MNG İle Çalışan Şirketlerden Kahve Dahil Tüm Alışverişlerimi Bitirdim

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Selamlar

Bu bir tepki mesajı. Benim tepkim MNG adlı şirkete, lakin sizlerde lütfen aynı tepkiyi yaşadığınız başka firmalar için gösterim ve paylaşın.

Mng adlı firma tarafından 5 gündür nitelikli bir şekilde ****. Gerek maddi ve gerekse manevi ciddi bir zarara uğratıldım. Bu zararın tanzimi için hukuki tüm imkanları sonuna kadar kullanacağım. Ama artık bir tepmi koyma vakti geldim. Buradan herkesi büyük sorun yaşadığı kargo şirketleriyle çalışan kahveci ve e ticaretçileri bırakmaya davet ediyorum! Başka yerden alın. Çünkü biz çok güçlüyüz. Burada size MNG ile çalışanlardan almayın demiyorum. Hangi kargo tarafından yalan ve dolandırıcılığı maruz bırakılıyorsanız o şirktle çalışan kahvecileri bırakın! Ben bıraktım. Bu saaten sonra MNG adlı firmaya para kazandıran kimseden alışveriş yapmayacağım. Gerekirse istediğim kahveleri içmem, gerekirse hiç kahve içmem. Yine de bu firmaların kârına kâr katmam. Sizden de benzer sorunlar yaşadığınız şirketlere benzer tepkiyi koymanızı öneriyorum. Eğer hepimiz birşey yaparsak birşeyleri değiştirebiliriz! Ben bu sorunu kahveyle ilgili bir siparişimde yaşamadım. Ama bundan sonra hiçbir internet siparişimi mng adlı firma ile çalışan yerlerle yapmayacağım. Yaşadığım sorun hakkında alttaki yazıyı okuyabilirsiniz.


Saygılrımla
doğan


Antalya, Akdeniz Üniversitesine teslim şeklinde yollanan kargom 4 gündür 30 km uzaktaki uzak bir ilçenin şubesinde tutuluyor. Her aradığımda dağıtımda olduğu söylenmesine rağmen nerede diye tekrar aradığımda şubede beklediği söyleniyor. Her aradığımda farklı bir cevap alıyorum. Dün öğle sonu mezkur şubeyi tekrar aradım, bana önce dağıtımda dediler daha sonra yok çıkmadı dediler. 4 gündür derslerime ve toplantılarıma katılamıyorum kargo beklemekten. Akşam aradığımda kargonun hiç şubeden çıkmadığını ama sabah erkenden Üniversitenin yakınındaki "uncalı" şubesine getireceklerini söylediler. Sözlerine inanarak hem seyahat planı yaptım hem de sabah erkende 40 km uzaklıktaki evimden "uncalı" şubeye geldim. Fakat Uncalı şubede ne kargo var ne de başka bir şey. Kargomu hala çıkartmamışlar. Bu kadar yalan "dolandırıcılıktır". İş ahlakından yoksun bir hareket. Hukuki süreç başlayacak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

vaporator

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Şub 2017
Konum
İstanbul
Muhterem, çok geçmiş olsun! Umarım ki meseleniz lehinize olacak şekilde tatlılıkla neticelenebilir.

Mesajınızda değinmiş olduğunuz " Eğer hepimiz birşey yaparsak birşeyleri değiştirebiliriz! " ifadenize sonuna katılıyorum ve bu ifade için size teşekkür ediyorum. Evet, keşke hepimiz bencilliğimizi bir kenara bırakıp "bizler" için birşeyler yapabilsek, lakin olmuyor muhterem olmuyor; insanımız öyle bir hale gelmiş ki, sohbet anındaki söylem ve edalarıyla kendinde galaksiyi bile düzene sokabilecek gücü görenler iş icraata geldiğinde kafalarını bir çırpıda kuma gömüyorlar.

