Termos’a Sütlü Kahve Koyuyor Musunuz?

Gratel

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Nis 2018
Bir kaç yerde termosta sütlü kahve taşınmayacağını okudum bakteri oluşabileceğinden.ama temizliğine dikkat edersek bu durumun ortadan kalkacağını düşünüyorum.termosta sütlü kahve taşınabilir mi başka bir sakıncası var mı ?
 

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
Açık kavrulmuş kahve seviyor iseniz daha asidik olduğu için sütünüzün kesilmesine (lor) kahveli lor peyniri oluşumuna sebep olabilir. Onun harici eğer Pastörize (uht) süt değilse süt ekşiyebilir.

Klişe gelebilir ama süt , süt reçeli, süt tozu, kahve kreması tercih edebilirsiniz.
 

pofpof

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ocak 2016
Konum
Fethiye
2 senedir haftada birkaç kez düzenli şekilde sütlü kahve taşıyorum contigo termos içinde. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Temizliğine biraz özen gösterilirse sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Mesela kapakları yıkamadan önce biraz ılık suda bekletmek gibi...
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Sütü bilmem ama, kahveyi termos/mugta içenlerin açtoğı başlık var, genel yorumlar kahvenin tadının değiştiği..kahve 20 dakikada tüketilmez ise 30 dakika max diyelim bayatlıyor..Çelik termoslar zaten materyal olarak tadı bozuyor uzun süre beklemek ilave bayatlık..
Süt konusunda da bakteri üremeye müsait bir gıda olduğundan bence riskli..
Taze olarak içeceğiniz zaman hazırlamak en sağlıklı yöntem..
 

hasan8989

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Kas 2018
Eskiden filtre kahveye sut ekleyip termosa koyardim süt kokusu zor geçiyor ve peynirlesiyor o koku anca çamaşır suyuyla geçiyor artik bubba termosuma giren tek şey filtre kahve +baileys
 

metehan

Tecrübeli Demleyici
Katılım
30 Kas 2012
Konum
ANTALYA
Kahveyi öğüttükten sonra, demledikten sonra ( cold brew hariç ), kavurduktan sonra ( maks 2 ay ) herhangi bir saklama metodu hala keşfedilmedi ne yazık ki. Bu nedenden ötürüdür ki; insanlar kampa giderken aeropress hario vb. ürünler ile geziyor tabii ki şov amaçlı gezen hipiconları hariç tutuyorum.
 
Üst