Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

'Espresso Makineleri' forumunda zeknoss tarafından 19 Ağu 2017 tarihinde açılan konu

  1. zeknoss

    zeknoss Yeni Üye

    Merhaba sevgili kahve sever arkadaşlar,
    Foruma yeni üye oldum. İlk mesajımın konusu aslında yeni makine alımı konusunda olacaktı, elimdeki Breville ES800'ü ıskartaya çıkartmak zorunda kaldığım için pamuk eller cebe gidecek zira.

    Fakat forumda Breville ürünlerine oldukça ilgi olduğunu, soruların çok olduğunu gördüm ve bir takım deneyim ve uyarılarımı dile getirmek istedim.

    Yaklaşık 3 sene evvel Enplus Akasya AVM şubesinden aldığım ES800 model Breville espresso makinesini evvel aya kadar mutlu mesut kullandım. Cihazı özellikle inceleyip tanıtmayacağım, zira peşin peşin söyleyeyim: Breville'ler çok güzel cihazlar, işçilikleri ve malzemeleri kaliteli. Ama Türkiye distribütörü Enkay firması son derece kötü bir firma benim nazarımda.

    2 ay önce makinenin grubundan espresso extract anında su akmaya ve en sonunda fışkırmaya başladı. Aletin grup contası eskimiş, bağ noktalarından kopmuştu ve artık iş görmüyordu.

    Nitekim, Enplus'ın servisini aradım ve adamlardan fiyat istedim conta için. Verdikleri fiyat tam 145 TL! Sonra internette bir araştırdım, millet ateş püskürüyor adamlara. Servis rezil; yedek parça yok; fiyatlar fahiş. Üstelik bu parçanın Breville'in kendi sitesindeki fiyatı sadece 5 USD!

    Baktım olmadı, ben de allem edip gullem edip Çinden bir yerden buldum ve sipariş verdim, parça geldi. Yeni olduğu ve henüz alışmadığından mı yoksa hatalı olduğundan mı bilinmez, profil yüksekliği aynı olmasına rağmen portafilter'ı tam olarak kavramıyor, bu yüzden su kaçırma oluyor yine. Ben de levha conta alıp uygun ebatta incecik kesip profili yükseltmeye karar verdim. Bunu da denedim ama kar etmedi, sonuç aynı.

    Buradan anlayacağınız üzere Enplus şirket politikalarından dolayı çok güvenilir bir firma değil. Bu yüzden Breville'ler ne kadar gözünüzü okşasa da uzak durmanızı öneririm.
     
    M i r ve ilker bunu beğendi.
  2. DessoEldest

    DessoEldest Paylaşımcı Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    Yazık gerçekten. Böyle işi tekelden yürüten firmalar rezil bir şekilde kafalarına göre fahiş fiyat belirleyebiliyor. Serbest ticaret anlayışıylada alan alır almayan almaz biz istediğimizi istediğimiz fiyattan satarız mantığındalar. Önemli olan tüketicilerin bilinçlenip bu tarz firmalara para kazandırmamak. Makine öğütücü vs kampanya ile göz boyuyorlar. Ki o fiyat bile yurt dışına göre oldukça fazla. Asıl parayı yedek parça ve servis hizmetleri ile kazanıyorlar. Tüketici olarak elimiz kolumuz bağlı yapacak pek birşey yok maalesef.
     
  3. zeknoss

    zeknoss Yeni Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    [MENTION=1508]DessoEldest[/MENTION] kesinlikle bilinçlenmek ve ayağını yere sağlam basmak şart bence de.

    Bu gibi ticaret ahlağından yoksun zihniyetlere para kazandıracağıma makinemi ıskartaya alırım daha iyi. O kadar nefret ettirdiler.

    Cihazı yapabileceklerinden emin bile olamıyorum, adamların servisplus.com.tr siteleri kapanmış. Stoklarındaki Breville kahve makinelerinin tamamı sadece mağazalarda mevcut ve sitelerinde kahve makineleri bölümünde Breville markası artık yok. Adamlar adeta terk ediyorlar gibi.
     
