Eagles Coffee

semihselcuk

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Eki 2016
Selamlar,

Geçenlerde deneme fırsatı bulduğum bir kahve dükkanını tanıtmak istiyorum. Mekan Ankara Çayyolu'nda açıkcası hem kahve hemde yemek satan yerlere karşı ön yargım var fakat söz edenler çok olunca gidip denemek istedim. Mekan ile ilgili birkaç görüşümü altta paylaşıyorum.

Ambians:
Bahçede oturduğum için ambiyans açısında çok değerlendiremeyeceğim fakat günümüzde görmeye alışık olduğumuz tarzda dizayn edilmiş. Ekstra birşey yok.

Kahve:
Yaklaşık 10 farklı çekirdeği 4 farklı demleme yöntemi ile demleyebiliyorlar. Bu yöntemler V60, Chemex, Aeropess ve Syphon. Fiyatları 12.5 TL'den başlıyor bence biraz fazla.. Espresso vardı fakat sanırım orada farklı çekirdek kullanıyorlar.. Çekirdek olayında menülerinde çekirdeklerle ilgili içim ve tadım notlarını görsellerle göstermişler açıkcası kıyaslamak açısından iyiydi fakat tek başına çok bir anlam çıkaramadım. Çekirdekler piyasada bulunan çekirdekler Sumatra, Etiyopya, Brezilya çekirdekleri.. Sadece ülke isimlerini yazmışlar tam isimlerini yazmamışlar fakat menüde premium çekirdek olarak niteledikleri Yemen Mocha Mattari (20 TL) birde Jamaica Blue Mountain vardı ki demleme fiyatı 30 TL!

V60:
Ben Etiyopya Yirgacheffe aldım. Masada demliyorlar ve normalde birçok sözde 3. dalga kahve dükkanlarının göstermelik yaptıkları demlemeden daha farklı olarak dikkatli davranıyorlar.. Filtreler önceden ıslatılmıştı kahveyi çektikleri öğütücüye baktım ama markasını tanımlayamadım öğütüp satma amacıyla Bunn öğütücü kullanıyorlarmış.. Ben kahveden memnun kaldım ki genelde dışarda içtiğim kahvelerde evde demlediğim tadı bulamam burada güzeldi zevk aldım içerken..

Linkte menüleri yer alıyor ama kafede daha farklı bir menü vardı..
http://eaglescoffee.com.tr/tr/menu/kahveler.aspx

(Söylemeden geçmiyim dükkanla hiç bir ilgim yok sadece paylaşmak istedim. Belki Jamaica Blue Mountain ı denemek isteyen olabilir. Çekirdekte satıyorlarmış ama ne kadar tazedir hiç bilmiyorum..)
 
Üst