Robusta ile harmanlasak

yasincig

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Kas 2016
Merhaba arkadaşlar, V60 ile kahve demliyorum, kaliteli çekirdekler 30-35 tl. civarı bu ara çok çabuk bitiriyorum, ben gövdeli çekirdek seviyorum, acaba diyorum aldığım Arabica çekirdeklerini Robusta çekirdeklerle karıştırıp tüketsemde çabuk bitmese mesela 10gr. Arabica 10gr. Robusta şeklinde hem yoğun bir tat hemde daha fazla kafein oranı. Malumunuz kafein oranı arabicada bayabi düşük sanırıım buda hem çekirdek cinsinden hemde öğütülmüş çekirdeğin suda kalma süresinin az olmasından, hatta forumda konusuda vardı demleme kahvede nescafe gold kadar kafein yok diye (http://www.kahveler.net/karsilasilan-sorunlar/1534-filtre-kahvede-kafein-falan-yok.html)

Peki iyi bir robusta çekirdeğini nereden alabiliriim? , sanal baharatı tavsiye edermisiniz Urunlerimiz veya başka tavsiyeleriniz robusta alabileceğim yer??? teşekkür ederim.
 

OverdoseCoffee

Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2016
Konum
İzmir
Cevap: Robusta ile harmanlasak

Merhaba arkadaşlar, V60 ile kahve demliyorum, kaliteli çekirdekler 30-35 tl. civarı bu ara çok çabuk bitiriyorum, ben gövdeli çekirdek seviyorum, acaba diyorum aldığım Arabica çekirdeklerini Robusta çekirdeklerle karıştırıp tüketsemde çabuk bitmese mesela 10gr. Arabica 10gr. Robusta şeklinde hem yoğun bir tat hemde daha fazla kafein oranı. Malumunuz kafein oranı arabicada bayabi düşük sanırıım buda hem çekirdek cinsinden hemde öğütülmüş çekirdeğin suda kalma süresinin az olmasından, hatta forumda konusuda vardı demleme kahvede nescafe gold kadar kafein yok diye (Filtre kahvede kafein falan yok)

Peki iyi bir robusta çekirdeğini nereden alabiliriim? , sanal baharatı tavsiye edermisiniz Urunlerimiz veya başka tavsiyeleriniz robusta alabileceğim yer??? teşekkür ederim.
30-35 liraya aldığın nitelikli çekirdek içine robusta katacağına 20 lira bandında kolombiya filan tercih etmen daha mantıklı olur bence.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

atoprak

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Kas 2012
Cevap: Robusta ile harmanlasak

Deneyin bence.. deneyimlerinizi de mutlaka yazın...damak zevki bu... kahve kültürüde bolca deney içeriyor açıkçası...

Ben geçen gün metro marketten Mukka isminde yerli üretim paket çekirdek aldım... 1kg su 20 küsür liraydı... aldığımda 11 gün önce kavrulmuştu... bu gün açtım ve yaptım... sütlü kahveler için gayet iyi.. esprsso olarakta fena değil... ekonomikliğin dibi... v60 a nasıl olur bilemem... çok koyu değil aslında kavrulması.. en açık starbucs dan daha açık kavurmuşlar ama pakette espresso harmanı deniyordu...

Eğer mevcut şekilde devam etmek sitiyosanız, robusta haricinde ucuz ama gövdeli çekirdek olarak Brazilya-Santos olur sanırım.. deneyebilirsiniz :D
 

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Cevap: Robusta ile harmanlasak

Yüzde 20 oranında espresso için robusta tercihimdir.Ama daha önce ilk basladığım zamanlarda denedim robusta ile filtre kahve yapmayı içemedim.Ama damak zevki.Deneyin bir şey kaybetmezsiniz :D
 

jsmill

Yeni Kahvesever
Katılım
20 May 2012
Cevap: Robusta ile harmanlasak

Eğer öncelikli amaç azami kafein (egzersiz, uyanık kalma vs sebeplerle) değilse [MENTION=888]OverdoseCoffee[/MENTION]'nin önerisi bence de daha uygun. Ha amaç kafein almaksa ben spor öncesi ya da uykusuzken mesai başlarında robustalı hazır kahvelere yöneliyorum. Derdim zaten lezzet olmuyor o durumdayken, çekirdek kahvenin maliyetinden kurtarıyorum.
 
Üst