1800 TL Bütçeli Öğütücü Tavsiyesi

alierhan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eki 2014
Konum
İzmir
hocam, benim kişisel fikrim; türkiye şartlarında bireysel kahve tüketenler için 1350 dolar ve buna ilave olarak kargo + gümrük vergisi vs. çok büyük rakamlar. bana sorarsanız böyle bir şeye girmeyin. ha ben illa alacağım diyen arkadaşların da kendi kararlarıdır. onlara da saygım sonsuz, almak isteyebilirler.

bunlara ilave olarak "baratza virtuoso nasıl?" derseniz onun da performansı gayet iyi. comandante ve lido'ya göre biraz daha fazla toz çıkardığından bu durum tatlara yansıyor ama o kadar abartılacak fark yok. aradaki farkı elbette anlıyorsunuz ama o da güzel kahveler yaptırıyor. hatta bazı kahvelerde performansı diğerlerine çok yakın oluyor.

şimdi başa tekrar gelirsem; el değirmeni alacaksanız, illa 1350 dolar olanı alacağım diye bir durumunuz yoksa almayın :D comandante'yi tavsiye etmemin en büyük sebebi yurt içi satışı ve bundan daha önemlisi desteğinin olması. bu gerçekten çok güzel bir durum. öğütücü ya da demleme anlamında her zaman destek alacağınız birinin olması ve sorularınızı türkçe sorup cevap alabiliyor olmak harika. aynı durum lido için de geçerli olsa onu da sonuna kadar tavsiye ederdim. eğer bunları dert etmiyorsanız elbette lido'yu da tavsiye ederim :D
Yani elektrikli bir değirmende comandante ye yakın bir performans verebiliyor. Arasındaki farkları tabii ki ustalar çok net anlarlar ama ben bu konuda amatörüm ve gurme hiç değilim. Sadece iyi bir espressoyu bütçem elverdiği ölçüde keyifle içmek istiyorum. 3 yıldır sözenle çevir çevir yıldım. Artık elektrikli bir değirmen arayışındayım. Karşılaştırma fırsatı bulan arkadaşlar varsa önerilere açığım ancak espresso bazlı bir değirmen önerirseniz sevinirim.
 

thewind

Aktif Demleyici
Katılım
13 Kas 2016
Yani elektrikli bir değirmende comandante ye yakın bir performans verebiliyor. Arasındaki farkları tabii ki ustalar çok net anlarlar ama ben bu konuda amatörüm ve gurme hiç değilim. Sadece iyi bir espressoyu bütçem elverdiği ölçüde keyifle içmek istiyorum. 3 yıldır sözenle çevir çevir yıldım. Artık elektrikli bir değirmen arayışındayım. Karşılaştırma fırsatı bulan arkadaşlar varsa önerilere açığım ancak espresso bazlı bir değirmen önerirseniz sevinirim.

hocam, benim buradaki kişisel değerlendirmem, sadece pour over demleme yöntemleri için yapılan öğütümlerde geçerli. daha önce yazdığım gibi ben espresso içmiyorum. bundan dolayı bu konuyla ilgili yorum yapmam yanlış olur.

arayışınız sadece espresso içinse comandante'nin espresso odaklı öğütücüsünü (ironheart) "sadece tavsiye" edebilirim. bunun da sebebi sadece espresso odaklı olması ve türkiye resmi satışının ve desteğinin olması. bu arada üst seviye değirmenlerin öğütme hızı sözen'den çok daha iyidir. daha önce lido ile ilgili konuda aşağıdaki video'yu paylaşmıştım. (2:33'den sonrasını izleyin) comandante'de benzer performans verecektir;

ama ben yine de elektrikli birşey istiyorum diyorsanız maalesef beni aşıyor :D

 

usual66

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Ocak 2015
Malzeme alırken temel prensibim tekrar edilebilirliktir. Makine için de değirmen için de geçerli bu. Yani çok ucuz bir makine veya değirmenden çok iyi sonuç alabilirsiniz fakat bunu her seferinde sağlayamıyorsa veya makul bir sapma yoksa o makineyi almam şahsen. Burda model bazında yorum yapmak istemiyorum şahsi fikrimdir ve bu hobide öğrendiğim en önemli kuraldır.

