Zümrüt Karaca Coffee Roastery - Ankara

Z

ziyretci3

Guest
Aras Kargo hızı sağolsun Kahve elime 16 Saat gibi kısa bir sürede ulaştı.Deneyimlerimi buradan aktarırım. @intelligenc Sehe Reguyo tadım paketi hediyesi içinde teşekkürkler yıllardır ilk defa bir kavurucudan böyle ufak bir hediye aldım:D
 
Z

ziyretci3

Guest
Dayanamayıp Momorayı denedim :D Sıcakken çiçeksi tadı öne çıkıyor biraz soğumaya başlayınca tek çekirdekli meyvelerin tadı gelmeye başlıyor şeftali nektarin gibi soğudukçada Kavun ve çilek notaları eşlik ediyor ben Momorayı çok beğendim.Eminim ki bekleme süresi dolunca 2 gün sonra felan çok daha güzel olacaktır.
 

zumrutkaraca

Firma Yetkilisi
Katılım
11 Şub 2016
Dayanamayıp Momorayı denedim :D Sıcakken çiçeksi tadı öne çıkıyor biraz soğumaya başlayınca tek çekirdekli meyvelerin tadı gelmeye başlıyor şeftali nektarin gibi soğudukçada Kavun ve çilek notaları eşlik ediyor ben Momorayı çok beğendim.Eminim ki bekleme süresi dolunca 2 gün sonra felan çok daha güzel olacaktır.
Beğenmenize sevindim @ozgeraltay ancak dediğiniz gibi çok erken davranmışsınız, dumanı üstünde henüz : )..
 

zumrutkaraca

Firma Yetkilisi
Katılım
11 Şub 2016
Merhabalar arkadaşlar

Farklı bir başlıkta geçen konuyu cevap niteliğinde değil ama biraz bilgilendirme amaçlı olarak buradan yazayım dedim.

Çekirdek tedariğim ve felsefem en baştan beri hep gerçek nitelikli çekirdek ve olacaksa en iyisi olsun şeklinde. Öyle ki kavurduğum ve ilk sattığım çekirdeklerin de yurt içinde olmayan çekirdeklerden seçerek başladım. Direkt olarak yurtdışından Londra merkezli Mercanta firmasından temin ettim. Tabi onlara karar verene kadar bilindik tüm Avrupa tedarikçileri ile görüşmelerim oldu. Kendileri İngiltere merkezli çoğunuzca malum Ozone, Square Mile, Nude, Hasbean ve daha ismini duymadığımız bir çok kavurucuya çekirdek vermekteler. O dönem getirdiğim çekirdeklerin birkaçı da bu kavurucularca kullanılıyordu zaten. Finansmanından lojistiğine gümrük işlemlerinden atölyeye inene ve kavurma profillerinini çıkarılmasına kadar olan tüm süreci yönettim. O zaman benden alış-veriş yapanlar biliyorlar zaten..

Kısacası gerçekten iyi çekirdeklerin peşindeyim ve bunu da maliyetini olabildiğince mantıklı seviyelerde tutabileceğim bir yol izlemekteyim. Şu an için maliyet ve fizibilite koşullarından dolayı direkt trade yapmıyorum. Bu hedefi gerçekleştirebileceğim yerli yabancı tüm firmalarla çalışabilirim. Yurt içinde de aynı zamanda "nitelikli" ve sürekli yeni hasat getiren yeşil çekirdek toptancısı olan firmalardan çekirdek deniyorum. İnsani olarak da ilişkilerimin iyi olduğu Kronotrop bana bu konuda en sıcak geleni. Dediğim gibi kendilerinin toptan yeşil çekirdek listeleri var ve bu işin ticaretini yapıyorlar. Ayrıca bazılarınızca malumdur yurt içinde de kendilerinden çekirdek alan on-line satan satmayan bir çok kavurucu mevcut. Bugün Kronotrop olur Probador olur bir başkası olur tercihlerim değişebilir ancak değişmeyen tek şey gerçekten iyi çekirdek tercihim olacaktır.

Dolayısıyla keyif işi olan bu kahveden, kahve içicisinden sadece mutlu olmalarını ve güzel tatlar almalarını istiyorum. Herkesin tercihine de saygım sonsuz. Reklam sloganı gibi olacak ama her şey iyi bir fincan kahve içmek için.

İlgi duyan duymayan herkese sevgiler saygılar.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
o değil de az önce mormora demledim v60'ta, gerçekten hiç mi acımadını
Cihan, sana bir tarif.

comandante 30 klik
93 derece su
1/15 oran da
13.3gr kahve
200 gr su
Kasuya 4 - 6 metodunu kullan
aşağıya ekliyorum time chart'ı. sonra da mest ol.

