Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

'Espresso Makineleri' forumunda Mr Rocket tarafından 11 Ağu 2017 tarihinde açılan konu

  1. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Herkese merhabalar.Kutu açılımına geçmeden önce Rocket firmasının son aylarda gerçekleştirdiği birkaç yenilikten bahsetmek istiyorum.

    Rocket, 2017 ile beraber makine çeşitliliğini artırırken bazı modellerinde de birtakım donanım, makyaj hatta isim yeniliklerine gitti.

    2017' de Rocket ailesinin yeni üyesi "Appartamento" oldu. Geniş çaplı ayakları, büyük büyük amcası R58'i anımsatan buhar vanasındaki devasa R logosu, yan panellerindeki renk renk puantiyeleri ve tabii ki boyutları ve ağırlığıyla "apartman sakinleri" için üretilen bu HX "tosuncuk" , güzel ve yalnız ülkemizde döviz kurları coşmadan önce 4 binli fiyatlarıyla espressoseverlere gülümsüyordu.

    İkinci değişim ise Evoluzione (Evolusiyone) ve PID modellerinde oldu.Şöyle ki, bu iki model arasında iki önemli fark vardı. Evoluzione, pressurestatlı ve şebekeye de bağlanabilen rotary pompalı idi. PID modeli ise adı üstünde "ısı kumandalı" ve vibrasyon pompalıydı.

    Giotto Evoluzione V2
    [​IMG]

    Cellini PID V3
    [​IMG]


    2017 ile artık Evoluzione de pid' li oldu. Dolayısıyla vibrasyon pompalı PID modeli ile Evoluzione arasında tek fark kalmış oldu: Vibrasyon/Rotary pompa farkı.


    Giotto Evoluzione R
    [​IMG]

    Böylece PID modelinin adı da ıskartaya çıkmış oldu. Hemen telaşlanmayın! Firmanın ileri gelenleri, pek çok mesai harcayarak yeni isim bulmuşlar:Type v. Evet, vibrasyonun v'si... Yetinmemişler, Evoluzione adını da Evoluzione R olarak değiştirmişler. Evet doğru tahmin ettiniz. Rotary'nin R'si.


    Giotto Type v
    [​IMG]


    Bu arada Evo ve PID -yeni adlarıyla Evo. R ve Type v modelleri-, görünüm olarak da kendini belli etmek istemişti: Evo. serisi siyah kadranlı basınç göstergelerine sahipken PID serisi beyaz kadranlı basınçölçerlere sahip. Bu renk farklılığı, modellerin yeni versiyonlarında da (Evo. R ve Type v) aynen devam etmiş.

    Bu iki modelin her birinin iki farklı tasarımı söz konusuydu: Giotto (Ciotto) ve Cellini (Çellini). Bu iki tasarımdan Cellini, düz yan panellere sahipken Giotto'nun elması anımsatan açılı yan panelleri var. Donanımları ise aynı...

    2017 ile Rocket'in isim bulucuları Cellini adından da kurtulmak istemişler ve yine yoğun mesai ve çokça da dehalarını kullanarak onun da adını değiştirmişler: Mozzafiato.

    Mozzafiato Evoluzione R
    [​IMG]

    Mozzafiato Type v
    [​IMG]

    Şimdi, Rocket'in bu "orta segment" canavarlarının eski-yeni adlarını toplu olarak gösterelim:

    Eski Cellini PID------------- Yeni Mozzafiato Type v
    Eski Giotto PID -------------Yeni Giotto Type v
    Eski Cellini Evoluzione-----Yeni Mozzafiato Evoluzione R
    Eski Giotto Evoluzione----- Yeni Giotto Evoluzione R

    Bu modellerin/versiyonların hepsinin büyük amcaları R60'ta olduğu gibi devasa buhar vanalarında muazzam bir R logosu, parlak gövdelerini n altında ise ters konik ayaklar mevcut.

    Gördüğünüz gibi bir yığın isim, estetik değişim ve Evo. nun pid'lenmesi dışında pek bir şey yok. "İşte, bunlar hep emperyalizmin oyunları!" diyecek olan arkadaşlarımıza eskiden Giotto ve Cellini modellerinde opsiyonel olan ve bugün 60-70 euro'ya alabileceğiniz çelik cupframe'in yeni modellerde standart hale getirilmesi devriminden (!) -ki Mozzafiatoda bütünleşik - bahsedip asıl konuma geçiyorum:

    Rocket Giotto Evoluzione V2 kutu açılımı :

    [​IMG]

    Artık bu model Rocket için tarih oldu. Benim gibi eski model indirimlerini fırsat bilenler içinse başlangıç.

    [​IMG]


    Rocket Giotto Evoluzione v2'nin öne çıkan donanım özellikleri şöyle:

    [​IMG]

    1-HX sistemli kazan

    [​IMG]
    [​IMG]

    2-Kazan içi ve grup başlığı basıncını gösteren manometreler

    [​IMG]

    3-Yalıtımlı 1.8 litrelik bakır kazan

    [​IMG]
    [​IMG]

    4-Pre-Infusion yani ön demleme yapabilme

    [​IMG]

    5-Rotary pompa ve harici kaynaktan/şebekeden su alabilme

    [​IMG]

    6-2.9 litrelik su haznesi ve düşük su seviyesi sensörü

    [​IMG]

    7-Kutu içinde standart olarak gelen metal tamper.

