Çekirdek Ekimi

kahvetiryakisi

Yeni Kahvesever
Katılım
16 May 2017
Arkadaşlar herkese merhabalar. Boş bir zaman buldum ve bu süreçte kahve ekimiyle ilgili denemeler yapmaya karar verdim. antalyada yaşıyorum. antalya iklimi kahve yetiştirmeye yakın bir iklimi var gibi duruyor.Çekirdek siparişi verdim.Önümüzdeki günlerde ekmeyi düşünüyorum. sonuçsuz bir çok deneme izledim.Sizin bu konuda bir öneriniz varmıdır. Hoşçakalın.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
selamlar,

çekirdekten kastınız kavrulmaya hazır satılan çekirdekler ise o çekirdekler işlenmiş ve hasat edildikten sonra üzerinden çok uzun zaman geçmiş oluyor. bir yaşam belirtisi olduğunu sanmıyorum, uzun süre dursalar da durdukları yerde bir bakteri oluşumu(küf vs.) olmuyor. eğer kahve tohumu aldınız da ben yanlış anladıysam, elbette deneyebilirsiniz. ama tohumdan fidana ulaşan süreci atlamak isterseniz fidan olarak alabilirsiniz direk. ben migrosta arabica fidanı satıldığını görmüştüm küçük saksıda. internette de satan yerler vardı.

ekvatora bu kadar uzak olup da kahve yetiştiren bir ülke bilmiyorum. bu yüzden başarısız olacağınızı düşünsem de maceranızın sonucunu merakla bekliyorum.
 

kahvetiryakisi

Yeni Kahvesever
Katılım
16 May 2017
İnternet üzerinden siparişi verdim. Satan firma tohumluk olarak sattığı için bunu göz önüne almışlardır diye umuyorum. aslında saksıda olanıda ayrıca deneyeceğim. Ama ilk süreç tohumun fide haline gelmesini denemek istedim. Mersin ve alanya da denemeler olmuş ve halen devam edenleri var. Birde ben denemek istedim. Bir kaç gün icerisinde ekime başlayacam ve fotoğraflayacam. eğer olumlu sonuç alırsam sizi de bilgilendiririm tabi.
 
Üst