Neden eureka; (yazdığınız üç modeli de kullanmadım)
+Kullanan arkadaşlardan ve yıllardır okuduklarımdan hiç olumsuz yorum hatırlamıyorum. Herkes memnun.
+Espresso odaklı düşünüyorsanız vario dan daha iyi olduğu ve espresso da daha pahalı bir çok makine ile aynı sonuç yerdiği aşağıdaki incelemede belirtilmiş.
https://www.bellabarista.co.uk/pdf/compactgrinder1closerlookv3.pdf
+ Ayrıca çok fantastik tartışmalarda partikül boyutunun ek43 ile aynı olduğunu bu nedenle espresso da çok iyi sonuç verdiğini okumuştum. Fakat başlığı hatırlamıyorum.

Sette konik dişli olduğu için aynı sepete koyamıyorum. Ayrıca fiyat olarak da sizin meblağı geçiyor sanırım. Yeni çıkan bir model bu nedenle de fazla yorum okumadım. Fakat şurda çok övmüşler;
https://www.home-barista.com/reviews/baratza-sette-270-review-t41369.html
Sette hakkında çekincem plastik parçalar, ayar bozulması gibi olabilecek orta/uzun vadede oluşabilecek sıkıntılar.

Sonuç olarak olsam iki değirmeni de görüp mümükünse biraz kurcalayıp karar veririm. Ergonomik, görüntü herşeye rağmen insanın fikrini etkileyebiliyor. (Konik dişli espressoda daha esnektir daha fazla hata kaldırır yukarıdaki yorumda da belirtilmiş zaten.)
 

erkannhl

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2016
. 3 yıldır sözenle çevir çevir yıldım. Artık elektrikli bir değirmen arayışındayım. .

Off hocam çok iyi anlıyorum sizi 1 senedir bende çok çektim sabah okula gidecek kardeşime akşamdan kahve çek okuldan gelince kahve çek , kendime kahve çek derken çok yoruyordu şarjlı matkap uydurdum bir müddet öyle devam ettim, birde üzerindeki sarı denilen maden; arkadaş ne pis kokuyor sanki balık temizlemişim gibi ellerim çiğ balık gibi kokuyordu neyseki şansıma 2.el bir ticari değirmen denk geldi bütün sorunlarım bıçak gibi kesildi.ÖTD
fz6c6q.jpg
 
Son düzenleme:

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Hocam benim tavsiyem de eureka mignon olacaktır.Fakat sadece espresso yapacaksanız size uzun yıllar gider.Sağlamlık açısından.Hem kademesiz.İsteğiniz gibi oynarsınız fazlasıyla yeter.Eureka mignon olmazsa o fiyat aralıklarında macap,vario,quamar falan aklıma geliyor.El değirmeni düşünürseniz de bu sefer de comandante diyeceğim.Hem ülkemizde desteği var hem dayanaklı.Espresso ayarından pour overa dönmek kolay.Sözen konusundaki haklı isyanınızı uzun süre yaşamış biri olarak anlıyorum:Kokan eller,çevir çevir öğütülmeyen kahveler,sürekli ayar vidasının oynaması,...Hepimiz yaşadık bu sözen ile espresso maceralarını :D
 