Umarım ki, kafamızı kuma gömdüğümüzde mabadımızın halen açıkta olduğunu hiçbir zaman unutmayız!
 

DessoEldest

Yeni Demleyici
Katılım
18 Ara 2016
Konum
Kayseri
Geçmiş olsun talihsiz bir olay yaşamışsınız. Zaman zaman şubelerle alakalı bu tarz sıkıntılar olabiliyor. Benim de bulunduğum bölgede en memnun kaldığım kargo mng. Kargo şirketlerinin çalışma şekli cidden insanları bezdiriyor. Müşteriye hiç bir şekilde hak tanınmıyor. Bu tarz durumlar genel merkezlerin umurunda değil. Benim de başıma benzer olaylar bir çok defa geldi.

Cep telefonu operatörleri, internet servis sağlayıcıları ve kargo şirketleri resmi görünen dolandırıcılar. Hiç bir şekilde hak iddia edemiyoruz. Gerek maddi gerek manevi bir çok zarara uğratıyorlar.
 

kahvemen

Yeni Demleyici
Katılım
26 Eki 2016
Ben de mng ile sorunlar yaşadım ama aynı zamanda aras ve yurtiçi ile de yaşadım.Hangisinden kaçsam bilemiyorum hepsi birbirinden pırlanta.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Ben özellikle yakındaki şubede hep güleryüzlü yardımcı hizmet var diye mng tercih ederdim. mng ile gelsin diye fazla para verdiğim dahi oldu. Ama 1 haftadır duyduğum yalanlardan gına geldi. Ne farkı var hepsi yapıyor demek bence bu işe ortak olmak. Şimdi ben bunlara para kazandıran şirketlerden sipariş verirsem kendime olan saygımı kaybetmişim demektir. Gerekirse eskisi gibi kahvemi yurtdışından alırım. Ptt geç getiriyor kaybediyor ama en azından yalanla insanları kandırmıyor. mng açıkça yalan, ahlaksızlık ve dolandırıcılık içinde. Bu saatten sonra buna göz yuman ve bu şirketle çalışan tüm e ticaret siteleri de aynı ahlaksızlığın parçasıdır. Sonuçta kargo firmalarını kendileri tercih ediyorlar. Sürat ile yaşadığım sorunlardan ötürü coffee department'in kahvelerini çok sevmeme rağmen uzun zamandır sipariş vermiyorum. Vermeyeceğimde. Şimdi mng ile daha çok kavurucuyla çalışmayı bırakmış oluyorum. Gerekirse hepsini bırakırım. Çünkü bunlara para kazandıranlar bu namussuzluğa ortaktır bence.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
Geçmiş olsun talihsiz bir olay yaşamışsınız. Zaman zaman şubelerle alakalı bu tarz sıkıntılar olabiliyor.
ben de kesinlikle size katılıyorum. burada en önemli sıkıntı galiba şube oluyor. mesela çoğu kişinin yaka silktiği yurt içi kargo benim en az sorun yaşadığım kargo. burada en önemli görev bence kargolar ile anlaşan firmalara düşüyor. tüketicinin seçim yapabilmesi için en az iki kargo şirketi ile anlaşsalar bizler de arasından seçim yapabiliriz.
 

DessoEldest

Yeni Demleyici
Katılım
18 Ara 2016
Konum
Kayseri
Mng kargonun ayrıca sevmediğim yanı poşetlerinin kokulu olması. Gerçi pek sevmediğim diyemem kahve harici paketlerde hoş oluyor. Ama kahve bu poşetlerde taşındığı zaman sanki kahveye siniyor koku. Kahve kokusunu bastırıyor, kokuyu alamıyorum.
 

