Bir Fincan Kahve Için 140 Litre Su

biunlu

Yeni Demleyici
Katılım
3 Eki 2018
National Geographic’te “25 litre” belgeselini izliyorum.

Buna göre bir fincan kahve içebilmek için 140 litre su gerekiyormuş.

Valla insanlığımdan bir kez daha utandım.
 

bulcum

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Hocam bu ve bunun gibi değerler korkunç boyutta. Tüm kahve camiası kahve tüketmeyi bıraksa dünyadaki su kıtlığına cüzi bir olumlu katkı sağlar.

Yapılması gereken israfı terketmek. Allah bir nimeti verdiyse bizatihi onun tüketilmesinde israf yoktur. Vicdanım o konuda rahat. Önemli olan her bireyin kendi israfını azaltmasıdır. Zira dünya çok kötü bir yine doğru gidiyor.
 

mancho

Yeni Kahvesever
Katılım
31 Ocak 2018
O harcanan su bir şekilde doğaya geri dönüyor, yok olmuyor. Kahve için harcanan suya çok da şeyetmemek lazım :D
 

emrah

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2017
Daha vahimi olan pamuk var bir tişörtün yapiminda kullanilan pamuğun yetiştirilmesinde kullanilan yer alti suyun maddi degeri kumaşin değerinden daha fazla olduğu dönemler olduğunu duymustum bilincsiz tarima örnek olarak pamuk yetistiriciligi gösteriliyordu
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
O harcanan su bir şekilde doğaya geri dönüyor, yok olmuyor. Kahve için harcanan suya çok da şeyetmemek lazım :D

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Biz ne yaparsak yapalım zaten buharlasacak olan buharlaşıyor, buharlasmayan da ya bitki tarafından kullaniliyor veya bir şekilde yeraltı sularına karışıyor.

Bizim yeralti sularından düzgün faydalanmamız lazım, yağmur sularını bosa akıtmayıp yeraltı sularına kazandırmamız lazım. Daha az bina, daha az betonlasmamiz lazım. Yağmuru topraga akıtabilirsek, kanalizasyon sistemlerini iyi yapip gelen sulari en iyi şekilde arıtabilirsek en güzel şeyi yaparız.

Yoksa verilen linkten baktım, günlük 4 ton su kullanıyor insanlar Türkiye'de. Et yeme, sebze yeme, kahve içme vs. vs. Yaşamayalım olsun bitsin. Bizim evde tuketimimizi azaltmamizla da cok az su tasarrufu yapabilecegimize inanıyorum.

Ek bir bilgi daha Katar ve Bahreyn bugün güneş enerjisi kullanarak denizden su çekiyor. Biliyorum su anda cok maliyetli bir is bu ancak eminim 10 yıla kalmadan maliyetler dusecek ve tum dunya denizlerden su çekecek, yoksa su işi yakın gelecekte cok büyük problemler doğurur.

Saygılarımla,
 
Üst