engin

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ağu 2015
Yıllardır kendi ilgi alanlarım doğrultusunda, bilgisayar, ev elektroniği, otomobil gibi konularda çeşitli forumları takip ederim. Kahve konusuna da diğerlerine kıyasla yeni başladım sayılır.
Bu forumlarda marka fanatikleri sürekli birbirlerine girerler, bazıları uzaklaştırma cezaları bile alırlar. Tartışma konuları çoğunlukla aynıdır; üreticilerin pazarlama dokümanlarında kullandıkları değerler ve inceleme sitelerindeki yorumlar. Yok filanca markanın motoru 545 beygirmiş filanca markanınki 495 beygirde kalmışmış, yolda madara olurmuş!
Yahu arkadaş sen 200-300 beygirin üzerinde araba kullandın mı hiç? Türkiyedeki trafikte bu arabalarla gaza basmaya bile korkarsın. Aynı şekilde Filanca televizyonun siyahları çok daha siyahmış bu yüzden diğerlerinin üç katı fiyatını hak ediyormuş. Bu tartışmalar böyle uzar gider. Öğrenci bütçesiyle sorun çıkarmayacak araba tavsiyesi isteyene Bmw ler Mercedesler filan tavsiye edilir. Bu arada bu tavsiyelerde bulunanların çoğunun ehliyeti bile yoktur. Ürünlerin kullanımıyla ilgili bir soru sorduğunuzda çoğunlukla cevap bile alamazsınız, çünkü forumları sayfalarla doldurunlar genelde ürünü görmemiş, sadece pazarlama dokümanlarını ve inceleme sitelerindeki yorumları okuyanlardan oluşur. Gerçek hayatta farkına bile varamayacakları farklar için sayfalarca tartışıp dururlar.

Yanlış anlaşılma olmasın bu forumdakiler de illa böyledir demek istemiyorum ama 1800 tl bütçe ile tavsiye istenilen elektrikli öğütücü konusunda ilginç yorumlar gelmeye başlamış, tavsiye isteyen de çok haklı biçimde duruma isyan etmiş.

Şu kısa kahve serüvenimde kahvenin lezzetini belirleyen en önemli unsurun insanın kendisi olduğunu düşünüyorum. Öğütücü filan önemli tabii de, piyasada 60 tl ye satılan el değirmeniyle espresso için kahve çekmek mümkünken 8-10 bin liralık değirmenlerden bahsederseniz ben de şu soruları sormak isterim:
- Her zaman aynı kuvvet ile paralel tamp yapacağınızı nasıl garanti ediyorsunuz? Bir tarafı yarım milim daha fazla bastırırsanız kahvenin lezzetine binlerce liralık değirmen farklarından daha fazla etki etmez misiniz?
- Kullanacağınız çekirdekleri insanlar kavuruyor. Belki son siparişiniz bir öncekinden 30 saniye daha fazla kavrulmuştur. Binlerce liralık değirmenin yaratacağı fark bundan daha mı fazla olacak?
- Latte yaparken buhar çubuğunu hep aynı açıyla, aynı derinliğe daldırabiliyor musunuz?
Ve bunun gibi kahve yaparken size bağlı bir sürü parametre var. Bunların her birinin yada en azından toplamının, kahvenin lezzetine değirmenlerin yaptığı farktan daha çok etki yapacağını düşünüyorum.
Kendi kabiliyetlerimiz konusunda mükemmeli yakaladık mı ki kullanılacak araçlar için mükemmeli arıyoruz?

Tabii her şeyde mükemmeli aramak iyidir ama bütçe ve istekler belirtilmişken çok farklı şeylerin yazılması niye?

Arkadaşın mesajında el değirmeni veya bütçesine göre elektrikli değirmen demiş. Bu doğrultuda da insanlar yorumlarını yapmış ki tecrübeme dayanarak el değirmenlerinin o bütçelerdeki değirmenlerden daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum. Ama diğer yandan zahmet kısmından taviz vermeniz gerekiyor ki bu da her kişiye uymaz.
İyi bir espresso içmek için göz ardı edemeyeceğiniz şeyler var. Kahveniz ve ekipmanınız iyi olmaz ise insanın yapacakları kısıtlıdır. Özellikle espresso için ise en önemli ekipman değirmeninizdir. İyi kahve yapma kısmında insanın rolü hep en sondadır ama son olması önemsiz olduğu anlamına gelmez. Ayrıca, 60 tl'lik bir değirmene gerek duymadan da espresso içebilirsiniz. Gidip çekilmiş kahve alırsınız makinaya koyarsınız akanı içersiniz olur biter ya da gidip 10 lira verip espresso alıp içersiniz. Benim söylemek istediğim fiyat/performans/tatmin ölçeğinde el değirmeni mutlaka düşünülmesi gereken bir seçenek.
 