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Ben şahsen kötü hizmet aldığım kargo firması ile çalışan yerlerden sipariş vermiyorum. Hatta çoğuna da mail attım bu firma ile çalışmaya devam ederseniz artık alışveriş yapmayacağım diye, kimisi dönüş yaptı, evet farkındayız çok şikayet var değiştireceğiz diye kimisinin umurunda olmadı. Bazı alışveriş sitelerinin birden fazla kargo seçeneği sunması bu açıdan güzel oluyor. Ama şöyle de bir şey var şubeden şubeye hizmet anlayışı da değişiyor. O yüzden şubeler hakkında şikayette bulunmak belki daha faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak güya bunlar köklü kargo firmaları ama hiç biri bir standart hizmet anlayışını tutturamamış onca senedir, anca şekilcilik yapıyorlar.
 

cemeray

Yeni Demleyici
Katılım
21 Eki 2016
kargo firmaların hepsi ile sorun yaşamış biri olarak memnuniyet sıram, yurtiçi-mng-ups-sürat-aras şeklinde olur. daha önce en çok kavgayı ettiğim sürat kargoydu ama toparlandılar. kargo firmalarının şubelerine göre farklılık gösteriyor. 2 gün önce aras kargo üzerinden iade için şubesine gittim 2 tane sivilceli ergeni koymuşlar şubeye ağızda sakız sistem yok diyor. heryer kargo paketi ile dolu ve yürürken ayakları ile iteleyip duruyorlardı. sürat kargo deneyimlerimden sonra artık tepki göstermeyi bıraktım, sinir olmakla kalıyorsunuz çünkü müşteri hizmetlerindekiler de aynı. bu arada, Ümraniye'den verilen kargoya verilen ürünü 5 günde Eyüp'e getiremeyen araskargo denen firma Çin kargolarının dağıtımına talipmiş :eek:
 

freedom

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ara 2016
Konum
İstanbul
Son siparişimde MNG kargo'dan "eve geldik bulamadık" tarzı bir sms aldım. Tüm gün evde olup Aras kargo'nun beni evde bulabildiği bir gün MNG nasıl bulamıyordu anlamak mümkün değildi. Normal şartlarda kapıya kağıt bırakmaları gerekirken bu arkadaşlar uğramadan uzaktan SMS ile bu işi halledebiliyorlar. Çok gerekmedikçe kargo adresi olarak çalıştığım firmanın adresini veriyorum. Bu adamlar müşterilerini segmente ederken firmaları farklı bir kategoride değerlendiriyorlar. İş adresime yönlendirdiğim kargoların %99' u sorunsuz teslim ediliyor. (Bu arada Yurtiçi kargonun ev adresime İstanbul içi 3 günde teslimat gerçekleştirdiğini de atlamadan bitirmek istemiyorum.)
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Arkadaşlar ben de arkadaşıma brownie yaptım ve ertesi gün Ankara'dan İstanbul' yolladım. Pazartesi günü yolladığım kargo bir gün sonra şubede olmasına rağmen dağıtıma çıkmamış ve gün sonuna kadar beklemiş ancak gelen giden olmamış, Çarşamba günü akşama doğru eline ulaşmış ancak o da şirketin kapısına bırakıp haber bile verilmemiş, tabii ki bu da MNG kargo; sırf Türktelekom'un indirimi var diye yolladığıma yollayacağıma pişman oldum, kek bayatlamıştı gittiğinde.

Ertesi gün Aras kargo ile gelen kargomu iade etmeye yine şubeye gittiğimde tüm çalışanlar güler yüzlü sürekli "efendim" hitabıyla konuşuyorlardı ve aşırı kibarlardı. Şok oldum resmen hiçbir kargoyu ordan oraya atmıyorlardı düzgün düzgün arabaya dizdi ve arkaya odaya götürdü. Kesinlikle ben de Aras kargoyu tercih diyorum.
 
