Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

'Karşılaşılan Sorunlar' forumunda mtnozyurt tarafından 31 Tem 2017 tarihinde açılan konu

  1. mtnozyurt

    mtnozyurt Isınmaya Başlayan Üye

    Merhabalar,

    Yaklaşık 6 ay önce bir arkadaşım mill skerton aldı. Çekme aralığını ve performansını görünce ben de bir mini mill aldım. Başlangıçta çok memnunduk. Hızlı bir şekilde V60 için kahve öğütebiliyorduk fakat artık 30 gr kahveyi çekmek neredeyse 15 dakikamızı alıyor. Her ikisinin de seramik dişleri keskinliğini kaybetmiş durumda. Yavaşlamasının yanında, başlangıçta zaten çok iyi olmayan consistency daha da bozulmuş durumda.

    Acaba bu durumla karşılaşan ya da bir çözüm önerisi olan var mıdır aramızda?:confused:
     
  2. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    Hariolarda alışık olduğumuz bir durum.6 ya da 7 ay sonunda seramik dişli aşınıyor.Bir müddet sonra orta dönen mil de oynamaya başlıyor.Haliyle bu da cok toz ya da istenmeyen büyük parcalara neden oluyor.İlerleyen zamanlarda kahve öğütürken tur sayısı artıyor.Çeşitli modifikasyonlar mevcut.Forum içinde arama yapabilirsiniz.Konusunu açmışlardı.Ama seramik dişli aşınmasına yapacak pek de bir şey yok.Yedek parça olarak belki yurt dışı satışı mevcuttur.
     
  3. ozgur

    ozgur Isınmaya Başlayan Üye

  4. bulcum

    bulcum Aktif Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    hario mini ile espresso veya moka pot ayarında çekirdek öğütmek tam bir ömür törpüsü.
     
  5. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    35 liraya gayet uygun bi' çözüm yolu :) Ama seramik dişliler hani daha uzun ömürlüydü, 6 ay çok kısa değil mi?
     
  6. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    Yok hocam ben seramik olana hariodan sonra güvenemiyorum.Adamların bir bildiği vardır elbet ama.Çelik burrlar kadar olamazlar.Aslında hario o değirmendeki mill sabitleyip dişliyi de sertleştirilmiş çelikten yapsa ve fiyatıda uygun olsa o zaman işte hario mini mill güzel olur.Tozlanma olayı aza iner.
     
  7. ozgur

    ozgur Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    Sadece mil ve ucundaki seramik dişliyi değiştirmek ne kadar etkiler öğütme performansını? Sabit seramik parça satılmıyor anladığım kadarıyla.
     
  8. onrkymn

    onrkymn Yeni Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    Arkadasimdan emanet aldigim skerton var. Disliler bitik durumda. O yuzden espresso ögutmeyle ugrasmiyorum. Cunku cok uzun zaman aliyor. French press ayarinda ogutup oyle iciyorum...☺

    LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    Aynen hocam benimki de bitik durumda.French presste de çok toz yapıyor ama yine de iyi.Espresso ile uğraşılmaz harioda.İlk alındığında espressosu iyi oluyor harta benim de hoşuma gitmişti ilk aldığımda.Ama sonra felaketim oldu :)
     
  10. mtnozyurt

    mtnozyurt Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    Anlaşılan tek sorun yaşayan kişi ben değilmişim; sevinsem mi üzülsem mi bilemedim:)
     
  11. onrkymn

    onrkymn Yeni Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    Aynen hocam french press ayarinda cok toz oluyor. Homojenlik yok. Siparis verdigim degirmen gelirse kurtulacam diye umut ediyorum... Ilerde bi el degirmeni alacak olsam hario seceneklerimim arasinda kesinlikle olmaz.

    LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  12. mtnozyurt

    mtnozyurt Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Hario Mill Skerton ve Mini Mill Skerton Performans Kaybı

    Malesef öyle. Fakat seyahatlerde ve tatillerde yanınızda bir değirmenin olması güzel oluyor.
     
  13. edmc

    edmc Yeni Üye

    Merhabalar. Bende hario mini mill var. Alalı 8 ay olacak neredeyse ve homojenlikten uzakta öğütüyor. Dün v60 siparişi geçtim. Aklıma bir soru takıldı. Kahveyi alırken öğüttürüp mü alsam yoksa bu şekilde devam mı edeyim. Sizlerin yorumlarını almak istedim
     
  14. Bisikletgezgini

    Bisikletgezgini Paylaşımcı Üye

    Forumda daha önce çok kereler yazıldığı gibi ,
    çay makinesi,demlik vs. süzgeçlerinin en uygun olanını seçip, öğüttükten sonra eleyebilirsiniz.
    Olması gerekenden kalın partiküllere çözüm olmasa da ,olması gerekenden ince partikülleri (toz)
    ayırmakta epey işe yarıyor. Bu inceleri de Türk kahvesi olarak demleyebiliyorsunuz.
    Yakın zamana kadar Hario mini ile öğütüğüm kahveyi eleyerek V60 da güzel tatlar alabilmiştim.
    Sanırım hiç kimse öğütülmüş kahve almanızı önermeyecektir.
    Size samimi bir dost tavsiyem ise ; para biriktirmeye başlayın. :p
     
  15. edmc

    edmc Yeni Üye

    Evet haklısınız. Kahve demlemede önemli olan faktörlerden birkaçı iyi ve yeni öğütülmüş kahve.
    Çay süzgeçleri ile bi ara denemiştim, sonuçlar eskisine göre olumlu olmuştu. Fakat hario ile öğütmek ardından elemek bir hayli zahmetli oluyor. Görünüşe bakılırsa elemeye geri döneceğim.
    Dolar ve euro uçtu. Fiyatlar çok cep yakıyor. Ama bu şekilde de devam etmez. Para biriktirmek tek çare.
    Yorumunuz için teşekkür ederim. :)
     
    Bisikletgezgini bunu beğendi.