    [​IMG]

    Bu kahve serüveninde Giotto Evoluzione'nin yanına yoldaş olarak seçtiğim Eureka Mignon ile beraber artık başarısız shotların suçunu atacak bir makine kalmadı.Bundan sonrası deneyim.

    [​IMG]

    Bilgi hataları için lütfen arayınız: 0 505 607 ... :D

    Herkese iyi kahveler!..
     
    Son düzenleme: 11 Ağu 2017
  2. serji

    serji Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın.
     
  3. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Elinize sağlık hayırlı olsun
     
  4. albati

    albati Yeni Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Bilgilendirici ve keyifli bir unboxing olmuş, zevkle okudum.
    Bol aromalı ve kremalı shotlar dilerim şimdiden :)
     
  5. Urikasit

    Urikasit Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Aylardır sizi Rocket kulananan birisi sanarak forumu takip etmiştim, meğerse bir hedefin adıymış. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Sahibiyle ışıldasın!
     
  6. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Güzel anlatım güzel makine, daha ne olsun. Bol keyifli kahveler :)
     
  7. erdem555

    erdem555 Yeni Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açýlýmý

    Seçim gayet iyi olmuş, rotary motor ticari kalitede demleme için şart, pid'e ne kadar ihtiyaç var bilinmez, ancak buharlı fışkırma bitinceye kadar boşa su akıtınca 92 derecede stabil bir sıcak su akışı sağlanıyor(izlediğim videolara dayanarak söylüyorum).

    Çok istenirse 450-500TL ye sıcaklık ölçme modifiyesi yapılabiliyor:
    Digital Thermometer & Adapter for Exposed E61 Groupheads

    Eureka ise mükemmel performansta bir ürün, mazzer mini e ile birebir yapılan testte tat farkı anlaşılmayacak düzeyde kalmış, Testi bella barista yapmış.

    https://www.bellabarista.co.uk/pdf/compact-grinder-1-closerlook.pdf

    eurekanın kötü yanı bazı kahve kahve öğütücülerinde de olduğu gibi etrafı batırması, arkadaşımda var ve resmen ortalık batıyor. Bunu engellemek için portafiltreye konik
    boru gibi birşey koyarak çözüm bulduk, ancak ısrarla az da olsa dökülme oluyor. Altına düz ve ufak boyuta çelik tepsi konabilir kolay temizlik açısından. Ayrıca tepsi altına halı kaydırmaz koyarak öğütcünün ilk çalışması esnasında oluşan hareketi engelleyebilirsiniz.

    Konik boru için a101 markette satılan kağıt bardakları portafiltreye uygun çapta kesebilirsiniz.
     
    Son düzenleme: 11 Ağu 2017
  8. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel bir seçim ve inceleme.Bol kremalı kahveler içersiniz inşallah :)
     
  9. semihselcuk

    semihselcuk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Hayırlı olsun güle güle kullanın güzel güzel kahveler için :)
     
  10. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Alınyazısı işte:)
     
  11. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Bu tarz makinelere bir de nazar boncuğu takın arkadaş. Sonra nazarın değdi oluyor. :p Hayırlı, uğurlu olsun.
     
  12. archimede

    archimede Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    2 makine de çok güzel, güzel günlerde güzel shotlara...
     
  13. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Nhazar is uploading!
     
  14. Ondery

    Ondery Yeni Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Hayırlı uğurlu olsun hocam, güle güle kullanın.
     
  15. MichaelJackson

    MichaelJackson Yeni Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Guzel gunlerde kullaniniz. Sakincasi yoksa nerden ne kadara temin ettiginizi ogrenebilir miyim?

    Sevgiler
     
  16. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Teşekkür ederim.

    Espressoperfetto'dan aldım. Sitelerinde indirimli fiyatı 7.500, biliyorsunuz.Normalde zaten indirimli olduğu için peşinde iskonto yapmadıklarını belirttiler. Balıkesir'den mail order yapacaktım. Geri döndüklerinde mail order sistemlerinde sorun olduğu için kolaylık olarak havaleye %5 iskonto yapabileceklerini belirttiler.
     
  17. altanpsx

    altanpsx Yeni Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    İyi günlerde keyifle kullanmak nasip olsun. Yerleşim nihai değil sanki, yada buhar kullanmayacaksınız sanıyorum, makina çok köşede buhar çubuğu kullanılması çok zor bir yerde gibi görünüyor, yada fotoğrafın açısı yanıltıyor.
     
  18. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    teşekkürler paylaşım için abi. sayende espresso'ya dair farkındalığımız arttı. hayırlı olsun :)
     
  19. Mr Rocket

    Mr Rocket Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Shot aldıktan sonra portafiltre ve grup başlığı temizliğini yapıyorum. Temizlikten sonra pf'yi takmadan süt köpürtüyorum. Dolayısıyla pitcher için yeterli alan kalıyor. Tabi tezgahın sağ tarafı müsait olsaydı daha güzel olurdu. İleride masif ahşaptan tezgah yaptırabilirim.
     
  20. Reneli

    Reneli Aktif Üye

    Cevap: Rocket Giotto Evo. Kutu Açılımı

    Hadi hayırlı olsun hocam. Nickine de yakışmış. Güzel günlerde kullanman dileğiyle :)