Kahve Akademisi ( Ankara )

cgrierdgn

Aktif Demleyici
Katılım
27 Şub 2018
Merhabalar.

Geçtiğimiz haftalarda uğradım Kahve Akademisi'ne. Beşevler'de bulunuyor mekan, bilenler vardır elbet. 2016 yazında ROR'u keşfettikten sonra (aslında o mekan için ayrıca bir başlık açmak lazım, cidden çok iyiler) o bölgede genelde orada kahve içer ve arada bir kendilerinden kahve alırdım. Fakat Ankara'dan ayrıldım ve artık kahvecilere de nadiren uğrar oldum, bu yüzden daha ince eleyip sık dokumaya başladım, diğer mekanlara da çevirdim gözümü.

Kahve Akademisi'nin ismini duyuyor fakat uğramıyordum. ROR'daki kahveler kurdan etkilenip biraz pahalılaşınca, Arabica'dan aldım 1-2 kez, sonuçları da güzeldi. Fakat onlar da az da olsa zam yaptılar, ben de birkaç metre yukarı gidip Kahve Akademisi'nin kahvelerini deneyeyim dedim.

Burundi, Kenya Nyeri ve Sumatra kahvelerinden 100'er gram aldım denemek için. Eve getirir getirmez denedim üçünü de, degas olmalarını beklemediğim için sonuç çok iç açıcı değildi. Fakat aradan birkaç hafta geçince kahveler tatlarını buldu (aynısını Arabica'da da yaşamıştım, buna çok dikkat etmek lazım demek ki).

Burundi çok iyiydi, uzun zamandır Türkiye'deki kavuruculardan alamadığım bir tadı buldum orada. Asiditesi çok değil, aroması baskın, gövdesi ise kendini çok hissettirmiyor. Ağızda bıraktığı tadın kalıcılığı var, niteliği de yüksek.

Sumatra daha asidik, daha ekşi, aroması da baskın, gövdesi birazcık daha fazla Burundi'den.

Nyeri'nin tadını unuttuğum için ezbere bir şeyler yazmak istemiyorum, ama onun da kalburüstü olacağını tahmin ediyorum.

Şunu eklemem lazım; kur farkından dolayı Kakalove (Tayvan'dan bir arkadaşımız vasıtasıyla aldığımız kavurucu ki çok iyi çekirdekleri vardı) Kronotrop ve ROR'dan aldığım kahvelerden feragat edip daha ucuz alternatiflere yöneldikten sonra, single origin diye aldığım kahveler tek başlarına iyi performans vermediklerinden, harmana yönelmiştim. K. Akademisi'nin kahvelerini de başta harman yaparak içtim, hem böylece daha az tüketiyorum :D Fakat buna hem gerek yok, hem de böyle yapmak doğru değil bu kahveler için. Single origin demlemelerde öne çıkan karakteristikliğin hakkını verecek kahveler var Kahve Akademisi'nde. Tavsiye ederim.
 
Üst