Brewista Smart Pour Variable Temperature Kettle Incelemesi

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
20190215_190605.jpg
Elektrikli kettle arayışımda oyumu brewista'dan yana kullandım. Bunda en büyük etken görüntüsü ve teknolojisi oldu.

Kutu içerisinden bir adet Brewista 1.2lt kapasitesinde paslanmaz çelik gooseneck kettle, akıllı altlık, bir adet güç kablosu, ve temizlik için küçük bir paket toz(Cafetto Descalar) temizlik malzemesi çıkıyor. Base ve plastik kısımları BPA-free polikarbon bir malzemeden yapılmış.
20190215_191132.jpg
Güç kablosu dahili değil. Soket ucu masa üstü bilgisayarlarda kullandıklarımız ile aynı. Söküp farklı bir priz kafası ya da daha uzun bir kablo ile rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Elektrikli olan modeli henüz TR'de satılmıyor. Bu da 220v(1500w) olanı herhangi bir yerden alıp rahatlıkla kullanmanıza olanak tanıyor. 110v olan amerikan serileri 1200w.
20190215_191233.jpg

Cihazı prize taktığınızda saat'i 12:00 olarak gösteren bir ekran ile açılıyor. Eğer Kettle üzerinde değilse Timer Mod'a geçiyor, kettle üzerinde ise de mevut sıcaklığını gösteriyor. Isıtma işlemi çalışmıyorken de base elektriğe takılı olduğu sürece, kettle'i base'e oturttuğunuzda mevcut sıcaklığı görebiliyorsunuz.

Taban üzerindeki +/- tuşlarıyla istenilen derece ve saat ayarları yapılabiliyor. Cihaz üzerinde termometre işaretine bastıktan sonra hazır pre-set'lerden birini seçebilir (65-68-83-93-96) ya da istediğiniz sıcaklığı ayarlayabilirsiniz.
20190215_191854.jpg
Eğer custom bir sıcaklık belirlediniz(92C olsun) ve en son bu sıcaklıkta ısıttıysanız, base'in fişini çekip tekrar taktığınızda bu sıcaklık hatırlanıyor ve ısıtma tuşuna bastığınızda sıcaklığı tekrar ayarlamanıza gerek kalmadan yine aynı dereceyi kullanabiliyorsunuz.

İlk kullanımda cihazın içerisini soğuk suyla doldurup kaynattıktan sonra dökmeniz, 1dk kadar soğumasına izin verdikten sonra bu işlemi 2 kere daha tekrarlamanız öneriliyor. Cihazın ısıtma performansını beğendim. 5dk'da tüm suyu ısıtabiliyor. Ayarlanan dereceye geldiğinde de bir beep sesiyle uyarıyor.

Cihazında en sevdiğim şey auto-start özelliği oldu. Resmen sabahlarımı kurtardı. Eski kettle'ı kalktığımda mutfağa gidip çalıştırırdım fakat sabah uyku haliyle genelde unutup atlardım. Şimdi sürekli olarak sabah 7:15'te sıcak suyum hazır oluyor. Bana da kahveyi çekip demlemesi kalıyor. Bu özeliği kullanabilmek için ilk olarak base üzerinde saatinizi ayarlamanız gerekli. Fonksiyon tuşuna bastıktan sonra +/- tuşları ile saati ayarlıyorsunuz, bir sonraki ekranda hangi saatte çalışmasını istediğinizi ayarlıyorsunuz, en son olarak ta hangi derecede su istediğinizi ayarlıyorsunuz. Bu ayarlama bittikten sonra sıcak tut tuşuna da basarak belirlediğiniz saate gelip ısındıktan sonra 1 saat boyunca su, o ısıda tutuluyor. Bu özelliğin tek eksi yanı base'i fişten çektiğinizde saat sıfırlanıyor ve tekrar 12:00am olarak gözüküyor. İçerisine ufak bir pil konulup saati sürekli güncel tutması sağlanabilirdi. Base mutfakta sürekli prizde takılı durduğu için çok sorun olmadı ama eğer takıp çıkartmam gereken bir durum olsaydı her seferinde ayarlamak can sıkıcı olurdu.

