Yeni Başlangıç - Merhaba

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
Merhabalar,

Ben Serkan. Istanbul anadolu yakasında ikamet etmekteyim. Uzun süredir düzgün bir kahveyi evde yapma hevesim vardı fakat malum değirmen fiyatlarından düzgün bir öğütücü işine giremediğim için sürekli öteliyordum. Bir arkadaşımın amerika seyahati ve 3 gün önce aldığım Bodum French press'im le birden kendimi burada buldum :D

Son iki gündür yabancı forumlar ve burayı okuyarak bir girizgah yaptım.

Şu anda Lido3 bir değirmen, aeropress, french press ve Kalita Wave 155 ile bu işe başlamayı düşünüyorum.

Amazondan, Ebay ve yurt içi/dışı ikinci el alım satım ilanlarından makul fiyatlar çıkartıp bütçemi oluşturuyorum.

Bu konuda tavsiyeleriniz, önerileriniz olursa çok sevinirim. Madem yeni başlıyorsun şunlar da muhakkak olsun, şunları da al gibi..

Herkese sevgiler.
 
Z

ziyaretci4

Guest
Öncelikle hoşgeldiniz hocam.
Güzel bir başlangıç yapmışsınız. Bence bu ekipmanların yanına bir de hassas tartı gerekecektir. Nitelikli kahve dünyasında oran orantı gibi ölçekler bir hayli önemli olup tutarlı kahve içmenize yardımcı olacaktır.
 

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
Hoşbulduk @aeropresso

Teşekkür ederim. Biraz mutfağa özellikle de tatlıya meraklı olduğum için tatlı yapımlarında kullandığım bir hassas tartım, sıcaklık ve zaman ölçen bir ekipmanım ve envai çeşit ölçüm(amerikan standartlarında) mutfakta fazlaca mevcut. Bir yandan da ideal kahvemi yapmak için de kullanmak güzel olacak.

Tatlı yapımına da ilk girdiğimde ne kadar çok da detay varmış, meğer ufak birimler bile ne kadar çok etkiliyormuşu gördüğümde çok şaşırmıştım. Sanırım en az orası kadar bir büyük dünya da burada var. (Suyun kalitesinden ölçüsüne, kahve çekirdeğinin kaç gündür kavrulmuş olduğuna...) Bakalım nasıl bir dünyanın içine giriyorum :D
 
Üst