S

sonysinger

Guest
En son bu konuda bu forumda bir eleştiri yazdığımda, benzer tepkiler veren başka üyeler de olmasına karşın ilgili başlığa isim veren kavurucunun sahibi Bey'in, başlığın kargo firması şikayeti başlığına dönüştüğüne ilişkin serzenişi ve diğer kargo firmalarının da pek farklı olmadığından dem vuruşu ile karşılaşmıştım. Ki hakkını kesinlikle teslim etmem gerekir ki, mng nin rezilliğini telafi etmek için bana yeniden kahve göndermiş ve ücretini ödemek istediğimde kabul etmemişti. Gelgelelim ortada bu kadar şikayetçi kahveseverin mağduriyeti varken, başlığı şikayet başlığına çevirmişsiniz! yaklaşımı bana üzücü gelmiştir. Memnuniyetinizi foruma şikayetinizi bana bildirin, yaklaşımı gibi gelmişti bana bu hareket. O sebepten ben de bu kavurucudan sipariş verme konusunda tereddütlüyüm halen...
 
S

sonysinger

Guest
Son siparişimde MNG kargo'dan "eve geldik bulamadık" tarzı bir sms aldım. Tüm gün evde olup Aras kargo'nun beni evde bulabildiği bir gün MNG nasıl bulamıyordu anlamak mümkün değildi. Normal şartlarda kapıya kağıt bırakmaları gerekirken bu arkadaşlar uğramadan uzaktan SMS ile bu işi halledebiliyorlar. Çok gerekmedikçe kargo adresi olarak çalıştığım firmanın adresini veriyorum. Bu adamlar müşterilerini segmente ederken firmaları farklı bir kategoride değerlendiriyorlar. İş adresime yönlendirdiğim kargoların %99' u sorunsuz teslim ediliyor. (Bu arada Yurtiçi kargonun ev adresime İstanbul içi 3 günde teslimat gerçekleştirdiğini de atlamadan bitirmek istemiyorum.)
Doğrudan yalan söylemeye çekinmiyorlar maalesef. ..
 
S

sonysinger

Guest
ben de kesinlikle size katılıyorum. burada en önemli sıkıntı galiba şube oluyor. mesela çoğu kişinin yaka silktiği yurt içi kargo benim en az sorun yaşadığım kargo. burada en önemli görev bence kargolar ile anlaşan firmalara düşüyor. tüketicinin seçim yapabilmesi için en az iki kargo şirketi ile anlaşsalar bizler de arasından seçim yapabiliriz.

Plak siparişlerimi katlayarak getirmeleriyle beni benden almışlığı da vardır, adreste beni bulamadıkları her seferinde kargomu zahmet edip yakındaki bir tanıdığımın iş yerine bırakma jestleriyle kalbimde yer etmişliği de vardır Yurtiçikargo nun :D
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Bir arkadasimla biraz once konuştum, MNG kargo el değiştirmiş, kargosunu kaybetmisler ve 8 gun sonra gelmis uzerinde kayip etiketleri varmis ve kargo berbat durumdaymış, belli sure kullanma dedi.

Bunun yaninda yurtici kargo da sıkıntılı hep gec getiriyor, dağıtıma çıkardım diyor o gun geciyor ertesi gun aksam saat 21.45te kargo getiriyor, dahasi kargolar hep eziklerle dolu oluyor ve kutulari nasil attiklarina kac kere sahit olmuslugum vardir.
 

fatihonder

Yeni Demleyici
Katılım
21 Mar 2017
Mng kargonun takip sistemi çok kötü. Bir gün kargo gelmedi aradım şubede dediler almaya gittiğimde öyle bir kargo yok dediler. Şube görevlisi inanılmaz bir şey söyledi: “kargo kaybolmuştur belki ne yapalım”. Müşteri hizmetlerini arayıp söyledim ama ilgilenmediler bile. İlginç bir şekilde eve döndüm kargo gelmişti. Şirketten ziyade çalışanlar çok önemli burda ups veya yurtiçi evde bulamadığında arıyor komşuya vs bırakmalarını rica ediyorum, sorun olmuyor. Olabildiğince sorun çıkarmayanlara yöneliyorum ama bazen yapacak bir şey de olmuyor. Ülke olarak haksızlığa karşı hiçbir şey yapamıyoruz maalesef.
 

formul

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Ara 2017
İnsanlar o kadar çok sorun yaşıyor ki, bir bölgede x kargo iyi hizmet veriyor diğer bölgede aynı firma berbat hizmet veriyor.