engin

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ağu 2015
Arkadaşlar burada yorum yapanlara çok teşekkürler. 1800 TL ye elektrikli değirmen ne alabiliriz diye yola çıkıp 4000tl lik Helor el değirmenini tavsiye ettiğiniz için ekstra teşekkürler. 3 yıldır Sözen el değirmeni kullanıyorum. Fiyatı 60tl. Fiyat fayda oranını göz önünde bulundurarak Helor neredeyse 70 kat lezzet patlaması yasatabilir mi merak ediyorum. Ustalara buradan sormak istediklerim sorular var.
Burada yorum yapan bir çok arkadaşımın yurt dışı sitelerdeki yorumlara bakarak paylaşımda bulunduklarını biliyor ve hiç birisini suçlamaya çalışmıyorum. Burada büyük bir çoğunluğumuz amatör.
Bahsedilen Helor değirmeni inceledim. Mazzer konik capaklar kullanılmış. Çapı belirtilmemiş ama mazzer en pahalı konik capakları 83mm lik olanı ve fiyatı 254$. Değirmenin fiyatı 935$. Hepimiz tahmin ederiz ki Helor bu capakları bu fiyatın çok çok altında çalmıştır. ARGE , tasarım, üretimin ne kadar maliyetli olduğunu biliyorum ama bu fiyatlar sizcede fahiş değil mi?
Yine bir arkadaşımız comandante' nin ek43 e yakın değerler verdiğini yurtdışı sitelerde bulup paylaşmıştı. Burada da bir mantıksızlık yok mu? 1000₺ 12000₺ ye rahat rahat kafa tutuyor. İyi o zaman comandante' yi alalım kafasında şarjlı matkabı taktik mi al sana ek43. Tabii ki bu söylediklerime katılmıyorum ve biliyorum ki ek43 hali hazırda öğütme standartlarını belirleyen bir değirmen.
Forumda bu paylaşımları yapan arkadaşlar acaba bunları paylaşırken siz kendi mantık süzgecinden geçirdiğiniz mi? Çünkü ben buradaki mantığı bir türlü anlamıyorum. Comandante ek43 e yakın değerler elde ediyorsa aynı capakları alalım iyi bir tasarımla elektrikli bir değirmene dönüştürelim 10000₺ den de satalım. Kusura bakmayın ama anlamıyorum ve sanırım anlayamayacağım. Espresso performansı baz alındığında sette ,euroka mignon, vario gibi değirmenler bu bahsedilen el degirmenlerinin yakınından bile geçemez görünüyor. Gercekten deneyen var mı merak ediyorum bu elektrikli değirmenlerin herhangi biri ile Helor veya comandante' yi karşılaştırdiginizda en az iki kat lezzet farkı oluyor muymus?
Umarım birileri benim bu sitemkar sorularıma kızdan ve kırılmadan cevap verir.

Şahsım adına Helor ile Mazzer'i deneyen biri olarak Helor'un 2 değil kat kat daha iyi sonuç verdiğini söyleyebilirim. EK43 tamamen ticari bir öğütücü ve günde onlarca kahve satan yerler için tasarlanmıştır. Bu doğrultuda kendi fiyatını belirliyor. Fiyatının 10-12bin lira olması 1000 liralık değirmenle benzer olmayacağı anlamına gelmez ama benzer olması fiyat farkının saçma olduğu anlamına gelmez. EK43 ile 2 saniyede 20 gr öğütürken el değirmeni ile 1 dk sürecektir bunu da uzun döneme vurursanız fiyat farkına yansır. Ayrıca, EK43 size para kazandırsın diye tasarlanmışken,1000 TL'lik değirmen sizi şahsen mutlu etsin diye tasarlanmıştır.

