Yapay Zekalı Kahve Makinası Jura Z6!

ArslanOZCAN

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Mar 2016
Avusturya'da Jura markasının bir modelini çok kez kullanmıştım. Otomatik makineler arasında en kaliteli olanlardan bi tanesi.
Yapay zeka konusu tartışılır tabi, başlığı görünce tadım sonuçlarına göre kendini modifiye eden bir şey beklerdim ama sadece kartuş tanıma ve ayar hatırlama gibi özellikleri yapay zeka diye tanıtmışlar.
Yine de evde kaliteli kahve yapılabilecek güzel otomatik makinelerden birisi.
Bilgi için teşekkürler.
 

ArslanOZCAN

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Mar 2016
Aslında protafiltreliyarı otomatik makinelerde yapay zeka kullanılabilir.
Öğütülüp tamp edilmiş kahveyi yuvasına taktığımızda, extraction başladığı andan itibaren zaman tutan, volumetrik ölçüm yapan, aynı zamanda su basıncı bilgisini kaydeden bir sistem olabilir.
Bu bilgiler ile de bir sonraki shot için daha az kahve koy veya daha az sıkıştır gibi tavsiye verebilir.
Öğrenme sürecindeki barista adayların faydalı olacaktır.
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Selamlar,

Şimdi yeni moda yapay zeka demek oldu. Yapay zeka daha son kullanıcı ürünlere girmedi, yapay zeka hayatımızda yazılımı yoğun kullandığımız ürünlerde var. Eğer durumu yapay zeka görünümlü diye insanlara yuttururuz seviyesine çekiyor veya iki fonksiyon barındıran bulanık mantık, sinir ağı yapısını yapay zeka diye yuttuyorlarsa ve insanlar da aaa yapay zeka diyorlarsa ona bir şey diyemem.

@ArslanOZCAN arkadaşıma katılıyorum. Yapay zeka içerisine programlanan fonksiyonları yerine getirmek olmuyor. Ona otomasyon deniyor. Yapay zeka kullanıcısını ve kullandığı ürünleri tanıyıp veya tanıttırıp, gelen veriye göre kendini yeniden programlamak oluyor. Hazır tanımlanmış fonksiyonları kullanan makineye otomatik makine denir.

Saygılarımla,
 

cyclist

Yeni Demleyici
Katılım
28 Mar 2018
if else dongulerini yapay zeka diye pazarlamak yeni moda oldu.

Turkiye'de bilisim seviyesi icin gayet normal, kuyunun dibindeki kurbaga (井底之蛙) seviyesinde vizyon, pek cok farkli alandaki gibi.

Konuyla alakali otomatik makineden ve bilhassa Jura markasindan ve muadili sokulebilir demleme grubu olmayan makinelerden neden uzak durmak gerektigi icin gorsel anlatim daha etkili olur belki:

 
Üst