Ekli dosyayı görüntüle 5331
ilk okuduğumda 30 klik biraz fazla gelmişti ama akış gayet güzel oldu ve tat gerçekten çok daha güzel geldi. teşekkür ederim :D
 

Digital

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Ağu 2016
Merhaba,

Mormora bugun elime ulasti fakat kavrumda biraz renk farkliliklari var bu normal mi bu kahve icin sizinkilerde bu sekilde mi ?
 

Ekli dosyalar

  • LRM_EXPORT_164149075658110_20191016_173737766.jpeg
    LRM_EXPORT_164149075658110_20191016_173737766.jpeg
    830.7 KB · Görüntüleme: 81
Z

ziyretci3

Guest
Merhaba,

Mormora bugun elime ulasti fakat kavrumda biraz renk farkliliklari var bu normal mi bu kahve icin sizinkilerde bu sekilde mi ?
Bazı çekirdeklerde tamamen homojen kavrum yakalanamıyor en iyi makine bile olsa bazı çekirdekler zorlayabilir.Kamera renk tonlarını biraz değiştirmiş olabilir.Bendeki Momora çekirdeklerde biraz palet farkı var tatsal olarak bir sıkıntı görmedim.
 

hayzin

Yeni Demleyici
Katılım
21 May 2015
Mormora espressoya uygun bir kahve midir?
Zümrüt Bey'den espresso deneme paketi aldım, genelinden memnun kaldım. Tüm çekirdekler, Faustino öğütücümde 2 numaralı ayarda düzgün espresso shot verdiler ancak bu sabah Mormora'ya geçiş yaptım ve neredeyse 3'e yakın double shotım maalesef boşa gitti. Öğütücüde ufak oynamalar diğer kahvelerde yeterli olurken bunda düzgün bir shot için 2'den 4'e almam gerekti. İlk aldığım shotta zaten kahve gelmedi :D
Neyse nihayetinde içilebilir bir shot aldım ve onunla da latte yaptım. Gayet güzeldi ama tam shota daha ulaşamadığımdan espresso için uygun mudur, değil midir bilemedim.

Mormora'yı bugün espresso olarak denedim.Türk kahvesi inceliğine yakın bir öğütümle ilk denememde 18 gram kahveden 36 ml shot almayı başardım.Yalnız o kadar ince oldu ki fincanın dibinde çok az da olsa telve kaldı.
Filtre odaklı kavurulması ve tazeliği sebebiyle biraz ekşimsi bir espresso olsa da floral aromalar sebebiyle bu ekşilik rahatsız etmedi hatta uyumlu oldu bile denebilir.Bu şekilde direkt de tüketilebilir ama muhtemelen başka çekirdeklerle %20-%30 oranında harmanlayarak kullanacağım.
 
Z

ziyretci3

Guest
Burindi Sehe Reguyo denedim bugün yine her zamanki gibi aceleye getirerek :D Turunçgiller ve belirgin Portakal tadıyla güzel bir kahve.
 

metehan

Tecrübeli Demleyici
Katılım
30 Kas 2012
Konum
ANTALYA
Mormarayı Türk Kahvesi olarak da deneyin mutlaka pişman olmayacaksınız

9 gr kahve / 75 ml 50 derece su
2 dk civarı süre
20191018-184103.jpg
 

sahbaz061

Yeni Demleyici
Katılım
18 Nis 2018
Az önce bende Mormora ile Türk kahvesi yaptım, şimdiye kadar içtiğim en iyi Türk kahvesiydi V60’dab daha aromatikti:D
 

hayzin

Yeni Demleyici
Katılım
21 May 2015
Mormora'nın bazı çekirdekleri arasındaki boyut farkı dikkattimi çekti.Sebebini merak ettim.
mormora.JPG
 

frtlr

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Nis 2017
rica ederim estafurullah ne demek. bende öğreniyorum halen. çekirdek yapılarına göre öğütmeyi değiştirerek gidiyorum sürekli. dün 30 klik de yaptım. akşam da 33 deneyeceğim mesela. 30-33 arasında geziniyorum.
yağlı bir çekirdek gelirse öğütmeyi bir tık artırıyorum.
mormora cidden çok aromatik bir çekirdek.
Bu red clix de 60 click demek hic oralara cikmamistim. Deneyecegim. Normal v60 kullanabiliyormuyuz bu tarifte.
 

zumrutkaraca

Firma Yetkilisi
Katılım
11 Şub 2016
Merhaba sevgili arkadaşlar

Şu an bazı filtre ve tüm espresso çekirdeklerde geçerli %25 civarı bir indirim yapıldı. 11 Kasım akşamına kadar aktif olacaktır. Bu hafta indirim öncesi sipariş veren arkadaşlarımız da merak etmesinler indirim oranında siparişlerine çekirdek eklenecektir. Espresso ağırlıklı bir indirim olduğu için indirim siparişleri 04 Kasım tarihli kavurumlardan gönderilecektir. Filtre siparişleri 11 Kasım Pazartesi kavrumu gönderilecektir.

saygılar
 
Üst