Ankara'da olup farkı görmen isteyen var ise Helor'u getirebilirim ve elektrikli değirmeni ile kıyaslayabilir. Aslında ABD'de bu tarz buluşmalar çok fazla yapılıyor. İnsanlar bir araya gelerek denemeler yapıyor ve ona göre daha iyi karar verebiliyorlar..
 

experienced

Aktif Demleyici
Katılım
13 Eyl 2017
.



Arkadaşlar,

Aslında sorun başladığınızdaki ile devam eden süreçte öğütülen miktarın anormal şekilde artıyor olması.

Sadece akşamlar iyi bir kahve içmek için başladığım bu kahve hobisinde, maksimum 950 Gr kadar kahve tüketeceğimi hesap ediyordum.

Bir keresinde ekstradan siparişime Ethiopia Mormora Türk kahvesi ekledim.

Ooo Kayın validem, eşim, annem, kardeşlerim bayıldılar bu kahveye,

Hatta ara sıra ben bile içiyorum, oysa eskiden yılda bir ya da 2 tane Türk kahvesi içerdim.

Ya arkadaş almak iş değil ki onu öğütmekte sorun!!

Bir gece çocuğuma ben bir Cafe Latte yapayım dedim, yaa arkadaş sıradan bildiğin migros sütü ile öyle köpük mü olurmuş?

Çocuk şimdi her akşam istiyor,

Zaten süt içmezdi, tek shot a 6 shot süt kullanıyorum (ilk zamanlar 5 shot ile yapıyordum) yapsam her akşam içecek.

E gelen misafirler, ekipmanı görünce bize de bundan yap diyorlar.

Öyle ki ayda 3 Kg aşıyorum bazen. Hatta ekstrem durumlar olunca günlük yarım kilo oluyor.

Ve artık kahve fiyatlarının yüksek olduğunu düşünmeye başladım.

Eee bu arada öğütürken değirmen zaten önemliyken, bu kadar çok öğütüldüğünde daha da önemli hale geliyor.

Çünkü bu kadar çok öğüttüğünüzde Kruve ile de uğraşılmıyor.
 

asait

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Eyl 2017
Konum
İstanbul
Herkese merhaba öncelikle. 3 yıllık el değirmeni maceramdan sonra ben de 4-5 aylık değirmen arayışında comandante vario ve sette arasında kalmıştım. İki hafta önce Petra'dan sette alarak bu arayışı şimdilik sonlandırdım. Şuan espresso makinem yok ancak bir iki aya bütçe ayarlamayı düşündüğümden öncelikle değirmen almak istedim. Hem drip hem espresso odaklı değirmen bulmak neredeyse mümkün değil. Ancak ev kullanıcıları için optimum olmasa da hem pour over hem de espresso için ortalamanın üstünde sonuç verecek 2000lira bütçede en iyi değirmenlerin bu üçü olduğuna karar verdim. Sette fiyat olarak variodan daha uygun ve ekstra 25 dolara değişebilir dişlisi sayesinde 2 değirmen almış gibi oluyorsunuz. Diğer dişli henüz Petra'nın stoklarında bulunmuyor ancak sipariş verilmiş yılbaşından sonra stoklara girecekmiş. Hem fiyat açısından hem de dişli açısından Sette Vario'dan daha mantıklı geldi. Comandante konusunda ise her ne kadar üst düzey bir değirmen olsa da sonuçta bir müddet sonra bıkabiliyorsunuz. Ayrıca 3-4 kişilik kahve yapmak istediğinizde kahve keyfiniz eziyete dönüşebiliyor. Sette'yi şuan kalita için kullanıyorum. En coarse ayarda bile demleme süremi 30 saniye geciktiriyor. Ancak demleme oranıyma oynayarak bunu telafi edebiliyorum. Bu hafta Coffee Department'tan deneyip aldığım Etiyopya Gesha kahvesini 3 farkli değirmenle denedim. Birincisi Coffee Department'ın kendi Ek43ü ikincisi Sette ve üçüncüsü başka bi kafenin Ek43ü. 3 değirmenle de aynı tatları yakaladım ancak yoğunlukları farklıydı. Settede americanomsu belki long black tadındaken Ek43lerde tam olarak idealdi. Evde Sette ile demlediğim kahvelerde aromalar ciddi anlamla belirginleşti. Sonuç olarak stock dişlisiyle bile bir veya iki kişilik demleme yapmanız mümkün. Kesinlikle sözen hario veya porlexle kıyaslanamaz. Sesi biraz yüksek bir değirmen. Her seferinde düşük miktarda kahve öğütüyorum. Son 3-5 gramında birkaç saniyeliğene popcorn effect oluyor ancak bütün kahveyi öğütüyor. Haznede kahve kalmıyor. Dişlilerde ise 0.1 veya 0.2 gram kahve tozu kalıyor. Statik elektriklenme olmuyor topaklanma ise çok az oluyor. Parçacık dağılımı demleme için yeterince iyi. Demlemeden sonra birkaç büyük kahve parçacığını gözle görebilirsiniz ancak benim için sorun teşkil etmiyor. Espresso konusunda yurt dışı forumlarda gayet güzel yorumlar mevcut ancak daha deneme şansım olmadı zamanım olursa birkaç değirmenle kıyaslama şansım olacak o zaman konu başlığı altında paylaşırım. Uzun süreli kullanımda arıza çıkarmazsa setteden memnun kalacağım gibi. Espresso makinesi almayı düşünmeseydim alacağım değirmen comandante olurdu.
 

