Kinu El Değirmenleri

usual66

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Ocak 2015
El değirmenleri ile ilgili çok tecrübem yok. Fakat son bir kaç aydır yabancı forumlarda Kinu el değirmenleri sürekli gözüme çarpıyor. Adeta sürekli trend topic. Yapılan yorumlar ve olumlu geri dönüşler çok fazla. Bende birazcık baktım romen bir arkadaş yapmış fakat almanya da üretiliyor. Ergonomisi, öğütme tutarlılığı, ayar tutması, malzeme kalitesi vs... çok fazla olumlu yorum var. 3 farklı modelleri varmış fakat Kinu M47 en fazla göze batan. Forumda birçok arkadaşın third wave ile uğraştığını bildiğim için paylaşayım dedim. Belki commandante vs gibi değirmenlere güzel bir alternatif olur. Fiyat 250€ alman forumda yazan. Fakat bu gibi cihazlar çok talep alırsa çıktıktan sonra fiyat artabiliyor bilginize.
Bu arada sitesi kurulma aşamasında şimdilik şurdan takip edilebilir;
https://tr-tr.facebook.com/Kinugrinders/
 

Erencan

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Ocak 2017
Cevap: Kinu El Değirmenleri

Ürün sanırım hâlen beta fazinda ve Almanca forumlarda tartışılıyor. Youtube üzerindeki Videolar da sadece espresso performansi üzerine. Pour over için nasıl bir performans sergiliyor hiçbir fikrim yok. Instagram üzerinden sahip olan bir kaç kişiyle görüştüm, onların yorumları hep olumluydu.

Merakla takip ediyorum ürünü açıkçası.
 

engin

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ağu 2015
Bu haftanın sonunda resmi olarak siteleri aktif olacak ve satışa başlayacaklar. Açıkçası almak için sürekli firmaya mail attım ama resmi açılış dolayısıyla yanıt alamadım. Ben de beklememek adına Helor 101 sipariş ettim ama o da henüz gelmedi. Eğer sipariş vermemiş olsaydım M47 modelini almayı çok isterdim. Artık kısmet değilmiş deyip Helor'u bekliyorum.
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
ben kendi değirmenimi almadan önce piyasadaki üst düzey el değirmenlerini incelerken endileri ile iletişime geçmiştim. o zamanlar şubat 2017 gibi m47 nin satışını mail order yoluyla yapıyorlardı, fiyat olarak 210 euro idi (artı shipping ve tax). her ne kadar kullanıcıları memnun olsa da şubat ayından bu aya kadar hala düzgün bir websitesi ve satış ağı oluşturamamış olmaları firma hakkında negatif bir algı oluşturdu bende. piyasada yaygınlaştıktan sonra değirmen hakkında daha net fikirler ediniriz tabi.
 

engin

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ağu 2015
Biliyorsunuz bu tarz değirmen üretenler genelde 2-3 kişilik ekipler. Kinu da küçük bir marka (aile şirketi) ve karşılaştıkları talep çok yoğun olduğu için ve de kapasite olarak büyüme hedefleri olmadığı için bu tarz bir gecikme olmuş. Bir bakıma ticari şirket mantığıyla iş yapmaya hafta sonu itibariyle başlayacaklar. Aslında ben de çok kızdım ama daha çok değirmeni alamadığım için :D Ben espresso için değirmen baktığım için Kinu m47'ye takmıştım ve performansı ile ilgili çok sayıda olumlu görüş var. Diğer demlemeler için de iyi olduğuna eminim.

Gecikmemin diğer sebebi de satış ağı oluşturmak için ülkeden ülkeye dolaşmalarıymış.
 

experienced

Aktif Demleyici
Katılım
13 Eyl 2017
.

Ne kadar enteresan bir durum.

Teknoloji şöyle gelişti,

Böyle Gelişti der dururuz.

Ana 21 YY de daha doğru düzgün mekanik bir değirmen yok ortada!!!

Hadi elektro mekanik firmaları kendileri satmak için yapmıyorlar diyeceğim de,

Bunlarında çoğunu fason ürettiriyorlar.

.
 

brkg

Yeni Demleyici
Katılım
24 Eki 2014
Genel olarak değerlendirme yapabilir misiniz?
Comandante kıyası mümkün mü?
Comandante ile karşılaştırma ile ilgili bir arkadaş daha özel mesajdan sormuştu, buradan size de yazmak isterim:
Öncelikle comandante sahibi değilim ve kullanmadım. Fakat Comandante ve yine comandante ile karşılaştırılan helor’ün espresso ve diğer demleme yöntemleri için ayrı bıçak veya ayrı mil(Red Clix) kullanması, ayrıca forumda comandante ile ilgili boşta iken bıçakların merkezleme problemi yaşaması sorunu bana göre değirmenler arası seçimde etkili olması gereken kriterler.
Başka bir konuda bir arkadaş comandantenin "red clix" ile 1 klikte 0,005 mm bıçak hareketinin olduğunu yazmıştı ki kinu ile ekstra hiç birşeye gerek duymadan 1 klikte 0,0002 mm hareket ile 25 kat daha hassas ayarlama yapabiliyorsunuz. Bir de sürekli comandantedeki bıçağın alaşımından bahsediliyor ki ben açıkçası bunun da biraz şişirildiğini düşünüyorum.
 

jeoutku

Yeni Kahvesever
Katılım
31 Eki 2018
Konum
Manisa
kinu m47 v3 hakkında bilgisi olan var mı? sanırım kademesiz öğütücü olarak geçiyor.Hem hızlı hem de homojen bir öğütüm sunuyor.Fakat öğütüm ayarları hakkında tam olarak bilgi bulamasamda yabancı sitelerde farklı yorumlar var. Örneğin, Chemex: 4+4+0 to 4+5+0
V60: 4+2+0 to 4+4+0
Espresso: 1+9+0 to 2+0+0
ne anlama geliyor bunlar acaba. Bir de “true zero” denen bi olayı vatmış sanırım.Başlangıç noktası.
 
Üst