Yıllardır satıcılar kargo şirketi seçme özgürlüğünü müşterilerine sunmayı akıl edemediler. Bu kadar iş bilmezler.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
ben de bildiğim kadarıyla konu üzerinde ahkam keseyim:

tüm firmaların kargo şubelerinin çoğu franchise. dağıttıkları kargo başına para alıyorlar, dağıtamadıkları için de cezalı duruma düşüyorlar. burada yurtiçi kargo başta olmak üzere kargocuların "adreste bulunamadı" formülü devreye giriyor. "adreste bulunamadı" şubeler ile kargo firmalarının aralarındaki danışıklı dövüş taktiği. normalde şube "adam yoktu, yetiştiremedik" dese kargo firması bunu mazeret olarak kabul etmeyecek, ancak "adreste bulunamadı" dediğinde firma bunun yüzde 90 yalan olduğunu bilse de kabul ediyor. şubeler de bu açığı kullanıp, iş yeri adreslerine dağıtımı yapıyor, ev adreslerini "adreste bulunamadı" sistemine atıyor. çünkü iş yerleri genelde birbirine yakın, kargoların dağıtımı kolay vs. evdekiler de haklı olarak kargosunun gelmemesine değil, bütün gün beklediği halde yalan söylenmesine isyan ediyor. "kargonuz dağıtıma çıkmadı aslında, gelip alırsanız alırsınız, almazsanız çok da fifi" yazsalar kargo takip sayfasına daha az tepki çeker mevcut durumdan. maalesef ev adresleri konusunda bu ahlaksızlık tüm kargo şirketlerinin ortak noktası.

pizzacılarda da sıklıkla görüldüğü gibi bu sektörde de şubeler arası fark dağlar kadar. aslında genel toplamda yurtiçi kargo en başarılı kargo olmasına rağmen, öyle şubeleri var ki destan yazıyorlar. şube sahipleri küçük hesapçılık yaptığı ve kurumsal kimlik umurlarında olmadığı için, fazladan 2 adam, 1 araba almak yerine, "şirketlere dağıt, bireyselden de gelip alan alsın, almayanı da geri yolla" mantığıyla iş yapabiliyor.

maalesef toplumumuzda tepki gösterme ve hak arama özellikleri çok geride kalmış. bunun bir nedeni de geçmişte tepki gösterip sonunda bir şey olmadığını ve sinir olduğunla kaldığını görmek. (maalesef ben de bu noktaya hızla kayıyorum)

kargo firmalarının durumundan bağımsız, insanların mng ve sürat kargo ile çalışmasını da açıklayayım. yurtiçi ve aras kargo piyasanın şımarık çocukları. işletmeye özel fiyat alabilmek için şubeye gidip o şube ile anlaşma yapmalı ve belirli bir taahhüt altına girmelisiniz. iyi fiyatlar alabilmek için, özellikle başlangıçta hiç ulaşamayacağınız adetler istenilebiliyor. anlaşma yapılmadığında da zarf yani 500 gram altı gönderilerin ücreti 18 lira civarı. mng çeşitli platformlara üyelikle uygun fiyat avantajı sunarken, sürat kargo hiç uğraştırmadan, şu kadarlık paket al, tek seferlik gönderim bu kadar olsun, istersen 3 ayda kullan, istersen 3 yılda diyor. bu da iki firmayı işletmeci için tercih edilir kılıyor.

