Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

'Online Satış Siteleri' forumunda campos tarafından 14 Ağu 2017 tarihinde açılan konu

  1. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Merhaba arkadaşlar, hali hazırda yurt dışından kahve siparişi verenleriniz vardır.

    Geçen hafta Hollanda'dan kahve siparişi verdim fakat 44 TLgümrük vergisi dahil olmak üzere toplam 49 TL ücret talep ettiler.


    Gümrük Vergisi : 44.0 TL
    Damga Vergisi : 0.6 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.0 TL
    Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL

    Gönderilen ürün en fazla 500 gr civarı olması lazım.

    Dah önceden bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu? Kabul etmeyip geri yollasam bir çözüm olur mu? Acil bilgi verebilirseniz sevinirim.

    Teşekkürler şimdiden.
     
  2. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Ben hep 250 gram alıyorum ama fiyatı da 10-15 euroyu geçmiyor sizin aldığınız kahvenin fiyatı ne kadardı?
     
  3. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    250 gramı 9.5 Euro. Ben Hollanda'dan satın almıştım ama eski kavurma tarihli gelmişti. Onlar da biz size yenisini yollayalım müşteri memnuniyeti adına dediler. Paket ağırlığı 450 grammış.
     
  4. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    30 euro altında her türlü vergisiz geçmesi lazım diye biliyorum acaba ticari olarak mı gösterdiler anlamadım. Yüzde 50 vergi talep etmişler hiç az değil bence.
     
  5. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    hocam, bu nedir ya. yaklaşık 55-60 euro değer biçip 10 euro civarında vergi istemişler, pes artık.

    vergi bir kere hesaplandıktan sonra itiraz edilebiliyor mu bilmiyorum. ya da siz kabul etmeyip geri gönderdiğinizde ukim'e gittikten sonra itiraz ediliyor mu araştırmak lazım.
     
  6. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Şimdi telefon ile görüştüm, yiyecek içecek kategorisindeki ürünler (kahve de dahil) normalde ülkeye sokulmadan iade ediliyormuş dediler ama bana pek inandırıcı gelmedi.

    İsterseniz teslim almayın, gümrük vergisi itiraz dilekçesi doldurun , tekrar inceleyelim dediler...

    Paketin üstünde değer olarak ne yazdılar bilemiyorum ama ilk defa bu tarz bir sorunla karşılaşıyorum...
     
  7. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Ptt mi özel kargo şirketi mi? Özel kargo şirketiyse telefonda itiraz ederseniz çözüm bulabilirsiniz. Ptt ise de hiç teslim almayın geri gitsin ya da dilekçe doldurun. bedel olarak "0" gibi bir tutar girdiyse gönderici, bizimkiler kafalarına göre vergi belirlemiş olabilir.
     
  8. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Ptt ile değil de dhl,ups gibi firmalarla ürün gelirse takılır. Zira adam soymaya bayılıyorlar bir süre önce bunu yaşadık Hasbean yarışması yaparken. Gönderiniz kargo olarak değil posta olarak yollandığında takılmıor. Ayrıca yollayan kişiye üzerine 'Gift' seçeneğini işaretletirseniz çok daha iyi olur.
     
  9. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Paketin üzerine baktım, değeri 9.5 Euro olarak yazıyor ve 330 gram kahve yazmıslar. Kargo parası olarak da 18.5 Euro ödemişler.

    Bu işlere bakan bölüm ile konuştum, itiraz dilekçesi yazın işleme sokalım, uygun görülürse geri yollarız dediler. Gerçekten neye göre değerlendiriliyor anlamadım. Epey eziyet bir süreç...

    Bu arada daha önceden belirttiğim gibi kahve tarzı gıdalar yasak dediler ama konuyla ilgili bilgisi olan varsa sevinirim.
     
  10. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Yasaksa neden gümrük vergisi istiyorlar? Direk olarak geri göndermeleri lazım. Bunu sorun bence :)
     
  11. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Yasak falan hikaye yani gümrükte yazana bakmayın herkes sürekli alıyor yurtdışından kahve. Size kargo parasını da fiyata ekleyip öyle vergi çıkarmışlar ben öyle düşünüyorum. D
     
  12. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Öyle olsa bile 30 euronun altında kalıyor. Yaptıkları tamamen saçmalık ve yasa dışı. Ama yapılınca tabi ki şaşırmıyoruz artık.
     
