Plastik hario V60 hakkında.

'Kahve Çekirdekleri' forumunda yasincig tarafından 29 Haz 2017 tarihinde açılan konu

  1. yasincig

    yasincig Yeni Üye

    Merhaba arkadaşlar, fiyatı kırılmazlığı nedeniyle işyerine Hario plastik V60 almayı düşünüyorum, kullanan varmı acaba koku falan yapıyormu.:confused:
     
  2. kadtas

    kadtas Yeni Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Ben 1.5 yıldır kullanıyorum. Burnuma bir kere bile plastik kokusu gelmedi. Zaten gıda teması uygun ve koku yapmaz olmasaydı hario gibi bir firma bu ürünü üretmezdi diye düşünüyorum.
     
  3. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    hem cam hem de plastik olani uzun yillardir kullaniyorum. tat olarak ikisinin arasinda bir fark oldugunu soyleyemem. cam olan biraz daha estetik duruyor ve isiyi biraz daha fazla koruyor ama ictiginiz kahveye etkisi diger etmenler yaninda pek yok diyebilirim.

    uzun yillardir kullanmama ragmen kokuyla ilgili hic bir sorunum olmadi.

    is yeri icin alacaksaniz nacizane tavsiyem plastik olandir. is yerinde kirilma olasiligi cok yuksek :)
     
  4. coffeeroaster

    coffeeroaster Yeni Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Plastik almanda sorun yok burda kullanacağın filtre kağıdına kahvenin kavrulmasına ve öğütülmesine kullandığın suyun sıcaklığına ve kalitesine kahvenin demlenme süresine dikkat et tatları değiştirme konusunda etkendir.
     
  5. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Plastiğin ham maddesi petrol. Ben gerinkafalı bir adamın. BPA free ayın oyun anlamam. Ama plasik ve sıcak suyun aynı ortamda olması bana mantıklı gelmiyor. Bence plastiğe bulaşmayın.
     
  6. mertberkegr

    mertberkegr Aktif Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Bence kırılmasın istiyorsanız en iyisi metal almak hem kafanız da biraz daha rahat olur plastik konusunda . Hatta bence butceniz el veriyorsa direk bakır olanını alın çünkü ısıyı en iyi muhafaza eden bakır versiyonu .
     
  7. Digital

    Digital Yeni Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Buarada seramik olan versiyonuda cok hassas degil oldukca saglam bir yapisi var tum bunlarin disinda demliyceginiz suyu neyle dokuceginizede kararlastirin simdiden ben ofiste bosta caydanlik kovalamaktan pes edip kendime harionun kettlelarindan aldim
     
  8. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Bence ofiste kolay erişebileceğiniz bir gooseneck kettle vb yoksa aeropress sizin için daha mantıklı olabilir.
     
  9. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    [MENTION=345]kbere[/MENTION]'ye katılıyorum. ama illa pour over istiyorum diyorsanız aşağıdaki ürünü de düşünebilirsiniz;

    https://www.amazon.com/gp/product/B00OOST5FK/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

    dışı plastik, içi paslanmaz çelik. ayrıca içindeki paslanmaz çelik filtre görevi gördüğünden ilave filtre almanıza gerek kalmaz ve uğraşmazsınız. ben v60 almadan önce bunu kullanıyordum. hala da duruyor. yaptığı kahve; french press ile v60 arasında bir şey oluyor.
     
  10. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Aeropress plastik değil mi? V60 a alternatif aeropress öneriyorsunuz ve ona alternatif metal v60 öneriyosunuz. Garip geldi bana. Plastik olmasını gözardı edersek evet aeropress daha işlevsel olabilir. Plastik aeropress önerilebiliyorsa neden plastik v60 kullanılamasın?
     