  4. inclc

    inclc Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    Breville markası gerçekten kaliteli ürünler yapıyor, bende 820 pro öğütücü var çok memnunum.
    Bence suyun ısındığı veya kaynadı hazne paslanmaz çelik veya alüminyum alaşım olmalıdır. Breville ürünlerinde hazneler paslanmaz çelik veya alüminyum alaşımdan üretiliyor. Makinelerin dışı paslanmaz çelik ve güzel işçilik yapılmış.
    Delonghi markası plastik malzemeden yapılmış orta hatta düşük kalitede ürünleri olan bir marka. Her ne kadar 5.000 Tl ye sattıkları makinalar olsa bile malzemeleri plastik ve bana çok kaliteli gelmiyor.
    Euro olmuş 4.2 Tl Enplus firması Breville Bes870 espresso makinasına 4.000 Tl fiyat çekiyor ve dolayısı ile satamıyor. Ama Delonghinin 700-800 Tl ye espresso makinaları var (bence tamamen plastik ve kolay bozulabilen makinalar için bu fiyatlar yüksek ama en azından insanların alım gücü bu makinalara yetebiliyor).
    İşte bu sebeplerden dolayı Enplus artık Breville satmıyor diye düşünüyorum...
     
  5. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    hocam breville'in kendi sitesi ile iletişime geçtiniz mi acaba? Türkiye'deki firmanın fiyat politikasından bahsedip onlardan size göndermelerini rica ederseniz belki yardımcı olurlar. çünkü aradaki fiyat farkı pek mantıkla açıklanabilecek bir şey değil $5 nerde yaklaşık $40 nerde...
     
  6. zeknoss

    zeknoss Yeni Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    Geçmez olur muyum [MENTION=25]Aslanbek[/MENTION]
    Adamlar ne yazık ki size yardımcı olamıyoruz, Türkiye temsilcimizle gorusmenizi öneririz şeklinde dalga geçer gibi bir tepki verdiler :)

    MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  7. zeknoss

    zeknoss Yeni Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

     
  8. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    anladım hocam. eğer başka çözüm bulamazsınız, forumda amerika'dan sipariş getiren bir arkadaş var. (Amerika'dan siparişleriniz getirilir V2 (5 Kasım 2017)). ben kendisi ile tanışmadım ve alışveriş yapmadım ama yapan arkadaşlar memnun kaldıklarını forumda belirtmişlerdi. belki kendisi ile iletişime geçip breville usa dan alıp getirtebilirsiniz ihtiyacınız olan parçayı.
     
    Cann bunu beğendi.
  9. zeknoss

    zeknoss Yeni Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    Parçayı getirdim üstad :) sorun parça değil artık. Parçanın profili mi yoksa malzemenin kendisi mi bilmiyorum ama boşluk yapıyor ve tam kapatmıyor conta aralığı, bu da basıncı görünce grubun patlayıp suyu fiskirtması anlamına geliyor.

    Anca servis çözer bu işi ama 5 dolara 40 dolar diyenin servise isteyeceği fiyatları düşününce tuylerim urperiyor

    MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  10. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    ürpermekte haklısınız doğrusu :D
     
    zeknoss bunu beğendi.
  11. ooncan

    ooncan Yeni Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    orjinal conta mı aldınız çinden yan sanayi mi ?
    breville orjinal yedek parçası satan bir siteden orjinal contayı kullanmanızı tavsiye ederim
     
  12. zeknoss

    zeknoss Yeni Üye

    Cevap: Türkiye'de Breville Alacaklara Uyarılar

    Merhaba,
    Orijinal conta aldım yurtdışından. Gelen parça ile içinden çıkanı hassas mezur ile ölçtüm, birebir aynı. Sanırım makinenin motor mesafesi ile ilgili bir durum. Her türlü sıkıntı :)
     
  13. jackosman

    jackosman Aktif Üye

    Aynı sorunla ben de baş başayım . Nasıl hallolacak hiç bilmiyorum ? Su sanki vanadan geliyormuş gibi geliyor ...
     
  14. Sarvastan

    Sarvastan Yeni Üye

    Sorun çözüldü mü? Çözüldüyse nasıl bir yol izlediniz?
     
  15. zeknoss

    zeknoss Yeni Üye

    Valla makine yatıyor arkadaşlar, gidip yeni makine aldım EnPlus'a para kazandırmaktansa. Contadan 150 200 TL isteyen tamirden makine parası ister.
     
  16. jackosman

    jackosman Aktif Üye

    Ben de bu yöntemi uygulayabilirim . Fena soğudum ... Oscar II 'de gözüm var ama bütçe ... bakalım ;)