Coffee Shop Espresso Tavsiyesi

BarisAkkol

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2018
Arkadaşlar Kolay Gelsin,

Yeni açacağımız coffee shop için görüntü açısından şık ve işlevsel anlamda beni tatmin edecek bir makine arıyorum. "la marzocco, Slayer, Kees Van Der Westen, Cimbali" gibi markalardan daha uygun olabilecek dizayn açısından da değerlendirebileceğim önerebileceğiniz bir makine var mıdır? Yukarıda yazdığım makineler bütçesel anlamda çok zorladığı için daha uygun bir makine alma durumundayım. Tercihen değirmeniyle takım olsa hiç fena olmaz.

1-)İyi izoleli kazana sahip olmalı
2-)Aynı anda 2 kahve yapacak
3-)Çift kazanlı olacak (buhar kazanı ayrı, demleme kazanı ayrı)
4-)Rotary motora sahip olacak
5-)Sıcaklık ayarı olacak
6-)Single double lounge vs. gibi kahve akışını sağlayıp otomatik duracak otomasyona sahip olacak.
7-)Bidondan su çekme özelliği ve şehir şebeke suyuna bağlanabilmesi olacak.
8 -)Atık suyu boşaltmak için şehir atık tesisatına yada lavaboya bağlayabileceğimiz bir çıkışı olacak
9-)Bunların yanında görüntüsü de iyi olmalı :D

Varsa önerilerinizi beklemekteyim.
Sevgiler,
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Hepsinin bir arada oldugu makina bulamazsiniz diye biliyorum. Yukarida saydiginiz makinalar dahil bu özelliklerin hepsine sahip degil. En azından bu makinaların hiçbirinde öğütücü icerisinde değil. Ki siz daha ucuz olsun ama öğütücüsü de icinde olsun istiyorsun. Unutmayın ucuz etin yahnisi yavan olur.

Ayrica kafe açıyorsanız yukaridaki markalardan birini alın derim, çünkü ayni anda her seyi yapabilecek kapasitede makinalar o markalarin makineleri.
 

BarisAkkol

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2018
Öğütücü konusunda yanlış ifade ettim sanırım haklısınız, öğütücü ayrı olabilir ama aynı markanın öğütücüsü olursa dizayn olarak benzer bir ürün olacağı için şık görünebilir diye düşündüm. Yanlış ifade etmişim... Hepsini aynı anda bulmak zor olacaktır fakat tasarımı da iyi olabilecek yakın ya da benzeri bir öneriniz olursa sevinirim.

Teşekkür ederim..
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Hocam, benim kavurucularda bile gördüğüm makinalar La Marzocco, La Cimbali gibi makinalar. Eger kafe açacaksanız bu makinalar uygun olur size. Ya da yari otomatik Franke marka espresso ve latte makinasi alabilirsiniz. Yanlis hatirlamiyorsam Caribou Coffeeler Franke kullaniyor ve yari otomatik makinalar öğütücüsü kendi icinde oluyor. Tamp vs. gibi seylerle de uğraşmıyorsunuz.
 

jumaru

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eyl 2017
Multi boiler ve pid'li profesyonel makinelerin hiçbirini uygun fiyata bulamazsınız, size tavsiyem rancilio classe 5, simonelli appia ii tarzı bir makine almanız. İkisinin de ikinci ellerini 8-9 bin aralığında bulabilirsiniz işinizi gayet iyi görür.

Bahsettiğiniz tanıma en uygun makine sanremo verona tcs onun da sıfırı 35 bin civarı.
 

BarisAkkol

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2018
Evet Caribou Coffeeler 'in hepsi yarı otomatik makineler kullanıyor ama ben geleneksel makinelerden yanayım :D Sanırım başka yerlerden kısıp makineden ödün vermeyeceğiz, zaten pek vermek istemiyorum ama dediğim gibi o kadar fazla detay var ki bazen işin içinden çıkmakta zorlanana biliyoruz..
 

BarisAkkol

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2018
@jumaru evet haklısınız, profesyonel makinelerde maalesef uygun bir şey bulmak zor olacak gibi.. Ayrıca bu makineleri de değerlendiriyorum "Victoria Arduino BLACK EAGLE ve Simonelli Appia." ve yukarı da yazdıklarımdan birine karar vereceğiz artık ama bunların içinde bile karar vermekte zorlanıyoruz..
 

jumaru

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eyl 2017
victoria arduino harika bir makinedir ama hesaplı değildir. hatta baristocrat kendi makinesini satıyordu sanırım 40 bin civarı bir fiyata. gayet temiz görünüyordu.

nuova simonelli appia ii fiyat performans + estetik olarak çok ideal bir makine. ben de kısa süre önce açacağım dükkan için uzunca bir süre makine aradım. en sonunda appia ii de karar kılmıştım. değirmeniyle birlikte güzel bir ikili oluyorlar. hatta tipi de şöyle :c7e77565-34fc-4039-9b16-af9e42db553e.jpeg

sonrasında uygun fiyatlı lamarzocco bulunca sattım.

sıfır düşünüyorsanız bahsettiğim sanremo verona tcs'ye bakın derim.
 

BarisAkkol

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2018
Teşekkür ederim faydalı bilgi için, Nuova Simonelli Appia Türkiye'deki distribütörü kimdir?
 

BarisAkkol

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2018
Ayrıca Sanremo Verona TCS'nin de Türkiye distribütörünü alabilirsem çok sevinirim..
 

jumaru

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eyl 2017
Sanremo'yu Şerif başaran satıyor. Simonelli'yi sanırım öztiryakiler satıyor.

Ama simonelli alacaksanız ikinci el piyasasına iyice bakın. Ben edirnede 7500 e garantisi devam eden sıfıra yakın çift gruplu simonelli appia ii compact bulmuştum. Edirne uzak olduğu için almamıştım.

Bir de değirmen çok önemli. Ona da iyi bütçe ayırın.
 

BarisAkkol

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2018
Kesinlikle, değirmen içinde iyi bütçe ayırmak zorundayız. o konuda da varsa tavsiyeleriniz dinleyebilirim..
 

9bar

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Mar 2018
Başlık biraz anlam bozukluğuna sebep olmuş gibi , sanki espressosu iyi coffee shop tavsiyesi istiyor gibi
 
Üst