  11. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    hocam siz yanlış anlamışsınız. bizim tavsiyelerimiz ürünün plastik olup olmamasıyla ilgili değil. arkadaş ekipmanı iş yerinde kullanılacağından kullanımı kolay ve işlevsel alternatifler tavsiye ettik.

    mesela benim tavsiye ettiğim ürün için; filtre almaya gerek yok. kahveyi ekleyip demliyorsunuz. işiniz bittikten sonra içini çöpe boşaltıp suya tutarsanız temizleniyor. pratik yani. hem de ilave filtre masrafı yok.
     
  12. yasincig

    yasincig Yeni Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Merhaba değerli dostlar, biraz ayrıntı vermek gerekirse itfaiye personeliyim,çok hareketli bir görevimiz var, evde seramik hario V60 kullanıyorum, kendimce çok lezzetli kahveler demliyorum, o yüzden şimdilik hario ile devam etmek istiyorum iş yerinde de kırılmasın diye plastik olanını alayım diyordum malum plastik koku vb. tereddütlerim vardı bu yüzden danışmak istedim. Ayrıca fiyatıda 50tl. gibi olduğundan cazip geliyordu.
    Sanırım kullananlar memnun.
     
  13. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Bence de plâstik v60 sorun yaratmayacaktır ama farklı bir çeşit ekipman olsun diye telden ve woodneck filtresinden woodneck de yapabilirsiniz hem kırılacak bir parçası da olmaz hem ucuz olur hem de farklı çeşit ekipmanınız olur.
     
  14. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Ben de plastik kullanıyorum.Tat,koku vs hiçbir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.Tabi şimdiki aklım olsa porselen tercihim olurdu ama sakar biri olduğum için plastik tercih ettim :)
     
  15. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Hocam woodneck filtresinin de bir ömrü var diye biliyorum. Her bez filtre 10 kullanım olarak öneriliyor. Daha pahalıya gelebilir sanki. Benim de oyum plastik v60 dan yana.
     
  16. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Hocam orijinal woodneck filtresi doğru bakılırsa 10 kullanımdan sonra performans göstermeye başlıyor. İyi bakıldığında 90-100 kullanım rahat görür. Ama bakımı iş ortamına uygun değil ayrı mesele. Şu an kullandığım filtrede rahat 100. denemeyi yaptım daha en küçük bir tat koku sorunu yok.
     
  17. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Woodneck filtre bu aralar favori oyuncağım oldu. Elimde bir kavurucudan daha önce içtiğim bir kahve var. Bu sefer kavurmayı ayarlayamamışlar kötü bir kahve çıkmış orataya.. Eğer woodneck olmasa idi o kahveden tat dahi alamazdım çok enteresan bir demleme aracı. Kahvenin kötü olabilecek tüm yönlerini gizliyor, iyiye çeviriyor.
     
  18. medplus

    medplus Aktif Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.

    Bence plastik veya seramik V60 yerine Kalita Wave düşünebilirsiniz. Okuduğum şeyler hep filtre yapısı,altındaki üç delik ve düz tabanından dolayı Gooseneck kettlea en az ihtiyaç duyan yöntem olduğunu, sonuçların kolay kolay değişmediğini söylüyor. Aynı zamanda çelik,kırılma ihtimali düşük. Bu tarz işyeri vs durumu için ideal ekipman anladığım kadarıyla.
     
  19. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Plastik hario V60 hakkında.


    Aynen. Kafam plastiğe gittiği için hiç aklıma gelmedi. Hem sağlık konusunda kafa karışıklığı yapmaz hem de evladiyelik bir materyale sahip. Ben de iş yerimde onu kullanıyordum. (Şu an yeni işime başlamayı bekliyorum) Eşyalara karşı çok dikkatsiz ve özensiz biri olmama rağmen 6-7 aylık kullanım boyunca en ufak bir eskime olmadı. 3 defa tıka basa dolu valizlerde pasifik ülkelerine gitti. Bana mısın demedi. İddia ediyorum, ben değil ama özenli bir kullanıcı belki 100 sene bile kullanır.
     
  20. yasincig

    yasincig Yeni Üye