E61 Grup Başlığı Bakımı

djdigy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Tem 2015
Merhaba,

E61 grup başlığına sahip makinamda hafif bir gıcırtı oluyor e61 kolunda. Biraz araştırdım sanırım söküp yağlamak lazım kolun içerisindeki bir parçayı. Ancak buna uygun 'Food Safe' yağ nereden bulabilirim? Aşağıdaki videodaki parçayı yağlamak lazım:

 

djdigy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Tem 2015
Kendim videodaki yağı buldum Türkiye'de varmış. Bence e61 sahibi arkadaşlar düzenli olarak yağlayarak bakımını yapsınlar basit bir işlem. Sanırım yağlamayınca parçalar aşınıyor ve ses yapıyor.

molykote 111 diye aratıp bulabilirsiniz.
 

raistlin

Tin Coffee Firma Yetkilisi
Katılım
18 Mar 2016
Gıda sınıfı herhangi bir gres kullanabilirsiniz. Yağlamanız gereken parça da ''kam'' olarak geçer. Aslına bakarsanız grup başlığına dair bir bakım bile sayılmaz, demlemeyi başlattığınız küçük kol(levetta) için yapılan bir işlemdir.

Mantığı da şudur:

Rutin kullanımınızda kam etrafında oluşan kahve yağı doğal olarak hareketli olan bu parçanın yağlanmasını sağlar. Deterjanlı backflush işlemi yapıldığında parça üzerindeki yağ da deterjanın etkisiyle sökülüp gider. Deterjanlı backflush işleminden sonra kamı çok küçük bir miktar yağ kullanarak yağlayabilirsiniz. Yağlama yapılmazsa hafif gıcırdama ve kol hareketinde sertlik görebilirsiniz, normaldir. Kısa süreli kullanımdan sonra kahve yağı tekrar bölgeyi eski haline getirir, ancak başlık sahibi arkadaşımızın yaptığı gibi doğrusu parçayı temizlik işleminden sonra yağlamaktır.

Selamlarımla,
Togay
 

keremp

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ara 2014
Konum
istanbul
Merhabalar,

bunu aramama rağmen bulamadım. benimde ihtiyacım var. nereden alabilirim? hepsiburada.com da 1kg lık var. o da çok fazla.
ebay'de buldum ama onunda kargosu filan. ne kadar sürede gelecek bilemedim.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.
@raistlin @djdigy

teşekkürler
 

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Mantığı da şudur:

Rutin kullanımınızda kam etrafında oluşan kahve yağı doğal olarak hareketli olan bu parçanın yağlanmasını sağlar. Deterjanlı backflush işlemi yapıldığında parça üzerindeki yağ da deterjanın etkisiyle sökülüp gider. Deterjanlı backflush işleminden sonra kamı çok küçük bir miktar yağ kullanarak yağlayabilirsiniz. Yağlama yapılmazsa hafif gıcırdama ve kol hareketinde sertlik görebilirsiniz, normaldir. Kısa süreli kullanımdan sonra kahve yağı tekrar bölgeyi eski haline getirir.
Bende backflushda bu kolun hareketi niye sertleşiyor acaba diyordum, bu sebeptenmiş :D
 

radoslav

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Eki 2014
Üst