alierhan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eki 2014
Konum
İzmir
Herkese merhaba öncelikle. 3 yıllık el değirmeni maceramdan sonra ben de 4-5 aylık değirmen arayışında comandante vario ve sette arasında kalmıştım. İki hafta önce Petra'dan sette alarak bu arayışı şimdilik sonlandırdım. Şuan espresso makinem yok ancak bir iki aya bütçe ayarlamayı düşündüğümden öncelikle değirmen almak istedim. Hem drip hem espresso odaklı değirmen bulmak neredeyse mümkün değil. Ancak ev kullanıcıları için optimum olmasa da hem pour over hem de espresso için ortalamanın üstünde sonuç verecek 2000lira bütçede en iyi değirmenlerin bu üçü olduğuna karar verdim. Sette fiyat olarak variodan daha uygun ve ekstra 25 dolara değişebilir dişlisi sayesinde 2 değirmen almış gibi oluyorsunuz. Diğer dişli henüz Petra'nın stoklarında bulunmuyor ancak sipariş verilmiş yılbaşından sonra stoklara girecekmiş. Hem fiyat açısından hem de dişli açısından Sette Vario'dan daha mantıklı geldi. Comandante konusunda ise her ne kadar üst düzey bir değirmen olsa da sonuçta bir müddet sonra bıkabiliyorsunuz. Ayrıca 3-4 kişilik kahve yapmak istediğinizde kahve keyfiniz eziyete dönüşebiliyor. Sette'yi şuan kalita için kullanıyorum. En coarse ayarda bile demleme süremi 30 saniye geciktiriyor. Ancak demleme oranıyma oynayarak bunu telafi edebiliyorum. Bu hafta Coffee Department'tan deneyip aldığım Etiyopya Gesha kahvesini 3 farkli değirmenle denedim. Birincisi Coffee Department'ın kendi Ek43ü ikincisi Sette ve üçüncüsü başka bi kafenin Ek43ü. 3 değirmenle de aynı tatları yakaladım ancak yoğunlukları farklıydı. Settede americanomsu belki long black tadındaken Ek43lerde tam olarak idealdi. Evde Sette ile demlediğim kahvelerde aromalar ciddi anlamla belirginleşti. Sonuç olarak stock dişlisiyle bile bir veya iki kişilik demleme yapmanız mümkün. Kesinlikle sözen hario veya porlexle kıyaslanamaz. Sesi biraz yüksek bir değirmen. Her seferinde düşük miktarda kahve öğütüyorum. Son 3-5 gramında birkaç saniyeliğene popcorn effect oluyor ancak bütün kahveyi öğütüyor. Haznede kahve kalmıyor. Dişlilerde ise 0.1 veya 0.2 gram kahve tozu kalıyor. Statik elektriklenme olmuyor topaklanma ise çok az oluyor. Parçacık dağılımı demleme için yeterince iyi. Demlemeden sonra birkaç büyük kahve parçacığını gözle görebilirsiniz ancak benim için sorun teşkil etmiyor. Espresso konusunda yurt dışı forumlarda gayet güzel yorumlar mevcut ancak daha deneme şansım olmadı zamanım olursa birkaç değirmenle kıyaslama şansım olacak o zaman konu başlığı altında paylaşırım. Uzun süreli kullanımda arıza çıkarmazsa setteden memnun kalacağım gibi. Espresso makinesi almayı düşünmeseydim alacağım değirmen comandante olurdu.
Paylaşımının için çok çok teşekkürler. Ben sizin listenize euroka mignon u da ekledim. Vario pahalı geliyor. Üstelik mignon vario dan daha sağlam duruyor. Tabii sette dende sağlam. Sette benimde favorimdir. Ancak araştırdıkça duraksadim. Bütün parçalarının plastik olması ve çok sorun yaşanmış olması beni durduruyor. Ama yinede bu fiyata alınabilecek en iyi öğütücü olduğunu düşünüyorum. Tıpkı sizin gibi euroka mignon ve Vario kullanıcıları değirmenlerinin artı ve eksilerini paylaşırlarsa konu başlığının daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Mignon u düşündüm çünkü çok sağlam bir Değirmen ancak topaklanma yapabiliyor. Ayrıca öğütme sırasında Porta filtrenin dışına kahve döküldüğüne de rastladım. Tabii videolardan. Bu değirmenleri kullanan arkadaşlar daha sağlıklı yorum yaparlar. Sizinde espresso için sette yorumlarınızı merakla bekliyorum.
 

