Restoran Için Espresso Makinesi Tavsiyesi

Kapala

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Eki 2018
Arkadaşlar merhaba,

Restoranımız için makine arayışı içerisindeyim. Kahveden anlamayan birisi olarak işin içinden çıkamıyordum ki bu güzel foruma denk geldim. Konu hakkında yardım edebilirseniz bizi çok mutlu edersiniz.

Piyasa ortalama fiyatlarinin bir tik aşağısında fiyatlarla tahminimiz günlük toplamda 15 fincan civarı espresso ve cappuccino satışımız olacak. Cafe bölümündeki arkadaşlar çok hassas davranamayabilirler. Bu anlamda bizlere onerebileceginiz, arkadaslarin kafasini cok karistirmayacak :D önerilerinizi rica edebilir miyiz? Bütçemiz 3000-4000 civarı.

Şimdiden çok teşekkürler.
 

jumaru

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Eyl 2017
Forumda bir adet nuova simonelli oscar ii satılıyor. Sizin işinizi çok rahat görecektir. Dilerseniz satan arkadaşla iletişime geçin .
 

guclukaplan

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eyl 2017
ikinci el breville 870 lere bakabilirsiniz , öğütücü içinde olduğu için ona ek bütçeye de gerek yok, cok kafa karıstırmaz günlük 15 içecek için gidip oscar gibi bir şey almaya pek gerek yok bence zaten barista da yok sanırım , sizi ev tipi basınçlı espresso makinaları bile idare edebilir bence
 

Kapala

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Eki 2018
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.

Evet barista yok, zaten sulu yemek restoranı. Türk kahvesi ve nescafe günde 40 adet civarında gidiyor, çok fazla kahve müdavimi müşterimiz yok.
Yanımıza üniversite de açıldığı için böyle bir ihtiyaç duyduk. Bir kahve franchise açıldı yanımızda, kalite isteyen oradan alir zaten, maksat müşteri istediğinde karşılayabilelim.

Ev tipi derken Siemens Eq6 gibi bir makinayı mı kastediyorsunuz?
 
Z

ziyretci3

Guest
Breville 870 düşünülebilir barista olmadıgı için çok fazla detay ve manuel makinelere girişmeyin derim zaten amacınız nitelikli kahve degil ihtiyaç karşılamak 2.Elde temiz Breville 870 bulursunuz sanırım
 

kahvemen

Yeni Demleyici
Katılım
26 Eki 2016
Bence özensiz bir espresso verileceğine kapsül makinesi kullanın.Nespressolar hem daha ucuz hem de bilmeyen kişi için çok daha sonuca odaklı.
 

Gelbura

Firma Yetkilisi
Katılım
10 Şub 2018
Merhaba,
Barista yoksa Tam otomatik cihaz bakmanızı öneririm.

Delonghi , siemens modellerine bakabilirsiniz.

Dekonghi Esam 4500 serisinden başlayarak bakarsanız süt bölümüde otomatik olur.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Kahve için özel eleman ayıramıyorsanız, Full Otomatik makineler var..Siemens, Delonghi..Biraz daha kaliteli Jura var..Fiyatları da ev kullanıcısına fazla gelse bile bi,r işletmeye gayet uygun..Kahve çekirdeğini koyuyorsunuz size farklı kahveleri tek tuşla hazırlıyor..bazı makinelerin kendini temizleme modu bile mevcut..
Piyasada bu marka modelleri araştırısanız işinize yarar..
Daha olmadı Nescafenin Otomat tarzı yine sinema kafe tiyatro gibi, kahve amacı dışında ama büfe tarzı yerlerde kahve yapan makineleri var..
 
Son düzenleme:

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
kapsüllü makineleri de düşünün derim. normalde tavsiye etmiyoruz ama sizin durumunuzda en pratik ve en uygun çözüm gibi duruyor.
 

Kapala

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Eki 2018
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Bizim pozisyonumuzda en pratiği tam otomatik makineler duruyordu.

Hız konusunu da göz önünde bulundurunca Delonghi Eletta Ecam 45.760 makinesinde karar kılıp aldık. Performans, temizlik gibi konularda önmüzdeki günlerde bir bilgi mesajı atacağım. Teşekkürler.
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
lokantada uğraşılacak zaman olmadığını varsayarak tam otomatik makine alınabilir. biraz tecrübeyle orta seviyenin üstü sonuçlar çıkartılabilir. ancak taze kavrulmuş kahve kullanmazsanız kötü sonuçlar elde edersiniz.
geçmişte eşimin ısrarı sebebiyle jura marka tam otomatik makine almıştım. taze kahve ve inceliklerini doğru tespitle iyi sonuçlar elde edilebiliyordu. geçmiş zaman kullandım çünkü eşim hamileliğinde kaldırdık dahada kutuda öylece duruyor :D

http://www.kahveler.net/kahve/483-otomatik-espresso-makinesi-jura-ena-micro-9.html/
 
Üst