bu kargo sorunun bence ülkemiz için çözümü devletin düzgün ve uygun fiyatlı posta hizmeti vermesi. eğer böyle olsaydı kargo firmaları da tercih edilebilmek için kendilerini zorlarlardı. aslında bu sorunun çözümü firmaların şubelerine daha kesin kriterler getirmesi, x gönderi başına çalışan ve araç bulundurması, hangi sebeple olursa olsun yüzde x altı dağıtım olduğunda ceza uygulanması gibi önlemlerle çözülebilir demek isterdim. ancak piyasadaki tüm firmaların kötü olması, firmaların kartelci anlaşmaları, şubelerin küçük hesapçılığı, personelin köyle kurnazlığı vs. memleket gerçekliği varken, kendi ülkesinde mükemmel hizmet veren dhl'in (ve öyle olduğunu tahmin ettiğim ups'in) türkiye performansına da bakarak devlet kapitalizmi dışında bu sorunu çözecek yöntem yok diye düşünüyorum.
 
S

sonysinger

Guest
ben de bildiğim kadarıyla konu üzerinde ahkam keseyim:

tüm firmaların kargo şubelerinin çoğu franchise. dağıttıkları kargo başına para alıyorlar, dağıtamadıkları için de cezalı duruma düşüyorlar. burada yurtiçi kargo başta olmak üzere kargocuların "adreste bulunamadı" formülü devreye giriyor. "adreste bulunamadı" şubeler ile kargo firmalarının aralarındaki danışıklı dövüş taktiği. normalde şube "adam yoktu, yetiştiremedik" dese kargo firması bunu mazeret olarak kabul etmeyecek, ancak "adreste bulunamadı" dediğinde firma bunun yüzde 90 yalan olduğunu bilse de kabul ediyor. şubeler de bu açığı kullanıp, iş yeri adreslerine dağıtımı yapıyor, ev adreslerini "adreste bulunamadı" sistemine atıyor. çünkü iş yerleri genelde birbirine yakın, kargoların dağıtımı kolay vs. evdekiler de haklı olarak kargosunun gelmemesine değil, bütün gün beklediği halde yalan söylenmesine isyan ediyor. "kargonuz dağıtıma çıkmadı aslında, gelip alırsanız alırsınız, almazsanız çok da fifi" yazsalar kargo takip sayfasına daha az tepki çeker mevcut durumdan. maalesef ev adresleri konusunda bu ahlaksızlık tüm kargo şirketlerinin ortak noktası.

pizzacılarda da sıklıkla görüldüğü gibi bu sektörde de şubeler arası fark dağlar kadar. aslında genel toplamda yurtiçi kargo en başarılı kargo olmasına rağmen, öyle şubeleri var ki destan yazıyorlar. şube sahipleri küçük hesapçılık yaptığı ve kurumsal kimlik umurlarında olmadığı için, fazladan 2 adam, 1 araba almak yerine, "şirketlere dağıt, bireyselden de gelip alan alsın, almayanı da geri yolla" mantığıyla iş yapabiliyor.

maalesef toplumumuzda tepki gösterme ve hak arama özellikleri çok geride kalmış. bunun bir nedeni de geçmişte tepki gösterip sonunda bir şey olmadığını ve sinir olduğunla kaldığını görmek. (maalesef ben de bu noktaya hızla kayıyorum)

kargo firmalarının durumundan bağımsız, insanların mng ve sürat kargo ile çalışmasını da açıklayayım. yurtiçi ve aras kargo piyasanın şımarık çocukları. işletmeye özel fiyat alabilmek için şubeye gidip o şube ile anlaşma yapmalı ve belirli bir taahhüt altına girmelisiniz. iyi fiyatlar alabilmek için, özellikle başlangıçta hiç ulaşamayacağınız adetler istenilebiliyor. anlaşma yapılmadığında da zarf yani 500 gram altı gönderilerin ücreti 18 lira civarı. mng çeşitli platformlara üyelikle uygun fiyat avantajı sunarken, sürat kargo hiç uğraştırmadan, şu kadarlık paket al, tek seferlik gönderim bu kadar olsun, istersen 3 ayda kullan, istersen 3 yılda diyor. bu da iki firmayı işletmeci için tercih edilir kılıyor.

