mesela benim önerim yeni kayıt olanlar belli bir mesaj sınırını geçmedikçe yeni konu açamasın.
     
    bigvocate bunu beğendi.