El Salvador - Ataco / Divisadero - Pineapple

medplus

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Şub 2017
Muhtemelen forumdaki çoğu kişinin adını duyduğu hatta PINEAPPLE olarak duyduğu kahveden bahsedeceğim.
Kavurucu: Coffee Department
İşleme Metodu: Naturel

Demleme metodu: V60
18 gr kahve - Comandante 21 Klik
300 ml 96 C su

Herhangi bir şart altında herhangi bir kahvenin ananas,mango vs. notası içerdiğini söyleyeceğimi pek düşünmüyorum. Zaten bu kahveden ananas notası alsaydım bile üstünde duracağım özelliği bu olmazdı.

Her şeyden önce inanılmaz temiz içimi olan bir kahve. İlk yudumundan soğuk haline, damaktaki bitişinden kahve bittikten sonra fincanda kalan kokusuna kadar tertemiz, mis gibi bir şey bu.

Her yudumu tadım notlarında yazan karamelin hakkını gerçekten verecek kadar tatlı. Fakat tadım notlarına yazacak olsam sanırım ben karamel yazmazdım. Her yudumun hakkını ağzı resmen doldurarak veren gövdesiyle birlikte inanılmaz yüksek tatlılığını birlikte anlatacak şey 'Tereyağlı Karamelli Missbon'. Hatta yabancı kavurucular Butterscotch diye tanımlıyor sanırım. Tahminim bizim o tada en yakın aşina olduğumuz şey Missbon.

Aromatik özelliklerini tam olarak tanımlayacak kelimeleri bulamasam da şunu söyleyebilirim. Kahveyi içtikten sonra boş fincanı uzunca bir süre zevkle koklayabilirim.

Bu kahve bana iki karar aldırdı :

1-) Naturel işlenmiş bulduğun kahveyi iç
2-) Coffee Department'a gelen kahveleri iç.
 

EK43

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Ara 2017
Konum
İstanbul
Çok az kahve getiriyorlar fakat nokta atış yapmışlar ,her zaman olduğu gibi. Pineapple çok güzeldi ,bende beğendim.Nekemtede fena değil.
 
Üst