bu kargo sorunun bence ülkemiz için çözümü devletin düzgün ve uygun fiyatlı posta hizmeti vermesi. eğer böyle olsaydı kargo firmaları da tercih edilebilmek için kendilerini zorlarlardı. aslında bu sorunun çözümü firmaların şubelerine daha kesin kriterler getirmesi, x gönderi başına çalışan ve araç bulundurması, hangi sebeple olursa olsun yüzde x altı dağıtım olduğunda ceza uygulanması gibi önlemlerle çözülebilir demek isterdim. ancak piyasadaki tüm firmaların kötü olması, firmaların kartelci anlaşmaları, şubelerin küçük hesapçılığı, personelin köyle kurnazlığı vs. memleket gerçekliği varken, kendi ülkesinde mükemmel hizmet veren dhl'in (ve öyle olduğunu tahmin ettiğim ups'in) türkiye performansına da bakarak devlet kapitalizmi dışında bu sorunu çözecek yöntem yok diye düşünüyorum.
Ptt nin kargo hizmeti de evlere şenlik. Ayın 24 ünde Denizli'den yolaçıkıp 25 inde Bahçelievler ktm ye ulaşan kargoyu 10 gün sonra teslim edebildiler. Ucuz diye katlanıyorsun ama son zamanlarda fiyatlarında da oynama olmuş.
 

Altu

Boxxcoffee Firma Yetkilisi
Katılım
20 Ocak 2017
Kargo şirketlerinde az iş gücü ile çok iş yapılmak istenmektedir, bu yüzden iş baskısı yüzünden sektörün içinden gelen ve nispeten vasıflı olan arkadaşlar başka sektörlere hızlıca geçiş yapmaktadırlar. Kurdukları sistemler avrupa ile rekabet edebilir; ama çalışan niteliği çok uzak. Ayda 600-800 gönderi yapan biri olarak yerli kargo firmalarının hepsi ile sorun yaşadım. MNG, Yurtiçi, Aras sonuçta bu şirketlerin hepsi bu ülkede, iş gücü bu ülkeden; bu şirketlerin hepsi ile aylık gönderilerinizin %95'ini sorunsuz ulaştırırsınız ama her zaman sorun yaşadığınız bölgeler ve şubeler olabilir. Çözüm boykot etmek ise alışveriş yapacak kargo şirketi bulamayacak hale gelirsiniz. Hepsinden yalan beyan, kaybolan kargo gibi sorunlarla karşılaştım. Çözüm için UPS dediler; ama UPS'in sabit şubesi olmadığından daha fazla problem yaşanıyor. Alıcı adresinde olmadığı zaman kargo teslimi başka bir güne erteleniyor ve bu şekilde denkleşemeyen sevkiyatlar uzayıp gidiyor.
Bütün kargo şirketlerine ayrı ayrı küsmüş müşteri grupları var ve herkesi aynı şekilde.
Yurtiçi kargo: kahve çuvallarını taşımıyorlar ve bu bir roastery için önemli bir konu. Ayrıca MNG kadar şikayet alan bir firma.
Aras kargo: bulunduğum bölgedeki şubeyle iletişim kurmak çok zor, her gün türkiye'nin dört bir yanına gönderi yapan ve sıklıkla problem yaşanan bir iş için iletişim önemli.
MNG kargo: sıkıntıları belli, bkz başlık
Sürat kargo: bölgedeki şoför arkadaş dükkana her geldiğinde hasta akrabaları için yardım toplamaya çalışıyor
UPS: perakende gönderilerin yarısına yakını şube teslim isteniliyor, kendilerinin fiziksel şubesi yok; sadece stok ve dağıtım noktaları var.
İnternette dile getirilmiş şikayetlere bakıldığında hepsi aynı firma gibi aynı şikayetleri düzenli olarak alan firmalar. Ülkedeki hiçbir kargo şirketini bir diğer kargo şirketinden daha iyi olduğunu düşünmüyorum.
 
Üst