Firma, 500ml altında derecenin tam olarak doğru olmayacağını ve 1-2 derece sapma olabileceğini belirtiyor. 350ml altında ısıtmak ta cihaza zarar verebilir diyor. Taban alanı biraz daha geniş olduğu için 300ml su bile yeterli bir hacim kaplamıyor. Ben genellikle full ya da yarısı dolu şekilde kullandığım için hiç sorun yaşamadım. Zaten ekipmanın ısıtılması, bardağın ısıtılması bir de üzerine demlenecek miktar suyu koyunca min 400-500ml su ediyor.

Tutma sapının ergonomisi güzel, beni yormadı. Elektrikli kettle olduğu için taban kısmı da polikarbon malzeme ile kaplı ve bloom evresinde kettle'i herhangi bir yüzeye bıraktığınızda ısı alışverişi olmuyor ve sıcaklık stabil olarak korunuyor.

60-100 derece arasında sıcaklık belirleyerek ısıtma işini gerçekleştirebiliyorsunuz. Cihazın bu anlamdaki performansı da çok hoşuma gitti. Belirlediğiniz sıcaklığa yaklaşınca (2-3 derece aşağısında) ısıtma biraz daha yavaşlıyor ve istenen sıcaklığa geldiğinde duruyor. Isıtmayı durdurduğunda, su ya istediğiniz sıcaklıkta ya da 10-15sn kadar 1 derece üzerinde oluyor. Bunun da içindeki su miktarına göre değiştiğini gözlemledim. Eğer kettle doluysa ayarlanan sıcaklığı geçmiyor.
20190215_192520.jpg
Sıcak tutma fonksiyonu suyu 1 saat belirlediğiniz derecede tutuyor. 1-2 derece altına indiğinde yavaş bir şekilde çalışıp sabit tutulmak istenen sıcaklığa çıkarıyor.

Otomatik kapanma özelliği yok ama cihaz zaten sürekli çalışır durumda değil :D Isıtmayı başlatılıp istenen sıcaklığa gelindiğinde çalışma duruyor. Sıcak tutma özelliğini aktif ettiğinizde 1 saat kadar daha çalışıyor ve sonra tekrar ısıtma işlemini durduruyor. Eğer kettle'i base üzerinden alırsanız da ısıtma işlemi duruyor. Auto-Start özelliği de kettle kaldırıldığında iptal ediliyor. Başta biraz garipsedim fakat kullandıkça alıştım. Sadece sıcak tutma özelliği ve auto-start kettle kaldırıldığında da hafızada kalsa ve base'e geri oturtulduğunda devam etse güzel olurdu.

Cihaz üzerindeki timer'ı aktif şekilde kullanıyorum. Kettle'ı base üzerinden aldığınızda aktif oluyor ve + tuşu ile başlatabiliyorsunuz. Geri koyduğunuzda kapanıyor. 1-2 kere bloom evresinde unutup kettle'ı base'e koydum ve timer gittiği için zamanı kaybettim. Kullanmak için biraz alışmak gerekiyor.

Şimdilik kendisiyle mutlu bir birlikteliğimiz var. Suyu kaynat, sonra gooseneck kettle'a al, sıcaklığa bak, ayarla, yok sıcaklık düştü yok bekle ki su soğusun gibi dertlerim kalmadı. Kettle'ı direk alıp demlemeye geçiyorum. Aklım hala dahili tartısı da olan artisan serisinde ama bu kur farkıyla yakın zamanda zor gözüküyor.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
elinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş. bizlerin de faydalanabilmesi açısından, nereden ne kadar aldığınız bilgisini de paylaşabilir misiniz?
 

Alpha_Music

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2015
Konum
İzmir
Duracell iyi günlerde kullanin,

Inceleme sahane, sorcak soru birakmamissiniz.
Amazon.de’den baktim ama Tükiye’ye gönderilmiyor diyor. Siz nerden aldiniz acaba?
 
D

drsuat

Guest
Şu anda 108 sterline mal oluyor. Muhtemelen kampanyadan aldı arkadaş
 

orkunozkaya

Aktif Demleyici
Katılım
15 Tem 2018
Konum
İzmir
Bu kadar detaylı ve güzel bir inceleme yapmak için harcadığınız emeğe sağlık. Çok teşekkürler
 
Üst