Ekipman Taşımacılığı Yapan Firmalar

Alpha_Music

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2015
Konum
İzmir
Selamlar,

Espresso makinesi, öğütücü ve hatta kavurma makinesi gibi orta/büyük hacimde ve ağırlığı olan değerli makinelerimizi hangi firmalarla taşıdık-taşıyoruz-taşıyacağız bu başlık altında paylaşacağımız şikayet yorum ve öneriler ile güncel tarife bilgileri karar vermemizde faydalı olacaktır.

Şahsen makineleri görüp deneyip almayı tercih etmemden ötürü kargo konusunda tecrübelerim kısıtlı.

En son Breville Bcg820 öğütücümü tövbeli olduğum Yurtiçi Kargo'dan almıştım. Sağolsun Enplus şubesi kutu üstüne havaya stıkları koyup daha büyük 2. kutuya yerleştirmiş problem yaşamamıştım. Yurtiçi'ne niye tövbeliyim? Özetle İzmir Lozan şubesi müdüresinin tavırları ve ekstra servisleri istememe rağmen gözardı edilip bana faturalandırılması.

Ağır ve pahalı kahve ekipmanlarının taşınması için önerileriniz nedir?
Belli başlı kargo firmaları? Belki lojistik ya da otobüs ulaşım firmaları?

Sevgiler,

Alphan.
 

OverdoseCoffee

Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2016
Konum
İzmir
Cevap: Ekipman Taşımacılığı Yapan Firmalar

Ben en son Ankara Kargo (Ambar firması aslında) ile kavurma makinası taşıttım Ankara'dan, İzmir'e 350 liraya 1 günde teslim ettiler.
Öncesinde de Aras kargo ile La Cimbali M39 yollamıştım. Ama özel sandık yaptırmıştık marangozda. Sorunsuz gitmiş oda :D
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
Cevap: Ekipman Taşımacılığı Yapan Firmalar

bu sektörü tanıyan birisi olarak size şunları söyleyebilirim;

firmanın çok çok önemi yok. malesef dağıtıcı diye adlandırdığımız arkadaşlar eğitimsiz ve işini baştan savan kişilerden oluşmaktadır. eğitimli kişiler zaten 1500-1750 liraya "hamallık" yapmamaktadır. her ne kadar dikkatli taşınmış olsa bile iyi paketlenmeyen kargoların kırılma, hasar alma olasılığı çok yüksektir.

atıyorum kargoyu istanbuldan samsuna gönderdiğimizde 3 tane aktarma merkezi ve 5-6 tane farklı araç ve şube değiştirecektir. onlarca elden geçecek. kamyonlar tıka basa kargo dolu. sizin kutunuzun üzerine belki 100 kiloluk yük binecek. kamyonun içerisinde koliler devrilecek yan yatacak vs. vs.


özellikle aktarma merkezleri genellikle kargoların işkence gördüğü yerlerdir. çünkü günde onbinlerce kargo gelir. kamyondan indirme, kayıt altına alma, ayrım ve sevk edilme kısımlarında kargolara çok nazik davranılmaz. kimisi atar kimisi yerde sürükler kimisi düşürür. kızıyoruz ancak gerçekten binlerce kargo ve aynı işlemler olurken robotlaşan ve yorulan işçilerden kargoların tek tek tekk ve nazikçe taşımasını beklemek iyimserlik oluyor. belki üzerine kırılacak damgalı yazan kargolara çok az itinalı davranırlar tabii görürlerse :D

bu şekilde gideceğini düşünerek kargo gönderilirken kalın kutuda içerisine köpükler ve/veya baloncuklu yada havalı naylonlara sarılması lazım. kargonun kutunun içerisinde oynamaması sağa sola çarpmaması lazım. ayrıca kutuda boşlukla kalmamalı. çünkü boşluk olduğunda kutu ezilir oluşan esneklikle bantları açılıverir.

bir firmadan 2 tane avize sipariş ettim. adam ezilmeyecek kutulara koymuş ancak tek kat ince bir naylon parçasına koymuş. üzerine kırılabilir etiketi yapıştırmış göndermiş. kargocu kargoyu getirdiğinde dur gitme kesinlikle bunlardan kırık çıkar diye beklettim. hakikatende öyle oldu. bir tanesi kırılmış. diğer kutudaki ise şans eseri sağlam kalmış.

firmayıda nasıl göndereceği konusunda uyardım. bu sefer havalı naylonlarda çift kutu yaparak 2-3 sefer daha gönderdiler. bunlara hiç bir şey olmamıştı.

şimdi herkesin kafasında şu oluyor

ee üstüne kırılabilir etiketi yapıştırmıştım nasıl kırıldı ? diyelim ki çok nazik şekilde bütün elemanlardan geçti ama kamyonun içerisinde üst üste binen kargolardan birisi ezdi yada çarptı yine kırılır :D

kamyonlarda raflama sistemi mevcut değil. eğer raflama sistemiyle göndermek istiyorsanız yanılmıyorsam sadece tek firmada var. ve o firma 4 kat parası istiyor :D


iddaa ediyorum dediğim noktalara dikkat edilirse kargo fizana kadar hasarsız gidebilir :D

bu arada kargolar kırılması muhtemel elektronik eşya, cam, plastik vb. şeylerde sorumluluk kabul etmez. sadece kayıp, çalıntı için tazminat öderler. o da kargo ücretinin sanıyorum en fazla 10 katına kadar. kırılmaya karşı ekstra ücret vererek sigorta yaptırabilirsiniz. dediğim hususlara dikkat etmezseniz sigorta yapmazlar. zaten dikkat ederseniz sigortayada ihtiyacınız olmaz ;)
 

usual66

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Ocak 2015
Cevap: Ekipman Taşımacılığı Yapan Firmalar

Kargo firmaları ile ağır eşyalar konusunda çok kısa mesafelerde bile çok sorun yaşadım, detayına girmeyeyim. Bunun yerine otobüs firmalarının bagajına gözümün önünde koydurup alacak kişinin bir durakta doğrudan alması yöntemini kullandım bi kaç kere. Her ihtimale karşı otobüs şöförü veya muavine dikkatlice tembih etmekte fayda var. Sonuç: Paketleme düzgünsek Kırılma ihtimali çok çok az, hızlı (sabah ver akşam alınsın) ve ekonomik 30 kg yük için 50 tl. Fakat yaptığınız tamamen itimata dayalı bir iş. Nilüfer ve birkaç firma bu işi kargo hizmeti olarak yapıyor daha profesyonel, kayıtlı vs.
 

trblnfxn

Yeni Demleyici
Katılım
2 Ocak 2015
Cevap: Ekipman Taşımacılığı Yapan Firmalar

espresso perfetto'dan aldığım makine ve öğütücü ups veya dhl ile gelmişti yanılmıyorsam. kargo iyi paketlendiği için sorun olmamıştı
 
Üst