Trabzon'dan Merhaba

erenkrkl

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Ara 2018
Selam,
Forum adetlerindendir önce tanışma konusu açılır. Başlıktan anlayacağınız üzere aranıza Trabzon'dan katılıyorum, 21 yaşındayım. Mimarlık bölümü son sınıf öğrencisiyim. Kahve merakım sizlerin galiba 3. dalga diye adlandırdığı kahvecilerin 'mocha'larını evde yapabilir miyim? diye başladı. Bunların espresso bazlı bir içecek olduğunu öğrenmemle kendime bir espresso maker aldım. Kendisi şudur:
https://www.amazon.de/Severin-KA-5978-Espressoautomat-schwarz/dp/B00U0AEL7I/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1544391200&sr=8-1&keywords=severin+espressomaschine
3,5 bar makine, sonradan öğrendim ki makbulü 15 barmış. Düşündüm ki moka pot ile oluyorsa bunla da oluyordur herhalde.
Şimdi Trabzonda pek satılan yer yok dedim, öğrenene kadar da heba olmasın diye, Mehmet Efendi hazır çekilmiş espresso aldım Migrostan. Kendisi şudur:
https://www.sarfmarket.com.tr/mehme...AotNle4ysliv0XvmVIZuvLojW4BXUtBhoC2SgQAvD_BwE
Yapa yapa bu kahveyi neredeyse bitirdim. Ama hala espresso yapmayı beceremiyorum diye düşünürken. Şehir dışına çıktığımda dedim ki koskoca Starbucks ben burdan bir tane seçeyim alayım. Uygulamadan ararken de dedim ki medium roast olsun, ben çok yoğun kahveyi içemiyorum ki bu sebeptendir içtiğim espressolar sütlüdür :D Medium roast aldım kasada sordular ne için, dedim espresso için. Onlar düşündüler ki bu filtre kahveye uygun nerde kullanacaksınız felan diye sordular, ama bana söylemediler, velhasıl çekip verdiler. Espresso makinesi için kullandığım öncekinden daha kalın taneli olduğunu farkettim. Kullanıyorum şu an ama beğenmiyorum amacına uygun kullanmadığım için. Normalde hiç konuşmam da size derdimi anlatayım diye uzun oldu. Her neyse daha iyi öğreneyim diye bir kitap aldım. Daha ulaşmadı elime, böyle kahve ararken, kendim mi kavursam acaba derken, bu forumu buldum, biraz göz gezdirdim. Genelde çoğunluk filtre kahveci gibi :D (Benim filtre kahveyle pek tecrübem yok fakat, ağır aromalardan hoşlanmam diye düşünerek denemiyorum) Birkaç başlıkta da gördüğüm metrolardaki Rioba çekirdekleri, espresso için fena değil denilmiş, hazır metro açılmışken bir bakayım orada var mı, biraz daha el ve damak alışkanlığından sonra kavurma işine geçerim diye düşündüm.
Çok uzun tanışma oldu kusura bakmayın, herkese iyi geceler, iyi forumlar. Afiyet olsun..
 
Üst