Nesco Coffee Bean Roaster(İnceleme)

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Merhaba,

Yeni aldığım bu ürünü tanıtmak istiyorum.Amazon.com üzerinden aldım.Satın aldıktan 7 gün sonra iş yerime kadar geldi.

Youtube üzerinde baktığınızda en popüler ev tipi kahve kavurma makinası olarak Fresh Roast ve Nesco yu gösteriyordu video olarak(Ucuz olarak tabi) Ben de kıyaslama yaptım Fresh Roast serisi alttan sıcak hava vererek sanki bir patlamış mısır makinası gibi kavururken Nesco Coffee Bean Roaster içinde bulunan döndürücü motor ile alttan gelen sıcak havayı döndürücü motorun dönüşü ile birleştirerek kavuruyordu.

Ürünü ısmarlarken 120v olduğunu görmüştüm fakat 800watt olduğuna dikkat etmemiştim.Bunu ürünü aldıktan sonra farkettim iptal etmeye çalıştım fakat çoktan yola çıkmıştı iptal edemedim.Kavurucuyu çalıştırmak için conventer almaya Karaköy'e gittim.Karaköy'de bulunan dükkan sahibi ürünü minimum 110v to 220v 1500watt dönüştürücü ile çalıştırmam gerektiğinden bahsetti ve bunun sonrasında 1500watt dönüştürücü aldım sanırım 11-12kg civarlarında bir ağırlığı var.(Tartmadım ama 15kg bile olabilir)

Ürün minimum 20 dakika maksimum 30 dakika kavurma yapıyor. Bu kavurma süresine soğutma süresi de dahil.Yani siz 25 dakika kavurması için kavurmayı başlatırsanız 20 dakika kavurup 5 dakika soğutma işlemi yapıyor.Kavururken çıkan kahve kabuklarını yukarsında bulunan hazneye biriktiriyor.(Ev kesinlikle batmıyor)

Kavurma işlemi yaparken camdan izleyebiliyorsunuz ve kavurma süresi devam ederken yeteri kadar kavrulmamışsa işlemi +5 dakika uzatabiliyorsunuz.Ya da süreyi -5 dakikaya kadar kısaltabiliyorsunuz.Hafıza modu ile en son kavurduğunuz süreyi aklında tutuyor ve tuşa bastığınızda aynı sürede kavuruyor.Kavurma haznesinde 2 çizgi bulunmakta bunlardan biri maksimum kave koyma çizgisi, diğer çizgi ise dark roast çizgisi.Tam 150g koyduğunuzda maksimum 100g koyduğunuzda dark roastın 1 tık üstü oluyor.İçinde bulunan çubuk sayesinde kahveler eşit kavruluyor.Kavurma işlemi bittiğinde kesinlikle farklı renklerde kahveler ile karşılaşmıyorsunuz.

Kahve kavurması sırasında evde kavurma kokusu oluyor fakat minimum düzeylerde.

Ürünün dezavantajlarından bahsetmek gerekirse;

110v olduğu için conventer kullanmak zorundasınız. 110v u 220v ye çevirdiğimiz için içindeki motoru normale göre biraz daha yavaş dönüyor.Fakat içinde bulunan ısıtıcının ısısını derecesini etkiliyor mu bilmiyorum(Bilen arkadaşlar konuyu açıklayabilir)

Çıtlama sesini motor gürültüsünden duyamıyorsunuz.Çıtladı mı 2. çıt oldumu anlayamıyorsunuz ancak renk değişimleri takibinden anlayabiliyorsunuz.

Youtube videolarında 150g kahve kavuruyorlardı ben ise 150g kahve kavurmaya çalıştığımda 25dk da light roast olabildi ancak.(Belki 110 den 220 ye çevirdiğimiz içindir) O yüzden kavurma sonrasında baştan yeniden çalıştırmak zorunda kaldım makinayı.

Şuanda 100g olarak kavurduğumda güzel bir şekilde kavuruyor.Fakat 100g kavur 1 gece açıkta beklet gazı gitsin.2-3 gün dinlendir.Sonra iç olduğu için haftada 3 gün minimum kavurmam gerekiyor.Baktığınızda hep taze içiyorum fakat devamlı da uğraşmak 100g için biraz üzüyor insanı.

Temizliği konusuna gelince;

Temizlik inanılmaz kolay.Sudan geçirin kavurma haznesini hemen temizleniyor.Posa kabını hemen çıkartıp çöpe döküyorsunuz hemen tertemiz oluyor makina.

Bence alınabilecek bir makina fakat avantajları ve dezavantajları var.Karar sizin
 

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Güle güle kullanın
Bir haftada gelmesi çok iyi .
Tl olarak kaç tl ye mal oldu ?
Gümrük ile ilgili bir işleminiz oldu mu?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Cevap: Nesco Coffee Bean Roaster(İnceleme)

Teşekkür ederim.

Amazon.com dan satınalırken yol ve gümrük ücretini peşin olarak benden tahsil etti.Aramex adlı bir firma ile geldi.Sıkıntı yaşamadım.Sanırım herşey dahil 800tl ye yakın tuttu
 

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Cevap: Nesco Coffee Bean Roaster(İnceleme)

Teşekkür ederim.

Amazon.com dan satınalırken yol ve gümrük ücretini peşin olarak benden tahsil etti.Aramex adlı bir firma ile geldi.Sıkıntı yaşamadım.Sanırım herşey dahil 800tl ye yakın tuttu



Amazon dan daha önce hiç alışveriş yapmadım.size gelen ürün hangi firma tarafından gönderildi acaba . Link atabilirmişsiniz ben Türkiye ye gönderi yapan firma bulamadım.aramex gönderen firma mı kargo firması mı?


Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Cevap: Nesco Coffee Bean Roaster(İnceleme)

Merhaba,

Ürünü şuanda Turkiye'ye göndermiyor satıcı ama birden fazla satıcı var onları karıştırırsanız bulabilirsiniz.

Aramex dhl gibi bir firma.Kargoluyorsunuz gümrük işleri dahil herşeyi halledip kapınıza kadar getiriyor.
 

CoffeeBosnjak

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Kas 2016
@Epiphone Hocam ürünün modelini söyler misiniz; amazon.com'da bakayım diyorum ve şu an fikirleriniz ne durumda ürünle ilgili.. memnun musunuz ?
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Merhaba,

Üründen çok memnunum.100g civarında kavurma yapıyorum tek seferde ve kavurma sonucunda elimde 84g-86g arasında kahve kalıyor.El salvador kahveyi 25 dk kavuruyorum bu kavurmanın 20 dk sı kavurma, 5 dk sını ise soğutma işlemi oluşturuyor.Soğutma işlemi sonucunda kahve soğuğa yakın bir kıvamda oluyor.Kavurması çok homojen 1 tane farklı kahve görmüyorum kavurma sonrasında(Hepsi aynı renkte). Tat konusuna gelirsem ben çok memnunum tadından fakat çok profesyonel birine tadı farklı gelebilir.

Amazon.com üzerinde modeli Nesco CR-1010-PR olarak geçiyor. Ürün 120v ile çalışıyor dönüştürücü almanız gerekiyor. Benim aldığım satıcı şuanda Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Arada bir bakmak lazım benim zamanımda yolluyordu.

https://www.amazon.com/gp/offer-listing/B000UCRYYS/ref=dp_olp_new_mbc?ie=UTF8&condition=new
 
Üst