  13. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    44tl yaklaşık 10 euro yapar. 10 euro vergi ödemek için de 55-60 euro'luk bir alışveriş yapılması gerekir ki bu şekilde gümrük vergisi çıksın. memur dalgındı sanırım. başka bir açıklaması olamaz.

    maalesef bizim bu gümrük olayımız gerçekten çok kötü. gümrüğe girmesi gereken girmez, girmemesi gereken girer. sonumuz ne olacak acaba? yurt dışından bireysel alışverişi yasaklarlarsa hiç şaşırmam.
     
  14. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Sanırım memurun kafası o ara dalgındı ve 9.50 'u 950 ya da 9 -50 gibi okudu. Tabi ki mantıklı bir açıklaması yok bu olayın...

    Bu arada aynı firma 20 Temmuz 'da kayıtsız posta ile bir paket daha yollamıştı. İçinde yine 350 gr kahve vardı ama o paket elime hiç ulaşmadı...

    kısacası kayıtlı posta ile 7 Agustos tarihinde yollanan paket, bugün kurye ile geldi fakat gümrük vergisine takıldığı için teslim alamadım.... aynı ürün kayıtsız posta ile 20 Temmuz tarihinde yollanmasına rağmen gelmedi...

    Bu kötü tecrübelerden sonra bir daha yurt dışı sipariş verir miyim... sanmıyorum :)
     
  15. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Ben bu yıl içinde yurtdışından 4 kahve aldım (hepsi İngiltere'den) Pazartesi kargoya verilenler Cuma en geç de diğer salı elime geçti. Kargo değil de postayla gelmesi çok fark ettiriyor bence. Sizin yaşadıklarınızdan sonra benim de hevesim kaçardı muhtemelen. Üzücü olan şu ki 2 kere sorun yaşamış firma şimdi o kahve aldığınız yer sitesine Türkiyede yaşadığımız sıkıntılardan dolayı gönderim yapmıyoruz diyebilir.
     
  16. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım


    Bu arada firma Hollanda Amsterdam'da Screaming Beans...Daha çok seyahatlerimde denk gelirsem gidiyordum. Bir seyahatinizde yolunuz düşerse gidilebilecek güzel kahve dükkanlarından birisi.

    Firma, kahveleri telafi olarak yollamasına rağmen çok uğraştı, sürekli takip ettiler ve çok emek harcadılar. Dediğiniz gibi kendileri de olana bitene anlam veremediler.Daha önce bu tarz sorunlar ve ilave gümrük ücretleri gibi şeylerle karşılaşmamışlar.

    İlk yolladıkları paketi 8 gün sonra posta ofisinde (PostNL) sordurmuşlar ve posta ofisi 5-8 gün içinde gitmesi lazım dediği için yenisini yollamışlardı...

    Müşteri memnuniyeti açısından şu ana kadar karşılaştığım en iyi firma diyebilirim...
     
  17. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Ben sürekli hasbean'den kahve alıyorum. Ptt ile geliyor ve 30 € altı olduğu sürece de gümrük vergisi v.s. hiç ödemedim. 1 haftada da elime ulaştı hep.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  18. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    istanbuldaysaniz topkapıdaki merkeze degilseniz ptt ofisine gidip dilekce yazin. mumkunse orada yetkili gorevli direk internet uzerinden gumruge yazı yollayabiliyor. yollanan yaziyi kargo paketine ilistiriyor oyle degerlendiriyorlar. itiraz ederseniz illaki itiraziniz isleme konulur. urun bedelini dediginiz miktarda oldugu seklinde itiraz edin. kahveyi vs karistirmayın fazla derim. gıda gecisi yasak, fakat pek onemsenmiyor.
     
  19. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    gıda yasak değil. hatırladığım kadarıyla kapalı pakette, gerekli üretim izinleri vs bulunan (misal tarım bakanlığı izni gibi) ve faturalı olması gerekiyor diye hatırlıyorum. yani kontrolsüz üretimin olduğu yerden hastalıklı vs. birşey gelmesin diye böyle kurallar var.
     
  20. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Yurtdışı Kahve Sipariş - Gümrük Vergisi yardım

    Normalde yiyecek içecek kategorisindeki ürünlerin alınmadığı doğru. Ancak adi posta ile gelince genelde görmezden geliyorlar. Asıl soru, siz ürünü posta ile mi yoksa bir kargo şirketi ile mi getirttiniz? Kargo şirketi ise kargo ücreti ne kadar?