Dibek Havanlarla Öğütme

majestece

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Haz 2017
Bazı izlediğim videolarda özellikle etiyopyada, kahveyi kavurduktan hemen sonra ahşap dibek havanlarla öğütüp ibrikle kahve yapıyorlar ve o kulpsuz fincanlarla servis ediyorlar. Ve bunları seromoni şeklinde yapıyorlar. Her ne kadar kavurdukları kahve homojen olmasa da sanırım o dibekte öğütülmesi tadı bambaşka yapıyor.

Şimdi benim sormak istediğim, böyle demlenmiş bir kahveden tadan oldu mu acaba daha önce?
Dibek havanlarla biz de kahve öğütsek tadımda farklılıklar olabilir mi?
 

spongio

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ocak 2015
Cevap: Dibek Havanlarla Öğütme

kahve homojen kavrulmadığı gibi dibek denilen yöntemle de homojen öğütüm olmaz. başarılı bir sonuç çıkacağını sanmam. muhtemelen de bol şeker vb. şeylerle içilen geleneksel bir yöntem olarak bakmak lazım. zira çok koyu kavurduklarını bir videoda görmüştüm.
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
Cevap: Dibek Havanlarla Öğütme

Yurt dısındaki forumlarda türk kahvesi için kahvenin en ince ayarda öğütüldükten sonra bir de havanda dövülüp yapılmasını tavsiye eden bir iki yer görmüştüm. Kendim denemedim ama denebilir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Cevap: Dibek Havanlarla Öğütme

O seromoniyi ben de gördüm.İçen turistler beğeniyordu.Ama [MENTION=320]spongio[/MENTION]nun dediği bol şekerli tipik Ortadoğu Afrika içeceği olacağı için çıkan kahve bizleri pek de tatmin etmeyecektir.Buralarda çaylar kahveler hep şekerli içiliyor zannımca.
 
Üst