Clover Coffee

forgondor

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2016
bu yöntemi bilen var mı acaba?
bilgim çok az olduğu için şu anlık bir şey yazmıyorum ben. ses çıkmazsa artık yabancı kaynaklardan öğrendiklerimi yazarım ancak deneyimsiz bilgi olur.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
bildiğim kadarıyla yazayım.bu ürünün üreticisi doğaya daha az zarar veren bir ürün üreten bir işletmeymiş. tesadüfi bir şekilde bu ürünü geliştirmişler. bir kaç yıl yüksek fiyatlarla bu ürünü satmışlar. 10 bin dolar civarı bir fiyatı varmış. ancak 2008 yılında starbucks bu firmayı almış ve makineleri sadece kendi cafeleri için üretmeye başlamış.

makinenin numarası bar arkası çalışanının sadece öğütülmüş kahveyi koyması ve düğmeye basması ile 1 dakika içinde demleme yapması. bu sayede batch brew hızında kişiye özel demleme yapıyorsunuz. çalışana bir eğitim vermenize gerek kalmıyor. kahveniz taze oluyor, satılmayan kahvenin atılma olayı olmuyor, değişik çekirdeklerle üretim yapılabilir vs. metodun yumuşak bir içim sunduğu ve aromaları öne çıkardığı söyleniyor. ama starbucks kahvesi ile bunu anlamak zor. starbucks reserve'de bir kez denemiştim. zift gibi bir kahve içtim/içemedim. cafe işletmecileri için aynı hıza sadece americano ile ulaşılabilir. ancak onda da hızlı ve iyi espresso yapabilecek eğitimli bir barista, sürekli talebe cevap verebilecek bir espresso makinesi lazım ve sonuç da bir çok çekirdekte yumuşak içimli bir sonuç olmuyor.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
bir de bildiğim kadarıyla starbucks bir ara bu makinelerin üretimini durdurdu. sonra tekrar başladı mı bilmiyorum
 

inclc

Yeni Demleyici
Katılım
24 Eki 2016
Konum
izmir
starbucks reserve deki baristalar bu makinanın patenti bizde o yüzden başka bir yerde bu yöntemle yapılmış kahve bulamazsınız dermişlerdi. Vakum mantığı ile çalışıyormuş makina.
 
Üst