Nitelikli Kahve Satın Alma Rehberi

kahvetrip

Tecrübeli Demleyici
Katılım
1 May 2018
Konum
Ankara
Yeni videomda nitelikli kahveyi internetten veya bir kahve dükkanından satın alırken hangi parametreleri kullandığımızı ele alıyor ve Türkiye’de en çok beğendiğim 4 kavurucunun internet sitesine giriyorum. Ayrıca slow food kültürüyle ilişkilendirdiğim 3. nesil kahvecilikte zincirlerden ziyade yerel ve butik olandan alışveriş yapmanın önemini vurguluyorum. Artı olarak yine bir mahalle işletmesi olan (Ankara - Ayrancı) Pangea Coffee House'da kahve üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştiriyoruz. İzler, beğenir ve geri bildirim verirseniz çok memnun olurum.

 
Son düzenleme:

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
acımasız olmak istemiyorum ama tanıtımı yapılan kafenin sahibi arkadaşımızın kahve konusundaki bilgisi, yaptığı iş açısından beni biraz şüpheye düşürdü. bu belki kendini ifade yeteneğiyle de ilgili olabilir zira herkeste aynı hitabet yetisi olmayabilir ancak bu durumda dahi kişide bilginin olup da tam olarak aktaramadığının ufak ip uçlarını görürdük diye düşünüyorum. hatta videoyu hazırlayan arkadaşımızın yönlendirici soruları olmasa sohbet tıkanacakmış gibi bir hissiyat oluştu bende.
bu yerel üretici hususuna da bir değinmek istiyorum. yerel üretimin desteklenmesine kesinlikle sonuna kadar katılıyorum. ancak bu noktada yerel üreticilerin müşteri kitlesine daha samimi yaklaşması gerekirken nedense bu butik üçüncü dalga kahvecilerde inanılmaz bir kendini beğenmişlik seziyorum. ankara'da şimdiye kadar herhalde 4-5 butik ve 10'u aşkın şube bazlı kahve satıcısı dükkana uğrayıp hepsiyle de mutlaka sohbet ettim, şube bazlı kahve dükkanlarındaki baristaların seri üretimden kaynaklı olarak sohbet etmeye pek vakti yoktu ancak butik dükkanlardaki sohbet etmeme arzusu neye dayanıyordu pek bilmiyorum. ve çok enteresan bir şekilde şimdiye kadar konuştuğum en samimi barista da espesso lab yıldızkule şubesinde çalışan şu an ismini hatırlayamadığım uzun saçlı arkadaşımızdı. kahveye olan ilgimi görünce hemen sohbet etmeye başladı, hangi kahveyi alacağım konusunda kararsız kaldım, bana önerdiği kahveyi bir shot da espresso yaparak ikram edip karar vermemi sağladı.
sonuç olarak yerel işletmeleri tercih ederek destek verme gayretinde olmamız için yerel işletmelerin de kalite, fiyat ve samimiyet gibi önemli hususlara dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.
 

ArslanOZCAN

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Mar 2016
Butik kahvecileri ziyaret etmek konusuna katılıyorum @kahvetrip . Onları tercih edelim ki sayıları çoğalsın. Tabiki bir şartla, kaliteli kahve ve bilgili baristalar görebiliyorsak. @bigvocate 'ın dediği gibi ben de yurtiçi ve dışında bir çok kahveci gezdim. Butik olunca kendileri kavurma yapmıyorlar genellikle, yine de güzel yerlerden çekirdek alıp güzel hizmet verebiliyorlar.
Ankara özelinde 5 taneyi geçmez bu mekanların sayısı. Bunun yanında bir iç mimarla anlaşıp güzel bir tasarım yaptırıp, dövmeli uzun saçlı baristalar koyup iyi kahveciyiz diyen de çok. Mekan sahibi veya baristayla konuşurken 2 dakikada anlaşılıyor bilgisi. İnternetten okudukları birkaç şeyin ötesine gidemiyor bilgileri. Gittiğim kahvecide benden fazla bilen biri beklerim ki tatmin olayım. Çoğumuz için de bu duruma aynıdır diye tahmin ediyorum.
Çekirdek satın alma konusunda ben hala izmir ve istanbul'u tercih ediyorum. Eskiden yurtdışından da getirirdim ama fiyatlar artık mantıklı seviyelerde değil.
Selamlar.
 
Üst