Gizemina

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Ara 2017
Doğru konuyu bulamamış olabilirim şimdiden özür diliyorum yanlış olduysa.. Ben Hario mini mill aldım yeni. Gayet memnunum öğütmesinde bi sorun yok. Espresso için 4, 5 klik demişler forumda. Delonghi ECP 31.21 kullanıyorum. Makineden "25-30 saniyede 25-30 ml. akmalı" kuralına göre 6 klikle başladım, 3 klike kadar indim ama hala 30ml'i 15 sn.de çıkartıyo makine. Kahveyi de gayet iyi sıkıştırıyorum gibi geliyo. Ama neyi yanlış yapıyorum bi türlü anlayamadım. Yardım lütfen?
 

forgondor

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2016
Doğru konuyu bulamamış olabilirim şimdiden özür diliyorum yanlış olduysa.. Ben Hario mini mill aldım yeni. Gayet memnunum öğütmesinde bi sorun yok. Espresso için 4, 5 klik demişler forumda. Delonghi ECP 31.21 kullanıyorum. Makineden "25-30 saniyede 25-30 ml. akmalı" kuralına göre 6 klikle başladım, 3 klike kadar indim ama hala 30ml'i 15 sn.de çıkartıyo makine. Kahveyi de gayet iyi sıkıştırıyorum gibi geliyo. Ama neyi yanlış yapıyorum bi türlü anlayamadım. Yardım lütfen?
tamp le ilgili bi sıkıntı olabilir. daha sağlam tamp (sıkıştırma) lemeyi deneyiniz.
 

Gizemina

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Ara 2017
tamp le ilgili bi sıkıntı olabilir. daha sağlam tamp (sıkıştırma) lemeyi deneyiniz.
Aslında baya bi sıkıştırıyorum çünkü kahve zor çıkıyo baya kaskatı oluyo bittiğinde öyle söyleyeyim. Ama farklı bi tamper almam gerek galiba..Bende başka bi sorun bulamıyorum.
 

