Kuissential Even Grind Öğütme Incelemesi

aykansin

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Şub 2015
Konum
Sakarya
Arkadaşlar merhaba, birkaç aydır kullanmakta olduğum kuissential evengrind el değirmeni hakkında hem bilgi paylaşmak hemde sizlerin görüş ve tecrübelerinden faydalanmak adına konuyu açmış bulunmaktayım.

Değirmen ile farklı boyutlarda öğütme yaptım öğütme peformansını tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim, bu gün alt taraftaki mili sabit tutan kapağı çıkardığımda içinde orta milin oturduğu bi rulman olduğunu ve yerinden çıkmış olduğunu farkettim rulmanı yuvasına oturttuktan sonra değirmen çok daha homojen öğütmeye başladı büyük parçacıklar ve toz üretimi acayip azaldı.

Frenchpress öğütmelerimde 10 klik kullanıyordum v60 öğütmelerimde 8 klik kullanıyordum anladığım kadarı ile alttaki rulman yerinden oynadığı için öğütmedeki büyük parçacıklar ve toz beni yanıltıyordu, ancak değirmenin bu hali bile sözenden bi tık üstün performans sergilediğini söyleyebilirim olması gerektiğinden ince öğütme yapmış oluyordum.

Şimdi değerli arkadaşlar öğütme fotoğraflarına bakarak v60 ve aeropress demlemeleri için kaç klik kullanmak uygun olur, fine-medium fine-medium-coarse gibi terimler hangi ayara denk gelir değerlendirme yaparsanız sevinirim tabi bu arada bende denemelere devam edeceğim.

Bir ricam daha var bu değirmenden kullanmakta olan ve elinde kutusuda bulunan bir arkadaş varsa, kutunun arkasında demleme ekipmanlarına göre tavsiye edilen öğütme derecelerini gösteren bir resim vardı paylaşabilirmi benim kutu mutfakta atılmış.

Değirmeni genel olarak fotoğrafladım
nlZdA0.jpg



dBmr54.jpg



VDmO7V.jpg



g6EgA3.jpg


Şaftın üstünde çevirme kolunun takıldığı yerde hariolardaki gibi ayar vidası var 8 çentikten oluşan bu çarkı farklı ayarlara getirip öğütmeler yaptım.

yqgWEN.jpg



LDmMyV.jpg



Q2m57g.jpg



9N0zd8.jpg
 
Üst