Bambu Kahve Karıştırma Fırçası

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
şahsen Melodrip videosu izlerken gördüğüm kahveyi öğüttükten sonra karıştırma fırçası olarak gördüğümü 23 liraya aliexpress'ten aldım bakalım nasıl işe yarayacak mı ? ben genelde filtreye atınca pek karıştırmıyorum ama hafif v60 veya chemexte sallıyorum bazen etkili olmuyor kahvenin en azından eşit bir şekilde yayılmasında. birde şunla deneyeceğim.

Türkiye'de var mı var , pek acil bir ihtiyaç olmadığından ben aliexpress'ten söyledim. Türkiye Fiyatı 80 lira şu sitede.
 

arandur

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2017
Konum
Zonguldak
Enteresanmış. Ben aeropress'te 14 cm tahta karıştırma çubuğu kullanıyorum, 1000'li set aldım Metro Gross Market'ten. Elbette bu set kullan-at şeklinde kullanım sunuyor. Standart 11 cm olanları kısa geliyor, uzunundan almak gerekiyor.
 

Kemtuz

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Eki 2018
Bu aparat maça çayı yapmak için kullanılıyor. Maça Japonların çayı toz haline getirip sıcak suda bu çırpıcı ile çırparak yaptıkları bir çay. Starbucks da kremalı olarak satılıyor maça çayını merak edenler icin
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Tavsiyem kahveyi hiç birşey ile karıştırmayın..Ben metal kaşık, tahta kaşık, seramik kaşık denedim..French preste Bllooming aşamasında deniyordum..Ama hepsi de kahveye etki ediyor gibi..Belki psikolojik belki tada etkisi var..Metal kahve tadını bozuyor tamam, tahta kaşıkta sanırım gözenekli olduğundan deterjan vs kalıntısı kalabiliyor gibi..
Cam kaşık denemedim..
En güzeli kahveyi olduğu gibi bırakmak..Daha iyi oluyor
 
Üst