erkannhl

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2016
Doğru konuyu bulamamış olabilirim şimdiden özür diliyorum yanlış olduysa.. Ben Hario mini mill aldım yeni. Gayet memnunum öğütmesinde bi sorun yok. Espresso için 4, 5 klik demişler forumda. Delonghi ECP 31.21 kullanıyorum. Makineden "25-30 saniyede 25-30 ml. akmalı" kuralına göre 6 klikle başladım, 3 klike kadar indim ama hala 30ml'i 15 sn.de çıkartıyo makine. Kahveyi de gayet iyi sıkıştırıyorum gibi geliyo. Ama neyi yanlış yapıyorum bi türlü anlayamadım. Yardım lütfen?
Yanlışım varsa düzeltsinler 25-30sn kuralı benim bildiğim basınçlı sepetler dahil değil videodan anladığım kadarı ile sizin makinada basınçlı sepet kullanılıyor
jt477b.jpg
 
Son düzenleme:

forgondor

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2016
espresso makinesi tecrübem yok ama haklısınız galiba burda da 15sn kadar sürüyor akış
 

experienced

Aktif Demleyici
Katılım
13 Eyl 2017
Aslında baya bi sıkıştırıyorum çünkü kahve zor çıkıyo baya kaskatı oluyo bittiğinde öyle söyleyeyim. Ama farklı bi tamper almam gerek galiba..Bende başka bi sorun bulamıyorum.


Atık kırılmadan bildiğini kalıp halinde kek gibi çıkmalı,

Zor çıkıyor ise fazla baskı uyguluyorsunuz demektir.

.
 

eyoruk

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Eki 2019
Arkadaşlar öğütücü arayışındayım, her işi bir arada yapan modellerin fiyatı yüksek olduğu için ve filtre çekimi iyi olan modelin espresso çekimi standart/vasat olabileceği için (araştırmalarıma göre geneli böyle) V60-Cold Brew-Filtre için makineli öğütücü ve espresso için ise el değirmeni almaya karar verdim.El değirmenini sadece espresso için kullanacağım.Çok nadir içerim ayarını yapıp öyle birakacağım.Değirmen klasik Sözen düşündüm, makine ise Baratza Encore ve Hario V60 bakacaktım ki bu konuda Mahlkonıg Vario adı geçmiş.Fakat fiyatı uçuk.. (gerçi zaten alacağım makine 1.500-1.700 olacak Sözen değirmen 200 lira desek ) 2.000 edecek bile.Vario için aradaki fark değecek mi ? Vario'yu listeye ekle değirmen için ayrıca uğraşmak zorunda kalmazsın diyebilir misiniz ?
 

hacitalha

Yeni Demleyici
Katılım
11 Ara 2017
Konum
Ankara
Bahsettiğiniz kombinasyon biraz sakat. Sözenin çapak konusu ciddi sıkıntı. Bütçeniz varsa hiç bulaşmayın. Espressoyu nadiren tüketeceğim derseniz iki ayrı öğütücüye para vermek çok da mantıklı değil bence. Bu başlığa yazdığınıza göre 1800 tl bütçenizin olduğunu farz edersek eureka, lelit, gaggia veya benim de kullanmış olduğum rancilio marka bir öğütücü almanızda fayda var. El değirmeni tarafında da comandante var bu fiyatta

Arkadaşlar öğütücü arayışındayım, her işi bir arada yapan modellerin fiyatı yüksek olduğu için ve filtre çekimi iyi olan modelin espresso çekimi standart/vasat olabileceği için (araştırmalarıma göre geneli böyle) V60-Cold Brew-Filtre için makineli öğütücü ve espresso için ise el değirmeni almaya karar verdim.El değirmenini sadece espresso için kullanacağım.Çok nadir içerim ayarını yapıp öyle birakacağım.Değirmen klasik Sözen düşündüm, makine ise Baratza Encore ve Hario V60 bakacaktım ki bu konuda Mahlkonıg Vario adı geçmiş.Fakat fiyatı uçuk.. (gerçi zaten alacağım makine 1.500-1.700 olacak Sözen değirmen 200 lira desek ) 2.000 edecek bile.Vario için aradaki fark değecek mi ? Vario'yu listeye ekle değirmen için ayrıca uğraşmak zorunda kalmazsın diyebilir misiniz ?
 
Üst